Európa

Francúzsko: Zákaz zmien pohlavia pred 18. rokom veku

Prekvapili. Vo Francúzsku bude od leta zákonom pravdepodobne zakázaná zmena pohlavia až do dosiahnutia plnoletosti. Francúzsky senát chce zaraziť takéto pokusy o zmenu pohlavia. Všíma si britské periodikum The Telegraph.

V senátorských laviciach im totiž pristála správa upozorňujúca na etické riziká tohoto rozhodnutia. Senátorka Jacqueline Eustache-Briniová pripravuje zákon, ktorý by znemožnil aktívne pôsobiť v prospech zmeny pohlavia u dieťaťa pred dovŕšením 18. roku veku. V správe sa dá dočítať, že v snahách o zmenu pohlavia zohrali dôležitú úlohu módne trendy.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Šialený škandál

Správa konštatuje, že pôsobenie na maloletých, ktorého prostriedkom je propagácia „výhodnosti či vhodnosti“ zmeny pohlavia je „jeden z najväčších etických škandálov v histórii medicíny“. „Správa, ktorej vypracovanie zadala opozičná stredopravá strana Les Republicains, dokumentuje rôzne praktiky zdravotníkov, o ktorých tvrdí, že sú indoktrinované ‚trans-afirmatívnou‘ ideológiou pod vplyvom propagandisticky skúsených transaktivistických združení. Správa, ktorá cituje „napätú vedeckú a lekársku debatu“, obviňuje také združenia, „že povzbudzujú zmenu pohlavia u neplnoletých prostredníctvom intenzívnych propagandistických kampaní na sociálnych sieťach,“ dodal citovaný zdroj.

Začiatkom leta sa uvidí

Zákon, ktorý má zakázať podávanie hormonálnych blokátorov osobám mladším ako 18 rokov, by vraj mal byť hotový do leta. „Dieťa nie je dosť staré na to, aby vedomé si všetkých dôsledkov zodpovedne požiadalo o zmenu svojho tela,“opisovala vlastnú skúsenosť sa jedna z matiek detí, ktoré hormonálnu liečbu podstúpili. „Moja dcéra potrebovala len potvrdenie od psychiatra, ktoré získala po hodinovej konzultácii. Ale lekári nevysvetľujú dôsledky blokátorov puberty. … Moja dcéra si neuvedomila, že život nebude taký ľahký so všetkými tými liečbami… Bolo to skvelé malé dievčatko, ale teraz v škole prepadá. A ešte zďaleka nenašla riešenie svojich problémov.“

Genderizmus je cielená propaganda

Britský The Telegraph v tejto súvislosti pripomenul, že vo Veľkej Británii je už podávanie blokátorov v puberte obmedzené. Francúzsky zdravotnícky regulačný orgán, Haute Autorité de Santé, podobný krok skúmal.

S odvolaním sa na britské, švédske a americké štúdie správa uvádza, že počet detí, ktoré sa identifikujú ako trans, za posledné desaťročie prudko narástol. Jedna nemocnica v Paríži dostane každý rok približne 40 nových žiadostí od neplnoletých, pričom 16 percent z nich je mladších ako 12 rokov a správa poukazuje na to, že mnoho z nich trpí inými problémami.

Ďalším znepokojujúcim javom, na ktorý upozorňuje parlamentná správa, je nadmerné zastúpenie dievčat, ktoré tvoria 80 % žiadostí o zmenu pohlavia. Na tento fakt upozornili Európski konzervatívci.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

WP: USA sú na ceste ku katastrofe, ktorá sa môže stať osudnou

Autoritatívny americký politický komentátor David Ignatius publikoval článok v denníku „The Washington Post“, kde uvažoval o budúcnosti…

6 minút ago

WP: Zelenskij o stratách ukrajinských ozbrojených síl klame

Americký denník „The Washington Post“ uverejnil veľký článok o novom balík pomoci. Autor sa domnieva, že všetky…

8 minút ago

VIDEO: Ako Fico pochoval EU finančne, ekonomicky aj politicky, ako sú eurovoľby prieskumnou sondou do nálad v spoločnosti a ako si žijeme relatívne kľudné obdobie pred búrkou

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SSD) napriek svojej pro-európskej rétorike de facto bez prílišných fanfár…

10 minút ago

VIDEO: Michelko o „miernom“ zákone na ochranu pred politickými mimovládkami financovanými zo zahraničia.

Ukážkovým príkladom financovania neziskoviek cudzími mocnosťami je grantový systém veľvyslanectva USA na podporu národnoštátnych záujmov…

13 minút ago

VIDEO: Ukrajina nemá šancu vyhrať ani s pomocou USA, reaguje nemecký vojenský expert na optimizmus šéfa NATO

Vojenský expert Gustav Gressel 25. apríla 2024 v rozhovore s reportérom nemeckej televízie ZDF Lucom…

14 minút ago