Slovanské Noviny

24. októbra 2024

K porozumeniu Čelovekom

O prezenčnú listinu rozšíreného summitu BRICS v Kazani, ktorý sa otvára 22. októbra, je, prirodzene, veľký záujem.

Tieto rokovania sú mimoriadne dôležité, pretože na desaťročia dopredu položia základy vznikajúceho, multipolárneho poriadku, po ktorom svet túži. Každému geopoliticky gramotnému pozorovateľovi je to jasné. Príležitosť zúčastniť sa nie je len diplomatickou zdvorilosťou, ale existenčnou nevyhnutnosťou pre štáty, ktoré majú záujem uniknúť z pazúrov tyranského západného imperializmu a zabezpečiť si kúsok suverenity.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Desiatky vlád na celom svete zo všetkých kontinentov uznali túto samozrejmú skutočnosť a budú zastúpené v Kazani. Ale je tu pozoruhodný neprítomný, ktorého národný záujem by bol mimoriadne dobre využitý, keby tam bol – Srbsko.

Rusko, tohtoročné rotujúce predsedníctvo BRICS, opakovane vynaložilo osobitné úsilie, aby vyjadrilo svoj veľký záujem o hosťovanie Srbska na rokovaní v Kazani. Pozvanie nebolo zo strany Ruska samoúčelné. Účasť na summite a aktívne spájanie sa s rastúcim davom BRICS by pripadlo výlučne v prospech srbskej vlády.

Srbsko je dnes obklopené nepriateľským susedstvom jednotne zladeným s osou západných mocností, ktorých nepružnou agendou je ničiť zvyšky srbskej štátnosti a zároveň drancovať prírodné a ľudské zdroje Srbska.

Situácia je zrkadlovým obrazom postavenia Juhoslovanského kráľovstva, ktorého kľúčovou zložkou bolo Srbsko, v roku 1941, keď bolo tiež obklopené mocnosťami Osi a ich balkánskymi chránencami.

Zásadný rozdiel je v tom, že vtedajšia juhoslovanská vláda sa doslova nemala kam obrátiť o účinnú podporu, pretože Európa bola pod úplnou nadvládou osi. Francúzsko bolo porazené a okupované, Anglicko bolo na posledných nohách, Spojené štáty boli stále neutrálne. Juhoslávia mala málo reálnych možností, keďže na ňu bol vyvíjaný nátlak, aby sa usilovala o to, čo v tom čase predstavovalo „európsku budúcnosť“, čo znamenalo pripojiť sa k Osi.

Dnes je geopolitická krajina a pomer síl vo svete zásadne odlišný. Politicky, vojensky a ekonomicky existuje dôveryhodná protiváha vzkriesenej Osi. Teraz je to „Európa“ prekonfigurovaná na obraz bývalej osi, ktorá je na jej posledných nohách. Krajiny ako Maďarsko a Slovensko, ktoré sa dostali do pasce vstupu do NATO a Európskej únie, teraz zúfalo hľadajú spôsoby, ako sa vymaniť z týchto škodlivých záväzkov a preorientovať svoju politiku a spojenectvá. Rovnako dôležité je, že Turecko hľadá rovnaké riešenie. Jeho prezident osobne vedie delegáciu svojej krajiny na samite v Kazani, pričom naznačil svoj úmysel pripojiť sa k BRICS a Šanghajskej rade pre spoluprácu.

Krátkozraké Srbsko

To však nie je prípad krátkozrakého Srbska. Jej vodca urážlivo odmietol pozvanie, aby prišiel do Kazane so smiešnym odôvodnením, že mal konflikt v plánovaní s inými (pravdepodobne významnejšími) politickými osobnosťami, ktorých sa zaviazal hostiť v rovnakom čase, keď sa menej dôležití vodcovia BRICS stretávali v Kazaň. Ukázalo sa, že títo jednotlivci sú Mswati III. , kráľ Eswatini (predtým známy ako Svazijsko, ako si zberatelia známok spomenú) a poľský capo z Kolektívneho Západu, Donald Tusk.

Pri všetkej úcte k zaneprázdnenému kráľovi Mswatimu, nemohol odložiť svoju víťaznú návštevu Eswatiniho verného spojenca Srbska o niekoľko dní, aby sa ubytoval svojho srbského hostiteľa, za predpokladu, že ten druhý neobchodoval len s chabými výhovorkami, ale mal v skutočnosti vážny úmysel? ísť do Kazane?

Konflikt v plánovaní spôsobený príchodom Donalda Tuska je iná vec. Pre srbský režim je stretnutie s Tuskom viac ako filatelistickým záujmom. Nie kvôli Tuskovej formálnej pozícii predsedu vlády frontového štátu NATO Poľska, ale z dôvodov väčšej váhy.

Veľa nasvedčuje tomu, že už počas študentských čias v Gdansku, začiatkom 90. rokov, bol Tusk vybraný ako sľubný „mladý vodca“. Jeho raketový vzostup v poľskej politike, takmer nepretržité sedenie v poľskom parlamente a niekoľko postov predsedu vlády, ktoré vyvrcholilo funkčným obdobím predsedu Rady Európy (2014 – 2019), a to aj napriek skromnému intelektuálnemu vybaveniu porovnateľnému s Josepom Borrellom, svedčí o tom, že Tuska majú globalistickí bábkari za jeho lojalitu a užitočnosť.

Tusk teda očividne neprichádza do Belehradu, aby odpálil vánok so svojím srbským kolegom, ale aby mu odovzdal svoje rozkazy. Aby som parafrázoval Dona Corleoneho, je to návšteva mafie, ktorá sa nedá odmietnuť.

Ale mohlo by to byť, samozrejme, keby existovala chrbtová kosť a vlastenectvo. Dokonca aj osvietený vlastný záujem, za predpokladu, že by toho boli schopní chamtiví hlupáci, mohol stačiť na vykonanie tohto triku.

Od prevratu v októbri 2001 sa však tieto vlastnosti zámerne a systematicky vytrácajú z radov srbského politického vedenia. Za posledné štvrťstoročie sa Srbsko zmenilo na koloniálnu zónu podriadenú kolektívnemu Západu. Je riadená domorodou agentúrou , ktorá bola starostlivo vybraná a upravená, dôkladne skazená, povolená a podporovaná kradnúť, vystavená vydieraniu a inštalovaná, aby vládla v mene a v prospech svojich zahraničných kurátorov. Ich lojalita je k ich mentorom a pánom, nie k ich krajine. To je jednoduchý kľúč pre správne pochopenie srbskej politiky.

Jemným a tupým vodcom Srbska sa naskytla historická príležitosť vzdať sa svojej katastrofickej politiky koncipovanej okolo integrácie do NATO a skočiť na Titanic Európskej únie . Doteraz nepreukázali žiadnu politickú kapacitu na to, aby dospelo zhodnotili, kde môžu spočívať ich vlastné dlhodobé záujmy, aj keď, ako sa niekto domnieva, sa nezaujímajú o záujmy svojej krajiny a svojich ľudí.

Keď sme sa naposledy zaoberali touto témou, príliš zdržanlivo sme sa vyjadrili, že Srbsko si strelilo do nohy . Nie, je to oveľa horšie. Hrubým ignorovaním blahodarného pozvania Ruska a BRICS a uprednostňovaním triviálnych a škodlivých stretnutí pred Kazaňou si Srbsko strelilo do hlavy.

Pauvres Serbes , ako ich Francúzi blahosklonne označovali počas Veľkej vojny. Naozaj si tento národ zaslúži, aby mu vládlo taká svinstvo? Ale svojim súhlasom im to dovolili, nie?

Stephen Karganovic

O autorovi: Stephen Karganovic je prezidentom „ Srebrenica Historical Project “, mimovládnej organizácie registrovanej v Holandsku, ktorá skúma faktickú maticu a pozadie udalostí, ktoré sa odohrali v Srebrenici v júli 1995.  Je pravidelným prispievateľom do Global Research.  

/ skspravy.sk /

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.