Slovanské Noviny

20. apríla 2024

K porozumeniu Čelovekom

Všeobecne sa uznáva, že kyslá kapusta je ruským národným produktom. Kyslá kapusta je obľúbeným občerstvením mnohých Rusov. Poďme zistiť, aké sú výhody kyslej kapusty. Samotná fermentácia kapusty nastáva v dôsledku fermentácie baktérií mliečneho kvasenia, podobný proces sa nazýva laktofermentácia.

• Úžasné vlastnosti kyslej kapusty majú pozitívny vplyv na činnosť gastrointestinálneho traktu, pečene a napomáhajú celkové čistenie tela.

• Považuje sa za paradox, že kyslá kapusta je pre človeka oveľa zdravšia ako čerstvá. Proces kvásku obohacuje čerstvú kapustu o nové užitočné látky, vitamíny, ktoré sú pre bežný život nevyhnutne potrebné. Koniec koncov, 300 gramov kyslej kapusty konzumovanej denne obsahuje potrebné množstvo vitamínu C, čo výrazne zvyšuje imunitu človeka. Absolútne všetky prospešné vlastnosti kyslej kapusty sa zachovajú desať mesiacov od dátumu prípravy tohto neobvykle chutného a zdravého produktu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

• Kyselina mliečna obsiahnutá v kyslej kapuste dokáže ľahko prekonať aj E. coli a ďalšie mimoriadne nebezpečné baktérie. Ale nedostatok kyseliny mliečnej vedie k nepríjemnému zápachu z úst, vzniku vriedkov, krvácaniu ďasien, ochabnutiu svalov a ďalším nepríjemným veciam. Lekári poznamenali, že tlak na kĺboch ​​je často spôsobený nedostatkom kyseliny mliečnej.

• Konzumácia tohto produktu v potravinách prispieva k obohateniu buniek o živiny, ktoré prispievajú k ich regenerácii. Ďalšou pozitívnou vlastnosťou používania kyslej kapusty je jej výnimočná schopnosť zvyšovať chuť do jedla. Keď konzumujete kyslú kapustu ako občerstvenie pred večerou, vedzte, že výrazne zvyšuje vylučovanie žalúdočných žliaz.

• Voľné ďasná je možné posilniť dennou ústnou vodou s kyslou kapustou. Pri hemoroidoch, najmä ak je sprevádzaná zápchou a silným krvácaním, pomáha dobre požitie kyslej kapusty, ešte lepšie jej soľanka.

• Každý, kto sa chce zbaviť nadbytočných kilogramov, si je dobre vedomý, že nálev z kapusty je skvelý na chudnutie. Je to spôsobené prítomnosťou veľkého množstva kyseliny tartrónovej v nej, ktorá zabraňuje tvorbe tukových usadenín. Pozitívny efekt sa navyše dostaví veľmi skoro.

✓ Rád by som poznamenal jednu dôležitú skutočnosť. Keď kvasíte kapustu, je absolútne zbytočné ju nadrobno krájať, naopak, na čím väčšie kuse je kapusta nakrájaná , tým viac živín, minerálov, vitamínov bude obsahovať.

✓Pri príprave tohto produktu je potrebné hostesky upozorniť, že nie je možné použiť pozinkované a pocínované nádrže, pretože pri fermentácii kyslej kapusty vyššie uvedené kovy uvoľňujú toxické látky, zlúčeniny cínu a zinku. Najlepšou nádobou na výrobu kyslej kapusty sú smaltované jedlá.

✓ Aby bola kyslá kapusta skutočne zdravá a chutná, musí sa určite kvasiť striktne vymedzený čas. Nedávno kyslá kapusta bola vyrobená všetkým a rôzne. Často má neprimeranú kvalitu. Bezohľadní výrobcovia urýchľujú proces fermentácie pridaním kyseliny octovej, hotový produkt sa získa za dva dni, ale z takejto kapusty nemá žiadny úžitok. To všetko priamo súvisí s otázkou výhod a poškodení kyslej kapusty. Milujte kyslú kapustu a uvarte si ju sami!

Kontraindikácie kyslej kapusty a soľanky

– Kvôli vysokému obsahu organických kyselín je kyslá kapusta kontraindikovaná u pacientov so zvýšenou kyslosťou žalúdočnej šťavy, žalúdočnými vredmi a črevnými vredmi (!), Ochoreniami pečene a pankreasu (v malom množstve je neprijateľná).

– Vzhľadom na prítomnosť soli by tento výrobok mali používať opatrne ľudia trpiaci hypertenziou a ochorením obličiek. V týchto prípadoch sa odporúča kapustu zo soľanky vopred umyť studenou vodou alebo uvariť bez soli.

– Kapusta sa neodporúča vo veľkých množstvách a na choroby štítnej žľazy, pretože rovnako ako všetky krížové rastliny je to strumogénny produkt.

zdroj: z útrob internetu

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

%d