Slovanské Noviny

5. decembra 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Živá výživa

O živej výžive sa v knihách nehovorí – pre mnohých bude obrovským úspechom už len prechod na výživu prírodnými produktmi. Výrobky musia byť v prvom rade skutočné, živé. Pravý ražný chlieb je vyrobený z celozrnnej múky (celozrnná mletá) a prírodného kvásku.

Aká je výhoda ražného chleba:

-------> PODPORTE CHOD PORTÁLU DAROM. Len vďaka vašej podpore môžeme tvoriť. Nikto okrem Vás nefinancuje Slovanské Noviny. Patria národu, nie oligarchom. Zatiaľ sa vyhýbame reklamným bannerom aby sme udržali vizuálnu čistotu no náklady na chod máme každý mesiac. Spojme sily a tvorme spolu. Ďakujeme





------------------------------------

– Raž prakticky neobsahuje lepok.

– Ražný proteín je rozpustný vo vode a ľahko stráviteľný.

– Pšeničný proteín sa vo vode nerozpúšťa a horšie sa vstrebáva.

– V ražnom kvásku prevláda mliečna fermentácia.

– V pšenici je alkoholové kvasenie.

– Pšenica môže byť geneticky modifikovaná.

– Žito ešte nebolo upravené.

– Pri pestovaní pšenice sa používa veľa chemikálií.

Čistý ražný chlieb však v predaji nenájdete, prestal sa vyrábať, keďže všetci boli totálne posadnutí kváskom. Dôvod je veľmi jednoduchý a zároveň hlúpy: kvások si nevie poradiť s ťažkým ražným cestom, tu sa vyžaduje pomalosť kysnutia.

Z knihy „Kuchyňa predkov“.

možno ste nepostrehli

2 min read
2 min read
5 min read
4 min read