Slovanské Noviny

16. októbra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Deň Krištofa Kolumba, alebo Deň pôvodných národov?

Sviatok Deň Krištofa Kolumba budí v USA už dlhšiu dobu kontroverziu. Jedna časť USA to má za trápne a požaduje, aby tento deň, 14. október 1492, bolo slávené nie ako objavenie Ameriky, ale ako deň pôvodných národov. Pre takúto argumentáciu pamätníku Kolumba v Bostone niekto odbil jeho hlavu. Môže sa stať niečo podobné aj v inej súvislosti?

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V roku 1453 Turci dobyli Carihrad, zavraždili posledného cisára a desiatky tisíc ľudí uvrhli do otroctva. Tento rok, ako aj ďalšie roky, kedy Turci zvíťazili nad kresťanmi, oslavujú bez kontroverzie.

Vzhľadom na časový rozdiel 39 rokov medzi týmito udalosťami, by si mali aktivisti búrajúci sochu Kolumba uvedomiť, že turecké otrokárstvo nie je o nič lepšie ako európske otrokárstvo a môže sa stať, že niekto odpáli minarety pri Hagiji Sofii v Istanbule.

Aktivisti – kontroverzný „druh ľudí“

Z uvedeného vyplýva, že druh ľudí, nazývaní „aktivisti“ patria k najnebezpečnejším nájomným kreatúram, ktoré poskytujú svoje služby temnému zákulisiu politiky.

Dovolili som si nazvať aktivistov ľudským druhom, nie som si istý, či je to správne. Je však isté, že títo bastardi slúžia nadnárodným a nadrasovým oligarchickým kreatúram, ktoré sa už považujú naozaj za nový ľudský druh, stojaci nad ľudskými, evolúciou vyprodukovanými rasami.

Vzhľadom na realitu by normálny človek oslávil aj Kolumba, aj Deň pôvodných národov a bol by pokoj. To by však bolo pre aktivistov neprijateľné, tí potrebujú rozvrat a bojovať za nikomu nepotrebné „vznešené ideály“.

Čo môžeme urobiť, aby aktivisti stratili svoju moc? Je to jednoduché.

Keď sa povie slovo aktivista, každý si predstaví bytosť, ktorá nič konkrétne nerobí, len sa priživuje na problémoch, ktoré by nevznikli, pokiaľ by sa v nich aktivista neangažoval.

Keď si bežný človek nakoniec uvedomí, kto ten aktivista v skutočnosti je, potom aj zamestnanie aktivista zanikne. Zostanú len ľudia, ktorí budú aktivisti, ale nebudú sa tým živiť.

Pavel Fendek

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.