Slovanské Noviny

2. novembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Umývanie obilia nemá výrazný vplyv na mikroorganizmy, takže sa toho nemusíte obávať. Ale sušenie pri vysokej teplote zabíja väčšinu potrebných mikroorganizmov, preto by sa naklíčené zrno na kvások malo sušiť pri teplote neprevyšujúcej 41 C. Je zrejmé, že priemyselne vyrábaná múka nie je vhodná na vytvorenie kvalitného kvásku.

Ako už bolo spomenuté, kysnuté cesto sa pripraví raz, potom sa môže používať nepretržite, čím sa časť dávky odloží na ďalšie pečenie.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Technológia varenia:

1. Na váhe v pohári odmerajte potrebné množstvo teplej vody, teplota nie je vyššia ako 36-37 C. Voda musí byť čistá, filtrovaná, nie chlórovaná. Môžete si vziať pramenitú vodu, varenú alebo destilovanú, napustenú šungitom. Do nádoby nalejte vodu.

2. Odmeranú hmotnosť obilia naložíme do mlynčeka, múku zomelieme priamo do nádoby s vodou. Stupeň mletia by mal byť nastavený na najjemnejšiu frakciu.

3. Miešajte drevenou vareškou, aby sa múka rovnomerne spojila s vodou. Vznikne vám cesto konzistencie hustej kyslej smotany.

4. Nádobu prikryte prikrývkou, nie vzduchotesnou, prikryte pred svetlom bavlnenou utierkou a odložte na odľahlé miesto, mimo prievanu a elektrických spotrebičov. Optimálna teplota je cca 24-26 C, nie vyššia. Na nájdenie takéhoto miesta v kuchyni použite teplomer. Bližšie k stropu – teplejšie.

(Pokračovanie)

Z knihy „Kuchyňa predkov“.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.

možno ste nepostrehli

7 min read
8 min read
6 min read
4 min read