Slovanské Noviny

29. apríla 2024

K porozumeniu Čelovekom

Ihličie má silné liečivé vlastnosti. Vôňa smreka, cédru a borovice priaznivo pôsobí na telo, zmierňuje únavu a navodzuje dobrú náladu. Ihličie má protizápalové, antimikrobiálne, diaforetické, analgetické, choleretické, diuretické a antiscorbutické účinky.

Neexistuje jediná pilulka, ktorá by mohla súčasne produkovať taký komplexný terapeutický účinok na naše telo bez toho, aby spôsobovala vedľajšie účinky. Ihličie je možné zberať po celý rok. Čerstvé sú bohaté na vitamín E, ďalej obsahujú vitamíny K, P, B1, B2, B3, PP, B6, H,D ako aj kobalt, železo, mangán a ďalšie minerály.

Vitamínový ihličnatý čaj.

Ihličnatý čaj je vynikajúci vitamínový prostriedok. Odporúča sa ako pri chorobách, tak aj ako profylaktické činidlo, najmä pri nedostatku vitamínov, zápalových ochoreniach a nachladnutí, po ťažkej chorobe, po operácií; vyčerpaní, strate sily, anémii. Odporúča sa piť nápoj v krátkych kúrach (4 – 5 dní), jednu pohár (250 ml) denne. Medzi by sa mali robiť prestávky najmenej 2 – 3 dni.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

1. Zloženie čaju:

– 4 šálky jemne nasekaného cédrového ihličia (borovica, smrek).
2,5 šálky (620 ml) studenej vody
– 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy.

2. Spôsob prípravy čaju:

Ihličie opláchnite pod tečúcou vodou, nasekajte nožnicami. 4 šálky nadrobno nakrájaného ihličia zalejte 2,5 šálkou studenej vody, na okyslenie pridajte 2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej podľa chuti.Nechajte na tmavom mieste 3 dni. nápoj preceďte.

Vitamínový nápoj z borovicového ihlučussa dá pripraviť aj inak. Nakrájajte 200 g ihličia a dôkladne rozdrvte v rovnakom množstve vody, podľa chuti pridajte kyselinu citrónovú, varte 30 minút v smaltovanej panvici pod vekom, nechajte 3 hodiny lúhovať. Vychladnutý vývar preceďte. Pite 0,5 – 1 pohár denne. Aby bol nápoj chutnejší, zapíjajte ho medom, zajedzte džemom.

Čaj z borievky a cédru.

Čaj aktivuje prácu vnútorných orgánov a žliaz s vnútornou sekréciou, má protizápalové a močopudné účinky.

1. Zloženie čaju:

– Čučoriedkové listy.
– listy brusnice.
– Jemne nasekané cédrové ihličie (borovica, smrek).
– 3-4 bobule borievky.

2. Spôsob prípravy čaju:

Ihličie opláchnite pod tečúcou vodou, nasekajte nožnicami. Všetky ingrediencie vložte do kanvice. Zalejte vriacou vodou, kanvicu zatvorte, nechajte pôsobiť 5-7 minút. Preceďte a podľa želania oslaďte medom. Čaj podávajte horúci.

Jalovcový čaj (borievkový)

Čaj stimuluje a reguluje metabolizmus, má protizápalový, mierny močopudný účinok. Je to dobrý vitamínový nápoj.

1. Zloženie čaju:

– ovocie zo psej ruže.
– listy ostružiny, jahody, ríbezle.
– Borievky.

2. Spôsob prípravy čaju:

Ihličie opláchnite pod tečúcou vodou, nasekajte nožnicami. Všetky ingrediencie vložte do kanvice. Zalejte vriacou vodou, kanvicu zatvorte, nechajte pôsobiť 5-7 minút. Preceďte a podľa želania oslaďte medom. Čaj podávajte horúci.

Čaj zo sibírskeh tajgy

Čaj z tajgy má dobrý vplyv na nervový systém. Môže sa konzumovať každý deň.

1. Zloženie čaju:

– bylina oregano.
– Sušené listy Kipriny Fireweed, maliny, brusnice.
– Jemne nasekané cédrové ihličie (borovica, smrek).

2. Spôsob prípravy čaju:

Ihličie opláchnite pod tečúcou vodou, nasekajte nožnicami. Všetky ingrediencie vložte do kanvice. Zalejte vriacou vodou, kanvicu zatvorte, nechajte pôsobiť 5-7 minút. Preceďte a podľa želania oslaďte medom. Čaj podávajte horúci.

Na zdravie

Diana Lyubava Slovienska

Slovanské Noviny

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

%d