Slovanské Noviny

30. septembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Čo je podstatou starej viery? Viery našich pradedov, predkov, Viery našich predkov? Na túto problematiku dnes existuje množstvo pohľadov. Súčasní „heroldi“ na svojich prednáškach a seminároch čoraz častejšie „sypú špinu na hlavu“ vlastným oponentom. Z tohto dôvodu podstata slovanského védizmu čoskoro dosiahne bod absurdity, o čo sa naši „skutoční priatelia“ snažia už viac ako tisíc rokov. 

Naši predkovia sa vždy považovali za Svarogových pravnukov, vedeli všetko o konoch vesmíru. Len o pár stoviek rokov nám cez „písma sväté“ to všetko vytĺkli z hlavy, dali nám zabudnúť, že Slovania vždy verili v seba, v silu svojho Ducha a Svedomia. „Az“ – Boh žijúci na Zemi. Vo všetkých knižných prameňoch akademickej histórie sa predkresťanské Rusko nazýva pohanské a pripisujú sa mu všelijaké bájky. V skutočnosti v Rusku existovala vysoko morálna, kozmická védska viera. Naši predkovia sa nielen považovali za spolutvorcov vesmíru, ale v skutočnosti takí boli, pretože neustále interagovali s prírodou, so živlami. A živly – to je prejav Bohov (teda energií) na Zemi.

Potom prišlo nešťastie… Ohňom a mečom (obľúbené heslo židokresťanov) boli národy postupne zotročené; príroda sa začala prepadať do stavu „ospalosti“; krst od neho automaticky odrezal vedomie ľudí, zmenil ich na parazitické spoločenstvá, ktoré zase kŕmili superparazita svojou bolesťou a utrpením… Ako posledné „skolabovalo“ Rusko.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Najzávažnejším zločinom kresťanskej cirkvi nie je „svätá“ inkvizícia a dokonca ani tie milióny a milióny zničených slovansko-árijských životov, ktorými vnucovala svoj názor, práve tomuto náboženstvu. Najdôležitejším zločinom kresťanov je, že nahradili vieru v Predkov vierou v Boha…

Naši predkovia žili v súlade s prírodou. Dala im všetko… aj múdrosť, aj zdravie, aj sebavedomie (svoju energiu). A oni jej „platili rovnako“, keďže sa od nej nikdy neoddelili a vždy boli súčasťou Prírody. Z Prírody, z Vesmíru dostáva každý človek určitý podiel energie na svoj rozvoj.

Podľa predstavy našich predkresťanských predkov bol vesmír vytvorený z tela prvého božstva, všeboha – druhu neba. Človek je ako vesmír, pretože pozostáva z rovnakých prvkov. Rôzni bohovia a božstvá Zeme pochádzajú z nebeského klanu. Všetky energie Zeme a Vesmíru predstavovali naši Predkovia ako samostatné božstvá, časti jediného Boha Bohov. Verili v jedného Boha, ktorý zahŕňa pozemský a nebeský svet. To znamená, že pozemský a nebeský svet sú prepojené, keďže sú časťami tela Stvoriteľa. Naši predkovia to vedeli a zbožštili všetko: háje, stromy, rastliny, zvieratá, kozmos… A keďže človek pochádza z nebeských a pozemských prvkov, znamená to, že aj jeho telo je božské.

Viera našich predkov, naša stará viera, je pre Slovanov najdostupnejšie a najjednoduchšie z náboženstiev, pretože v sebe nesie súlad nielen existencie človeka a bohov, ale aj súlad s prírodou a súlad vo vzťahu… človeka s človekom. Cieľom v ľudskom živote je život sám.

Život bol stvorený pre život. Život ako fenomén je človeku daný pre komplexné štúdium seba samého ako integrálnej súčasti Vesmíru a pre poznanie Vesmíru ako integrálnej súčasti seba samého. Zároveň sa človek musí naučiť tvorivej práci, aby sa stal Stvoriteľom, aby sa vyrovnal našim Predkom a Bohom. A po poznaní Tvorivého života a duchovného rozvoja človek speje k záveru, že spolu so Životom je pre neho najdôležitejším spoločníkom Smrť.

„Vedara“

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.