Slovanské Noviny

19. septembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Žiadny významný západný vodca už nikdy nebude môcť hovoriť o ľudských právach alebo etických hodnotách bez toho, aby vyvolal výsmech. Obracajú sa na vlastných ľudí, aby zabránili protestom proti genocíde, ktorú aktívne podporujú.

Keir Starmer vo štvrtok vystupňoval tlak na odporcov sionistickej genocídy zatknutím novinárky Sarah Wilkinsonovej a obvinením aktivistu Richarda Barnarda, oboje podľa drakonického paragrafu 12 zákona o terorizme, za ktorý hrozí až 14 rokov väzenia.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

MSM Spojeného kráľovstva to, samozrejme, ignorovalo, ale všeobecne sa rozhorčuje nad odsúdením dvoch hongkonských aktivistov za vzburu, za čo hrozí maximálny trest…2 roky.

Ale hovoria nám, že autoritárskou diktatúrou je Čína a nie Spojené kráľovstvo.

(Aby som bol prostý, považujem hongkongské presvedčenie tiež za neoprávnené zasahovanie do slobody prejavu. Len tu poukazujem na neuveriteľné pokrytectvo britského establišmentu a oveľa horšie zákony).

Richard Barnard bol obvinený a bude čeliť súdnemu procesu, ktorý zrejme súvisí s verejnými prejavmi na podporu palestínskeho práva na ozbrojený odpor.

Sarah Wilkinsonovú prepustili na kauciu asi po 14 hodinách. Rovnako ako nedávne zatknutie a prepustenie na kauciu Richarda Medhursta, zatknutie a prepustenie na kauciu je nástrojom na zmrazovanie jej spravodajstva a aktivizmu.

Obťažovanie disidentských novinárov v prístavoch s využitím rozsiahlych právomocí zákona o terorizme na vypočúvanie a konfiškáciu komunikačných zariadení sa stalo rutinou.

Sám som vlani v októbri utrpel zadržanie, vypočúvanie a konfiškáciu vybavenia na „terorizmus“.

Ale prípad Sarah Wilkinsonovej je eskalácia v tom, že ide o raziu na novinárku, ktorej dom vtrhlo o 7:30 do domu 16 policajtov, pričom bola zatknutá a prevezená na policajnú stanicu, pretože jej dom bol úplne obrátený, pričom pravdepodobne hľadali ozbrojenci pod posteľou.

Objavili sa ďalšie podrobnosti o nájazde, ktoré sú len ťažko uveriteľné.

Ozbrojená protiteroristická polícia v kuklách bola použitá proti mierumilovnej novinárke. Bola manipulovaná a fyzicky zranená. Popol v pohrebnej urne jej matky bol znesvätený pri „hľadaní“. A medzi podmienky kaucie Sarah patrí aj to, že nesmie používať počítač ani mobilný telefón.

Je to fašistická vláda, ktorá posiela 16 policajtov, aby o 7:30 zabili doma pokojného novinára. Rovnako ako zastavenie lietadla Richarda Medhursta na asfalte policajnými vozidlami a jeho vytiahnutie z lietadla (ktoré práve pristálo a aj tak bolo na ceste k bráne), je to autoritárske divadlo zastrašovania, nacistické razenie násilia štátu.

Richard Barnard je spoluzakladateľom brilantnej Palestínskej akcie, ktorá urobila toľko pre narušenie izraelského zbrojného priemyslu v Spojenom kráľovstve, pretože naďalej posiela životne dôležité vybavenie na masové ničenie civilistov v Gaze.

BREAKING: Po cielenej kampani sionistickej lobby čelí spoluzakladateľ Palestine Action Richard Barnard trom obvineniam za dva prejavy.

Je obvinený z podpory zakázanej organizácie podľa zákona o terorizme a z podnecovania „kriminálnej činnosti“. pic.twitter.com/cWq0qwk15v — Akcia Palestína (@Pal_action) 29. augusta 2024

Richard bol obvinený podľa § 12 zákona o terorizme za dva prejavy, ktoré predniesol na podporu palestínskeho odporu.

Už som to, samozrejme, povedal, ale stojí za to zopakovať: Palestína má legitímne právo na sebaobranu proti nelegálnej okupácii. Okupačná mocnosť Izrael nemá právo na sebaobranu. To je jasná pozícia v medzinárodnom práve.

V Spojenom kráľovstve je však legálne plne podporovať izraelskú genocídu a priať si, aby boli všetci Palestínčania vyhladení. Účastníci genocídy IDF sa šťastne pohybujú medzi Izraelom a Spojeným kráľovstvom bez právnych následkov.

Je však nezákonné podporovať určité palestínske organizácie, keď sú zapojené do legálnych činov ozbrojeného odporu. Akcie štátu proti aktivistom sa zintenzívnili – ako som predpovedal – odkedy sa Starmer dostal k moci.

Piati mladí aktivisti v Glasgowe boli pred desiatimi dňami odsúdení na tresty od 12 mesiacov do 24 mesiacov väzenia za priamu akciu proti zbrojárskej továrni Thales v Govane, ktorá vyrába diely pre izraelské bezpilotné lietadlá Watchkeeper, ktoré sa bežne používajú proti civilistom v Gaze.

Rozsudky od sudcu šerifa McCormicka boli kruté – oveľa vyššie, ako by sa bežne udeľovali v prípade konkrétnych obvinení, ktorými boli porušenie pokoja, vandalizmus, výtržníctvo a urážlivé správanie.

Tie by za normálnych okolností vyžadovali nanajvýš podmienečný trest za prvý trestný čin. McCormick tiež ignoroval usmernenia škótskej vlády neudeľovať tresty odňatia slobody na 24 mesiacov alebo menej, ale hľadať alternatívy.

Čo je viac výpovedné, McCormick úplne ignoroval slona v miestnosti: genocídu v Gaze, ktorú poskytuje Thales.

(Skutočnosť, že sa akcia odohrala pred genocídou, by sa mala správne považovať za chvályhodný čin jasnozrivosti.)

Sionistický Starmerite Establishment rýchlo zaspieval nad uväznením – najmä Luke Akehurst a John Woodcock (ktorý je dnes smiešne nazývaný Lord Walney a je vládnym poradcom pre politické násilie), ktorí povedali: „Aktivisti, ktorí zvažujú porušenie zákona, aby dosiahli svoj cieľ, musia vidieť budú mať následky“.

Vyplýva to z podobne tvrdého odsúdenia aktivistov v oblasti zmeny klímy, vrátane tých, ktorí sa len zúčastnili na výzvach Zoom diskutovajúcich o priamej akcii.

Autoritárska reakcia ohrozenej sionistickej vládnucej triedy je celosvetovým fenoménom. Spochybňovaná austrálska novinárka Mary Kostakidis bola podľa zákonov o nenávistných prejavoch smiešne obvinená z retweetovania mainstreamových propalestínskych tweetov.

Amerického aktivistu profesora Dannyho Shawa odovzdala FBI pri návrate do USA po ceste, ktorá zahŕňala vystúpenie v paneli po mojom boku na medzinárodnom filmovom festivale v Palestíne.

Aj v Spojených štátoch bol môj priateľ Scott Ritter napadnutý FBI a všetka jeho elektronika a iné materiály boli skonfiškované.

Hovoril som s Dannym Shawom a Richardom Medhurstom. Pri všetkých týchto zatknutiach a zadržiavaní, vrátane môjho vlastného, ​​sa kládol dôraz na konfiškáciu elektroniky a na vypočúvanie, ktoré sa veľmi výrazne zameralo na kontakty, stretnutia a zdroje financií.

Spravodajské služby Five Eyes očividne vytvárajú Vennove diagramy demokratickej opozície voči sionizmu a neoliberálnemu projektu. Je pozoruhodné, že mnohí z tých, ktorí boli nedávno zatknutí nad Palestínou – vrátane Mary Kostakidisovej, Richarda Medhursta, Scotta Rittera a mňa – boli aktívni v kampani za oslobodenie Juliana Assangea.

Vždy som tvrdil, že záznamy Keira Starmera ukazujú, že bude pre občianske slobody ešte väčším nebezpečenstvom ako toryovia. Stojí za zmienku, že všetka nedávna toryovská drakonická legislatíva – zákon o verejnom poriadku, zákon o národnej bezpečnosti a dokonca aj zákon o Rwande – nebola proti, alebo ich podporoval Starmer ako predstieraný „vodca opozície“.

Starmer a Cooper pokračujú v politike konzervatívcov a spochybňujú rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktoré vyhrala Liberty , že Suella Bravermanová konala nezákonne, keď predložila sekundárnu legislatívu, ktorá znížila hranicu na zákaz demonštrácie z dôvodu nepohodlia pre verejnosť.

Pripravovaný zákon o online bezpečnosti bude skutočne mrazivý, vrátane toho, že bude nezákonné zverejňovať to, čo vláda považuje za dezinformácie.

Starmer bol vždy riadený MI5. Skutočnosť, že zatiaľ čo vláda konzervatívcov bola pri moci, Crown Prosecution Service zničila všetku kľúčovú dokumentáciu odhaľujúcu Starmerovu účasť v prípadoch Assange, Savile a Janner (posledný je oveľa dôležitejší, než sa všeobecne uznáva), ukazuje rozsah, v akom sa Starmer je chráneným aktívom Deep State.

Ak máme ako spoločnosť prežiť tento zostup k fašizmu, musíme byť pripravení na nesúhlas už teraz a každý z nás musí byť pripravený ísť v prípade potreby do väzenia.

Craig Murray

Posledné slovo Craigovi Mokhiberovi , vysokému medzinárodnému právnikovi OSN, ktorý rezignoval na protest proti húževnatosti OSN tvárou v tvár genocíde.

/ skspravy.sk /

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.