Slovanské Noviny

22. marca 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Živá výživa

O živej výžive sa v knihách nehovorí – pre mnohých bude obrovským úspechom už len prechod na výživu prírodnými produktmi. Výrobky musia byť v prvom rade skutočné, živé. Pravý ražný chlieb je vyrobený z celozrnnej múky (celozrnná mletá) a prírodného kvásku.

Aká je výhoda ražného chleba:

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

– Raž prakticky neobsahuje lepok.

– Ražný proteín je rozpustný vo vode a ľahko stráviteľný.

– Pšeničný proteín sa vo vode nerozpúšťa a horšie sa vstrebáva.

– V ražnom kvásku prevláda mliečna fermentácia.

– V pšenici je alkoholové kvasenie.

– Pšenica môže byť geneticky modifikovaná.

– Žito ešte nebolo upravené.

– Pri pestovaní pšenice sa používa veľa chemikálií.

Čistý ražný chlieb však v predaji nenájdete, prestal sa vyrábať, keďže všetci boli totálne posadnutí kváskom. Dôvod je veľmi jednoduchý a zároveň hlúpy: kvások si nevie poradiť s ťažkým ražným cestom, tu sa vyžaduje pomalosť kysnutia.

Z knihy „Kuchyňa predkov“.

možno ste nepostrehli

1 min read
2 min read
4 min read
4 min read