Slovanské Noviny

18. apríla 2024

K porozumeniu Čelovekom

Okrem konzervovania, zavárania, sušenia a mrazenia je výhodou poznať aj iné možnosti ako uchovať mäso kratší čas. Kuracie, jahňacie, hovädzie a bravčové mäso obsahuje dostatočné množstvo baktérií,

aby ste zabránili ich rýchlej reprodukcii, je potrebné použiť určitý konzervačný postup. Podľa toho, čo je pre vás dostupnejšie, si môžete vybrať jednu z nasledujúcich metód.

Metóda 1

Potrebujeme: citrón a gáza.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Citrón sa rozreže na polovicu. Polovičkami citrónu sa poriadne vytrie mäso. Je dôležité ošetriť celý povrch. Produkt sa skladuje v sklenej alebo smaltovanej nádobe. Gáza sa navlhčí v citrónovej šťave a prikryje sa ňou nádoba s mäsom.

Metóda 2

Potrebujeme: ocot, ľanová tkanina, alebo kúsok bavlnenej látky.

Tkanina sa zvlhčí stolovým octom. Kusy mäsa sa zabalia do octovej tkaniny. Môžu sa skladovať v akomkoľvek riade okrem kovového. Produkt je možné skladovať po dobu 3 dní pod uzavretým vekom, bez prístupu slnečného žiarenia. Pred vyprážaním alebo varením sa mäso umyje.

Metóda 3

Potrebujeme: čerstvé domáce mlieko alebo kyslé mlieko.

Mäso sa zaleje mliekom v hlinenej nádobe. Nádoba sa zakryje gázou a umiestni sa na chladnom mieste.

Metóda 4

Potrebujeme: soľ, cesnak, cibuľu.

Bravčové alebo hovädzie mäso sa nakrája na kúsky potrebné na ďalšie varenie. Plátky, kocky mäsa sa natierajú soľou a cesnakom. Nasekaná cibuľa sa zmieša s obsahom. Skladuje sa na mieste, kde nie je dostupné slnečné teplo pod uzavretým vekom v nádobe.

Metóda 5

Potrebujeme: roztok lekárenskej kyseliny salicylovej, kus bavlnenej látky.

Tkanina sa dobre naimpregnuje kyselinou salicylovou z lekárne. Mäso sa zabalí do tkaniny a skladuje sa v uzatvorenej sklenenej alebo v smaltovanej nádobe.

Metóda 6

Potrebujeme: med

Túto techniku nemožno nazvať ekonomickou, ale je jednou z najneobvyklejších a najužitočnejších. Plátky mäsa sa natrú alebo zalejú medom. Pred varením sa mäso nemusí umyť, získa zaujímavú a exotickú chuť.

Pred použitím ktorejkoľvek z týchto metód je potrebné orezať všetok tuk, pretože ten sa kazí v prvom rade. Aby slnečné teplo nenarušovalo dlhé skladovanie, je potrebné v poľných podmienkach vykopať jamu do pôdy. Tento spôsob je dobrý, ak sme v teréne. Kusy mäsa sa zabalia do žihľavy a zabalia sa octovou handrou. To všetko sa umiestni do tesne uzavretého kontajnera a zakope sa 10 – 20 cm pod úroveň zeme.

Bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso určené na skladovanie bez chladničky sa umýva iba až pred varením. Je potrebné mať na pamäti, že pri izbovej teplote sa mäsové výrobky začnú kaziť za deň, tento proces sa urýchľuje v horúcich podmienkach.

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

%d