Okrem konzervovania, zavárania, sušenia a mrazenia je výhodou poznať aj iné možnosti ako uchovať mäso kratší čas. Kuracie, jahňacie, hovädzie a bravčové mäso obsahuje dostatočné množstvo baktérií,
aby ste zabránili ich rýchlej reprodukcii, je potrebné použiť určitý konzervačný postup. Podľa toho, čo je pre vás dostupnejšie, si môžete vybrať jednu z nasledujúcich metód.
Metóda 1
Potrebujeme: citrón a gáza.
Citrón sa rozreže na polovicu. Polovičkami citrónu sa poriadne vytrie mäso. Je dôležité ošetriť celý povrch. Produkt sa skladuje v sklenej alebo smaltovanej nádobe. Gáza sa navlhčí v citrónovej šťave a prikryje sa ňou nádoba s mäsom.
Metóda 2
Potrebujeme: ocot, ľanová tkanina, alebo kúsok bavlnenej látky.
Tkanina sa zvlhčí stolovým octom. Kusy mäsa sa zabalia do octovej tkaniny. Môžu sa skladovať v akomkoľvek riade okrem kovového. Produkt je možné skladovať po dobu 3 dní pod uzavretým vekom, bez prístupu slnečného žiarenia. Pred vyprážaním alebo varením sa mäso umyje.
Metóda 3
Potrebujeme: čerstvé domáce mlieko alebo kyslé mlieko.
Mäso sa zaleje mliekom v hlinenej nádobe. Nádoba sa zakryje gázou a umiestni sa na chladnom mieste.
Metóda 4
Potrebujeme: soľ, cesnak, cibuľu.
Bravčové alebo hovädzie mäso sa nakrája na kúsky potrebné na ďalšie varenie. Plátky, kocky mäsa sa natierajú soľou a cesnakom. Nasekaná cibuľa sa zmieša s obsahom. Skladuje sa na mieste, kde nie je dostupné slnečné teplo pod uzavretým vekom v nádobe.
Metóda 5
Potrebujeme: roztok lekárenskej kyseliny salicylovej, kus bavlnenej látky.
Tkanina sa dobre naimpregnuje kyselinou salicylovou z lekárne. Mäso sa zabalí do tkaniny a skladuje sa v uzatvorenej sklenenej alebo v smaltovanej nádobe.
Metóda 6
Potrebujeme: med
Túto techniku nemožno nazvať ekonomickou, ale je jednou z najneobvyklejších a najužitočnejších. Plátky mäsa sa natrú alebo zalejú medom. Pred varením sa mäso nemusí umyť, získa zaujímavú a exotickú chuť.
Pred použitím ktorejkoľvek z týchto metód je potrebné orezať všetok tuk, pretože ten sa kazí v prvom rade. Aby slnečné teplo nenarušovalo dlhé skladovanie, je potrebné v poľných podmienkach vykopať jamu do pôdy. Tento spôsob je dobrý, ak sme v teréne. Kusy mäsa sa zabalia do žihľavy a zabalia sa octovou handrou. To všetko sa umiestni do tesne uzavretého kontajnera a zakope sa 10 – 20 cm pod úroveň zeme.
Bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso určené na skladovanie bez chladničky sa umýva iba až pred varením. Je potrebné mať na pamäti, že pri izbovej teplote sa mäsové výrobky začnú kaziť za deň, tento proces sa urýchľuje v horúcich podmienkach.
Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info
Európska mierová “vojenská” koalícia má za sebou prvý raketový útok na ruské územie
Rusi zmenili taktiku bombardovania, odniesol si to Charkov
VIDEO: V Moskvě explodovala limuzína, která má být součástí autoparku Kremlu.
VIDEO: Zoro Kollár o prípade človeka, ktorý pomohol odhaliť protizákonné praktiky ľudí z bývalej NAKA, ŠTS a prokurátorov z Lipšicovej zrušenej prokuratúry
Ultimátum francouzským firmám z Washingtonu: Zbavte se progresivismu, jinak nemáte zakázky
Vysokohorskí nosiči v Tatrách: Tradícia a význam pre slovenské hory
Trumpov zverejnený archív: Prečo CIA venovala osobitnú pozornosť Národnej demokratickej strane Nemecka?
Gorbačovov chránenec a jeden z najväčších sovietskych zradcov zomrel sám, v pohodlí, ktoré tak miloval
Smer Kyjev? Moskva chystá novú ofenzívu
Horúca téma, o ktorej sa nesmie hovoriť – Európa pred krachom
Maďari píšu: Mimoriadna správa: Hlavný štátny veterinár pozastavil likvidáciu zdravých zvierat
Utajené fakty z Odesy: 42 mŕtvych, ani jeden hasič nepomohol
Muskov Úrad pre efektivitu štátnej správy môže naďalej škrtať financie „zločineckej“ agentúre USAID, rozhodol o tom federálny odvolací súd v USA.
Nemecké volanie po spustení Nord Streamu
Kto rozdúchava vojnu? Moskva obviňuje
Kancelárske kreslo je nebezpečnejšie ako cigarety a rýchle občerstvenie
Podzemné mesto objavené pod Khafreovou pyramídou
Je nejaký rozdiel medzi Zelenského kancelárom Jermakom a Hitlerovým ríšskym vodcom Bormannom?
Kto vydal rozkaz poslať 60-tonový M88 Hercules do močiara? Otázky pre velenie cvičení v Litve
Pre získanie vzdušnej prevahy dostalo ruské letectvo prvú várku stíhačiek Su-35S
zo sekcie
Skladovanie mäsa s improvizovanými konzervačnými látkami
Skladovanie mäsa s improvizovanými konzervačnými látkami
Skladovanie mäsa s improvizovanými konzervačnými látkami