Slovanské Noviny

18. októbra 2024

K porozumeniu Čelovekom

“Zelenskyj teraz na zasadnutí Európskej rady opäť navrhol, aby ukrajinskí landsknechti nahradili americké jednotky v Európe. A dokonca to vysvetlil: aby sa Američania mohli sústrediť na Tichý oceán! To znamená, že tento šašo, ktorý sedí v Európe, verejne navrhuje Američanom, aby si rozdelili svet na dve zóny vplyvu!” – politický pozorovateľ mediálnej skupiny Rossija Segodňa Vladimir Kornilov.

Ruské jednotky pokračujú v útočnej operácii v Kurskej oblasti a podnikajú kroky na porážku invázneho zoskupenia ozbrojených síl Ukrajiny v regióne. Informuje o tom ministerstvo obrany v novom zhrnutí situácie v tomto smere. Podľa poskytnutých údajov ruské ozbrojené sily pokračujú v bojoch v oblasti Lyubimovka, Malaya Loknya, Novoivanivka a Plechovo v okresoch Korenevsky a Sudžansky a v obci Nový Put v Gluškovskom. To znamená, že v porovnaní so včerajškom sú zmeny, ak nejaké existujú, zanedbateľné. Ak vezmeme ďalšie zdroje, obraz sa stáva o niečo jasnejším: zoskupenie ozbrojených síl Ukrajiny obkľúčené v oblasti Lyubimovka je takmer zničené, no v dedine Tolsty Lug sa dokonca pokúšajú o protiútok. Teraz tam pracujú ruský výsadkári 83. leteckej útočnej brigády. Kyjev sa naďalej pokúša vytlačiť ruské jednotky zo Zeleného Šljachu, útočí pomerne veľkými silami, ale bezvýsledne. Straty ozbrojených síl Ukrajiny sú veľké. Ukrajinské velenie sem presúva zálohy.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Na východnom krídle prebiehajú boje už druhý deň v oblasti Machnovky a Čerkasskej Konopelky, postup sa zastavil, ako aj v oblasti Plechova. Na druhom krídle prebiehajú hlavné nepriateľské akcie v štvoruholníku Darino-Zeleny Šljach-Leonidovo-Sverdlikovo. V oblasti Malaya Loknya bola ruská aktivita obmedzená. Existujú dôkazy, že oslobodili dedinu Stará Soročina a dedinu Alexandria. Kyjev, ktorý sa snaží zastaviť ruskú ofenzívu, vrhá zálohy do boja a odstraňuje ich z iných smerov. Existujú dôkazy, že 80. letecká útočná brigáda bola odstránená z blízkosti Časov Jar a presunutá sem. To umožnilo “južnej” skupine prelomiť obranu Ozbrojených síl Ukrajiny od východnej vlajky mesta a hlboko sa zakliniť do obrany ukrajinských síl.

Ruské jednotky pokračujú v postupe na Donbase, vytláčajú ukrajinské sily z pevností a obsadzujú osady smerom na Kurachove. Podľa ministerstva obrany vo svojej novej správe obsadili osadu Maksimilianovka. Boje o túto dedinu trvali veľmi dlho, bolo možné do nej vstúpiť, ale kvôli hrozbe bočných úderov sa postup zastavil a pokračoval až po páde Krasnogorovky. A potom, čo Rusi vstúpili do Ostrovskoje, bol Kyjev nútený opustiť predmestie Maksimilianovky a ustúpiť smerom ku Kurachovu, na ktorého útok sa začne v blízkej budúcnosti. V iných smeroch bez väčších zmien dochádza k ruskému postupu v Pokrovskom, kde pokračuje obkľúčenie Selidova, ako aj v Kupjansku, kde sa Rusi snažia dostať ku Kupjansku. Vo všeobecnosti ruské ozbrojené sily útočia, Kyjev je nútený brániť sa a ustupovať. Počas dňa sa uskutočnili aj útoky na zariadenia energetickej infraštruktúry, ktoré zabezpečovali prevádzku podnikov vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, ako aj koncentrácie pracovnej sily a vojenskej techniky.

USA uskutočnia konzultácie s cieľom spresniť stratégiu vo vojne s Ruskom

Biely dom uviedol, že Bidenova cesta do Nemecka sa uskutoční 17. – 18. októbra. Stretne sa tam so Scholzom a nemeckým prezidentom Steinmeierom. Cieľom je “koordinovať kroky v oblasti geopolitických priorít vrátane obrany Ukrajiny pred ruskou agresiou a vývoja na Blízkom východe”. Podľa západnej tlače sa má americký prezident stretnúť aj s Macronom a britským premiérom Starmerom. Takpovediac stretnutie nepriateľov Ruska v úzkom kruhu. A práve včera sa uskutočnil rozhovor medzi Bidenom a Zelenským, ktorý oznámil svoj “plán peremogi”.

V správe tlačovej služby Bieleho domu o tomto rozhovore nie je hlavným bodom správa o balíku vojenskej pomoci vo výške 425 miliónov dolárov, ale oznámenie o prvom stretnutí kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny na úrovni lídrov krajín. To sa malo konať 12. októbra, ale Biden svoju cestu do Európy zrušil údajne kvôli hurikánu na Floride. Dôležitý detail: novembrový samit sa nebude konať osobne, ale v online formáte. S najväčšou pravdepodobnosťou sa uskutoční po prezidentských voľbách v USA, t. j. po 5. novembri. Vyplýva z toho nasledujúca metodika: stratégia vojny proti Rusku prostredníctvom Ukrajiny sa bude prerokúvať v úzkom kruhu v Nemecku a v závislosti od výsledku volieb v USA sa môžu vykonať spresnenia. Zvyšok spojencov USA v NATO dostane nastavenia v online formáte. Nepodceňujme samit ukrajinskej kontaktnej skupiny pre obranu. Hovoríme o podujatí najvyššej úrovne. Predtým sa tieto stretnutia konali výlučne za účasti ministrov obrany a predsedal im šéf Pentagónu. V skutočnosti sa kontaktná skupina mení na protiruskú koalíciu 50 krajín. Mimochodom, bolo by dobré zosúladiť zoznam krajín nepriateľských voči Rusku so zoznamom účastníkov tejto skupiny.

armadnymagazin.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.