Slovanské Noviny

23. septembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Protiruské sankcie, prijímané Európskou komisiou čelia aj kvôli míňaniu sa účinku čoraz väčšej kritike občanov, ale aj politikov. Sankcie totiž viac poškodzujú európsku ekonomiku, a tým aj životnú úroveň ľudí.

V kombinácii s ideologickými výstrelkami ako je Green deal ničia už aj ekonomický motor EÚ – nemecké hospodárstvo, na ktoré je naviazaná aj slovenská ekonomika.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Najnovšie čelí kríze nemecký automobilový priemysel, keďže Nemecko sa sankciami a rusofóbnou politikou odstrihlo od lacných energonosičov, najmä plynu, čím sa stalo spolu s celou EÚ nekonkurencieschopným voči ostatným hospodárskym centrám sveta.

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck v piatok dokonca vyzval skupinu Volkswagen, aby nezatvárala závody, keďže len v Nemecku hrozí strata zamestnania viac ako 30 tisíc pracovníkom.

Slovenský premiér Robert Fico pri nástupe do funkcie opätovne odmietol zavedenie ďalších sankcií proti Rusku, ak by poškodili Slovensko, ako ho podľa neho poškodila väčšina doterajších sankcií, čo je ďalší dôkaz o ich škodlivosti.

Vyhlásenie nemeckej ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbockovej o potrebe utrpenia nemeckých občanov, kvôli podpore Ukrajiny, vďaka čomu sa prijímajú formálne aj protiruské sankcie, ilustruje neracionálny a rusofóbno-konfrontačný podklad opatrení, ktorých dopady sa ako bumerang vracajú údermi na európske obyvateľstvo.

Nemeckú ministerku citoval Sergej Lavrov na stretnutí so študentmi a profesormi Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov.

„Práve dnes (pozn. red. 1. septembra 2022) som sa dočítal, že včera pani Annalena Baerbocková, ministerka zahraničných vecí Nemeckej spolkovej republiky, povedala: „Ano, naši občania trpia, ale budú musieť trpieť, pretože Ukrajinu budeme podporovať, nech sa deje čokoľvek“.

„Nech sa deje čokoľvek“ vďaka sankciám však nechce akceptovať čoraz viac ľudí na Slovensku, ani v Európe.

Od slov k činom: Petícia

Na zastavenie nezmyselných antiruských sankcií odštartovala na Slovensku petícia, ktorá k 15. septembru mala už 41 456 podpisov, informoval v statuse na sociálnej sieti Pavol Slota, predseda strany DOMOV-Národná strana.

Podľa jeho vyjadrenia, petícia, za ktorou stojí Slovenské hnutie obrody (SHO) čoskoro prekročí hranicu 50-tisíc podpisov..

Slota ponúka organizátorom pomocnú ruku v petičnej iniciatíve, ktorej cieľom je v čo najkratšom čase vyzbierať minimálne 350-tisíc podpisov od občanov Slovenskej republiky, aby prezident Peter Pellegrini, v súlade s Ústavou Slovenskej republiky, vyhlásil referendum s nasledujúcou otázkou:

„Súhlasíte s tým, aby Slovenská republika neuplatňovala sankcie voči Ruskej federácii, ktoré škodia slovenským občanom, živnostníkom a aj podnikateľom?“

Slotova strana podporuje iniciatívu aj vzhľadom k tomu, že aktívne pracuje na zlepšovaní medzinárodných vzťahov práve s Ruskou federáciou a dlhodobo upozorňuje na škodlivý efekt nezmyselných sankcií uvalených na Ruskú federáciu, ktoré poškodzujú hlavne národné hospodárstvo Slovenskej republiky.

Ako sme uviedli v úvode, tak preukázateľne aj hospodárstvo celej Európskej únie.

Európska komisia pritom na svojej webovej stránke tvrdí, že sankcie prijaté po 24.februári 2022 dopĺňajú existujúce sankcie, ktoré sa už na Rusko uvalili od roku 2014 v dôsledku anexie Krymu a nevykonávania dohôd z Minska.

Najmä druhý argument kríva na obe nohy, pretože je už preukázané, že Kyjev v kolaborácii so západnými a najmä americkými záujmami od začiatku nechcel Minské dohody plniť, ale len získať čas na dozbrojenie a prípravu na vojenský konflikt s Ruskou federáciou.

Sankcie zahŕňajú cielené reštriktívne opatrenia (individuálne sankcie), hospodárske sankcie a tiež diplomatické a vízové opatrenia.

Práve cieľom hospodárskych sankcií je podľa eurokomisie spôsobiť Rusku vážne dôsledky za jeho konanie a “účinne zmariť schopnosť Ruska pokračovať v agresii”.

To sa ale míňa účinku, pretože Rusko prešlo úspešne a plynule na vojnovú ekonomiku, rýchlo dokázalo nahradiť uvoľnené pozície západných firiem a vyrába v aktuálnom čase viac zbraní a munície ako celý kolektívny Západ.

Len od 3. marca 2014 do februára 2022 uložila Európska komisia (EK) voči subjektom Ruskej federácie 68 rôznych druhov sankcií TU. Od prijatia prvého balíka sankcií po začiatku ozbrojeného konfliktu Ukrajiny s Ruskou federáciou prijala EK už ďalších 52 sankcií a rozhodnutí v 14 balíkoch.

Celkovo teda ide už o 120 rôznych druhov sankcií a rozhodnutí Bruselu proti Ruskej federácii.

Okrem kritických hlasov zo Slovenska, voči nezmyselnosti sankcií aktívne vystupuje aj Maďarsko a jeho premiér Viktor Orbán.

Pravidelným kritikom sankcií na pôde Európskeho parlamentu, apelujúcim na mier a odmietanie vyzbrojovania Ukrajiny, je slovenský europoslanec a predseda hnutia Republika, Milan Uhrík.

V prípade podpory si petičný hárok môžete stiahnuť na tejto adrese: https://sho.sk/wp-content/uploads/2024/09/peticia_referendum.pdf

/ skspravy.sk /

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.