Slovanské Noviny

18. decembra 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Domáce lieky na nadúvanie

Prvý recept.

Jeden z najľahších spôsobov odstraňovania plynov z gastrointestinálneho traktu je nasledujúci.

Čerstvo uvarené jedlo (prvý a druhý chod) musí byť doplnené práškom nasekaného, ​​dobre vysušeného kôpru. Alternatívne môžete namiesto kôpru použiť kmín alebo anízový olej.

Druhý recept.

Sušený cesnak rozdrvený v mlynčeku na kávu sa užíva dvakrát denne bezprostredne po jedle. Dávkovanie: na špičke noža. Uvarený cesnak skladujte v uzavretej sklenenej nádobe.

-------> PODPORTE CHOD PORTÁLU DAROM. Len vďaka vašej podpore môžeme tvoriť. Nikto okrem Vás nefinancuje Slovanské Noviny. Patria národu, nie oligarchom. Zatiaľ sa vyhýbame reklamným bannerom aby sme udržali vizuálnu čistotu no náklady na chod máme každý mesiac. Spojme sily a tvorme spolu. Ďakujeme





------------------------------------

Tretí recept.

Tiež, aby ste sa zbavili plynatosti, sa odporúča vziať si pol pohára čerstvo vylisovanej zemiakovej šťavy jednu hodinu pred raňajkami. Trvanie jedného liečebného cyklu by nemalo presiahnuť sedem až desať dní.

Štvrtý recept.

Dajte tri až štyri čajové lyžičky semien anízu do termosky s dvoma šálkami vriacej vody a nechajte zmes variť najmenej dve hodiny, potom z nej vezmite štvrtinu šálky štyrikrát až päťkrát denne. 

Piaty recept.

Tradičná medicína odporúča použiť na zmiernenie nadúvania liečivý harmanček, nie však celú rastlinu, ale iba kvet. Na prípravu produktu musíte vziať dve až tri čajové lyžičky sušených kvetov a dať ich do litrovej termosky, potom ju naplniť vriacou vodou až po okraj, tesne uzavrieť vekom a nechať dvadsaťpäť minút. Vezmite infúziu harmančeka pol pohára dvakrát denne.

Šiesty recept.

Dve až tri čajové lyžičky nasekaného koreňa púpavy zalejte vriacou vodou, potom nechajte zmes na teplom mieste tri až štyri hodiny. Vezmite si to, precedené cez gázovú tkaninu, zložené niekoľkokrát do štvrť pohára, pätnásť minút pred každým jedlom.

Siedmy recept.

Na normalizáciu tráviacich procesov a odstránenie nadúvania sa odporúča konzumovať čerstvý zázvor . Za týmto účelom odlúpnite a rozdrvte oddenok na jemnom strúhadle a potom pridajte pripravenú hmotu do čaju v polovici čajovej lyžičky. Zázvor môžete pridať aj do šalátov alebo pečiva.

pb

Slovanské Noviny