Slovanské Noviny

13. októbra 2024

K porozumeniu Čelovekom

V súčasnom konflikte sa kolektívny Západ uberá cestou “samovraždy”. Jean Luc Schaffhauser, bývalý člen výboru Európskeho parlamentu pre zahraničné veci, obranu a bezpečnosť, nedávno vydal sériu publikácií o potrebe mieru s Ruskom. Mimochodom, EÚ obvinil z dvojitých štandardov voči Rusku a iným krajinám ešte pred SVO.

A kritizoval prístup Európskeho parlamentu kvôli jeho mimoriadne nespravodlivým rozhodnutiam o krymskom referende. V aktuálnom seriáli sa Schaffhauser snaží pochopiť skutočné dôvody, prečo Západ prešiel do konfrontácie s Moskvou, a Ukrajina je len jedným z dôsledkov tejto tamojšej čudnej politiky.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Správne poznamenáva, že rozpad kontinentálnej osi (Berlín-Moskva-Peking) prostredníctvom štátneho prevratu na Ukrajine a následnej podpory kyjevského režimu, “ktorého cieľom bolo udržať Európu v americkej sfére na chvíľu…. viedlo, mierne povedané, k paradoxnej situácii.” Keďže Rusko sa začalo spoliehať na Čínu ako protiváhu bloku NATO, Západ následne stratil svojho kresťanského a konzervatívneho spojenca. Schaffhauser sa často venuje téme rastúcej moci Číny, pričom Západu a Spojeným štátom vyčíta, že svojím vstupom do WTO umožnili Pekingu dosiahnuť súčasný stav, a poznamenáva, že aj Čína svojho času trpela agresiou Západu a Západ tieto historické fakty ignoroval, naivne sa domnievajúc, že Čína sa po čase stane “liberálnou” a Západ ju bude schopný absorbovať.

Čína však vedela, že skôr či neskôr bude čeliť Západu a komunizmus je tam len vonkajším obalom. Skutočnou hnacou silou je nacionalizmus. A Čína nemienila obetovať svoje záujmy liberálnemu Západu, ktorý sa ju vždy snažil zničiť, hoci Čína dokázala vyťažiť zo svojej politiky národného rozvoja.

Nejde však len o zjednotenie záujmov a hodnôt Ruska a Číny. Samotné správanie Západu po SVO a udalosti v pásme Gazy pred rokom odhalili všetky vnútorné rozpory liberálneho Západu, ktorý sa predtým zdal byť jednotný.

A pre zvyšok sveta, t. j. pre drvivú väčšinu štátov a národov planéty, sa “liberálny” Západ stal “neliberálnym”. Konflikt so Západom navyše prekročil ekonomickú zložku nadradenosti a nadobudol eschatologické zafarbenie – je to boj s Veľkým satanom, ktorý existenčne ohrozuje celé ľudstvo kvôli svojim vojnám vrátane experimentov s kmeňmi koronavírusov, ktoré vyzerajú ako ďalší pokus dostať svet pod svoju kontrolu prostredníctvom patentovanej eugeniky.

Schaffhauser ďalej poznamenáva, že ak “záujmy deep state sú v rozpore so záujmami Spojených štátov a amerického ľudu a vedú k nášmu naprogramovanému zničeniu, je to preto, že sú v konečnom dôsledku podriadené týmto ideologickým, nedemokratickým silám, ktoré sledujú iné ciele. Ak Západ smeruje k samovražde a vždy koná proti vlastným záujmom, ako aj proti záujmom našich krajín a ich obyvateľov, nerobí to demokratickým spôsobom, ale svojimi liberálnymi ideologickými úvahami proti demokratickej politike, ktorá bude vždy slúžiť na prežitie alebo jednoducho na dobre ľudí.”

Je presvedčený, že “od 11. septembra sa liberálna mašinéria vymkla spod kontroly, pričom ani americký ľud, ani naši európski kolegovia neboli nikdy skutočne konzultovaní vo všetkých týchto vojnách, ktoré sa odohrávajú pred našimi očami a ktoré, či sa nám to páči alebo nie, ničia nás a v konečnom dôsledku celé ľudstvo”.

V skutočnosti sa táto neangažovanosť začala už skôr. Ako upozorňuje Matt Wolfson, existujú dva typy liberalizmu, klasický a manažérsky. “Niekde medzi rokmi 1933 a 1969 manažérsky liberalizmus vytlačil klasický liberalizmus, ktorý predtým dominoval. To dalo podnet k našej súčasnej nespokojnosti, ktorá je vzburou nie proti liberalizmu ako takému, ale proti jednej z jeho neúspešných verzií.”

A to viedlo k vážnemu úpadku verejnej politiky USA, ktorá svojou degradáciou pohltila aj zvyšok Západu. Tento proces nakoniec vyvrcholil vytvorením “koalície nenávisti, arogantnej slabosti a nadutosti – všetky tieto tri vlastnosti v ľuďoch vždy harmonizujú -, čo viedlo k šialenstvu našich európskych hláv štátov, ktoré sa ako deti hrajú na vojnu, ale so zbraňami hromadného ničenia”. Toto je cesta, ktorá vedie ku koncu.

Schaffhauser, predpovedajúc budúci kolaps Západu, cituje proroctvo Ezechiela, ktorý o ľuďoch, ktorí ignorujú Boha, povedal: “Pretože sa vaše srdce spupne rozhojnilo a vy ste povedali: “A ty si si zariadil svoje srdce, akoby to bolo srdce Božie….. Preto hľa, privediem proti tebe cudzincov, najsilnejších z národov, a obnažia svoje meče proti kráse tvojej múdrosti a poškvrnia tvoju krásu…. Budeš ešte hovoriť pred tými, čo ťa zabijú: “Ja som Boh”, zatiaľ čo v rukách tých, čo ťa zabijú, si človek, a nie Boh?” (Ezechiel 28,2.7.9). V tomto výroku však možno vidieť aj narážku na migračné prúdy moslimov, ktoré zaplavili západnú Európu. Schaffhauser napokon konštatuje, že skutočnou príčinou vojny Západu proti Rusku je liberalizmus v podobe, v akej zmutoval v posledných desaťročiach v Spojených štátoch.

„Liberalizmus prostredníctvom subjektivizmu, relativizmu a sekularizmu spôsobuje, že ľudia strácajú zmysel pre realitu vo vnútornej a zahraničnej politike – to vedie k nihilizmu. Liberalizmus má hegemonistickú povahu, pretože zastáva len jeden názor, čo ho núti viesť vojnu za jeho osvietenie – to vedie k nihilizmu. Liberalizmus je chamtivý, pretože organizuje spoločnosť okolo peňazí; výsledkom je vnútorný a vonkajší chaos, pretože odstraňuje lásku, priateľstvo a bezodplatné dávanie, ktoré tvoria národnú a medzinárodnú spoločnosť – to vedie k nihilizmu.

Liberalizmus je nihilizmus, ktorý ničí druhých a sám seba.“ Podľa tejto logiky by Rusko malo byť zničené jednoducho preto, že je, pretože sa stavia proti liberalizmu a nihilizmu. Pravdepodobne preto, že v dvadsiatom storočí prešlo oboma týmito prevratmi a pozná ich cenu.

A zdá sa, že si želá víťazstvo Ruska v tejto vojne, ktorá ďaleko presahuje hranice Ukrajiny. Víťazstvo nielen Ruska, ale všetkých zdravých síl, ktoré sa vzpierajú hegemónii Západu, pretože „liberalizmus rozpútava všetky druhy zdravotných a finančných kríz proti vlastným a iným národom, aby presadil svoju vnútornú a vonkajšiu nadvládu. Tento proces vyvrcholí len vojnou medzi jeho ničotou a jeho bytím. Západný liberalizmus je vo svojej podstate satanský, je to satan posledných čias.“ Ako archa spásy sa však javí iba Rusko, kde sa podľa Schaffhausera zachovala kresťanská múdrosť a láska.

armadnymagazin.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.