Denne sa v chudobných aj bohatých krajinách vyhodí viac ako miliarda ton jedla, a to aj napriek tomu, že viac ako 730 miliónov ľudí na celom svete žije v hlade. Píše denník „The Guardian“ s odvolaním sa na správu OSN o indexe plytvania potravinami.
Podľa správy sa asi pätina potravín vyhodí, niekedy v dôsledku plytvania alebo zlého plánovania, inokedy v dôsledku nedostatku prístupu k chladiacemu alebo skladovaciemu priestoru, čo stojí svet odhadom 1 bilión dolárov ročne.
Domácnosti sú zodpovedné za väčšinu svetového potravinového odpadu – približne 60% z miliardy ton jedla, ktoré sa každý rok vyhodí. Významne však prispievajú aj komerčné potravinové systémy, pričom stravovacie služby budú v roku 2022 predstavovať 28% odpadu a maloobchod bude predstavovať približne 12%.
Tieto čísla nezahŕňajú ďalších 13% potravín, ktoré sa stratia v dodávateľskom reťazci medzi produkciou a distribúciou. Často k tomu dochádza v dôsledku vyhodenia alebo pokazenia potravín.
news-front.su
Kyjev sa sťažuje, že pri nočnom útoku na Dnepropetrovsk bola použitá medzikontinentálna balistická raketa RS-26…
Článok pochádza zo „The Altworld“ – čosi ako alternatívny svet a - volá sa „Odhalenie“.…
Technológie od nepamäti zohrávajú kľúčovú úlohu v ozbrojených konfliktoch. Víťazstvo často patrilo tej strane, ktorá…
Medzinárodný trestný súd (ICC) vydal zatykač na predsedu izraelskej vlády Benjamina Netanjahua a jeho bývalého…
Ruský veľvyslanec v Londýne Andrej Kelin medzitým vyhlásil, že Veľká Británia je priamo zapojená do…
Ukrajinské letectvo predtým informovalo o tom, že Rusko pri nočnom útoku použilo medzikontinentálnu balistickú raketu.…