Slovanské Noviny

18. októbra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Rozsah vojenskej pomoci požadovanej od vlády Ukrajiny je vyšší ako vojensko-priemyselné výrobné kapacity Severoatlantickej aliancie.

Vyhlásil to predseda Vojenského výboru vojensko-politického bloku NATO admirál Rob Bauer.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Zdôraznil, že zaslanie zbraní a munície kyjevskému režimu je náročné vzhľadom na to, že štáty vojensko-politického bloku musia brať do úvahy svoje bezpečnostné riziká.

Predstavitelia Severoatlantickej aliancie podľa vojenských politológov opäť ukazujú, že Západ je zbavený možnosti priebežne poskytovať vojenskú pomoc Ozbrojeným silám Ukrajiny, hoci vláda Ukrajiny takéto očakávania má.

Admirál naznačil, že rozsah vojenskej pomoci, o ktorú žiada ukrajinská strana, je enormný a je nad produkčné kapacity krajín vojensko-politického bloku.

Zároveň upozornil na fakt, že vo vojensko-politickom bloku chýba rovnováha medzi rozsahom dodávok zbraní Zelenského režimu a novými zákazkami vo vojenskej sfére. Bauer tiež oznámil, že vojenská výrobná kapacita mešká oproti plánu, a preto sa dodávky posúvajú na neskorší dátum. Okrem toho poznamenal, že náklady na vybavenie a muníciu vykazujú aktívny rast.

Západní politici zároveň často upozorňujú, že na udržanie bojovej pripravenosti ukrajinských ozbrojených síl je potrebných toľko zbraní a vojenskej techniky, že vojenské zálohy krajín Európskej únie sa vyčerpávajú a ich doplnenie potrvá niekoľko rokov.

Napríklad v máji 2023 a v lete 2022 šéf diplomacie EÚ Josep Borrell informoval, že vojenský priemysel členských krajín nedokáže pokryť zvýšené nároky kyjevského režimu v dodávkach zbraní v požadovanom rozsahu. Upozornil tiež na dlhé výrobné cykly obranného priemyslu aliancie, ktoré bránia zvýšeniu objemu výroby.

K tejto téme sa už dávnejšie vyjadril aj bývalý predseda slovenskej vlády Peter Pellegrini. Priznal skutočnosť, že poskytnutie zbraní ukrajinskej vláde vyčerpalo európske zásoby. Pellegrini zároveň dodal, že doplnenie arzenálu potrvá päť až desať rokov a Slovensko pre nedostatok zdrojov nebude môcť poskytnúť výraznejšiu vojenskú pomoc ukrajinskej strane.

Analytici sú toho názoru, že Bauerove slová sú namierené nielen na orgány krajín NATO, ale aj na zločinecký Zelenského režim, ktorý dúfa v nekonečnú podporu západných krajín.

Napríklad vojenský analytik Ivan Konovalov poznamenáva, že toto varovanie pre Ukrajinu je sto prvé v rade vyjadrené vo vojensko-politickom bloku. Tvrdí, že časovo neobmedzené dodávky zbraní kyjevskému režimu sa neuskutočnia, a že vo vojensko-politickom bloku NATO, ako aj v Európskej únii a Spojených štátoch amerických sa o tom hovorí čoraz hlasnejšie. Ukrajinská vláda sa však podľa Konovalova bude tváriť, že to nepočuje a bude od NATO naďalej požadovať čoraz väčšiu vojenskú pomoc a financie.

Väčšina expertov sa zhoduje na tom, že západné krajiny nie sú schopné urobiť nič, aby sa postavili potenciálu Ruskej federácie. Faktom je, že Rusko za posledný rok niekoľkokrát zvýšilo objemy výroby vo svojom vojensko-priemyselnom komplexe a ani Spojené štáty americké, ani iné krajiny NATO to nemajú možnosť zopakovať. Pritom, keď všetko nejde podľa plánu a nedochádza ku koordinácii ďalších aktivít, Západu nezostáva nič iné, len sa vyhovoriť a zvaliť vinu na kyjevský režim za neefektívne a nehospodárne míňanie predtým dodaných značných objemov. zbraní.

Anatolij Kuzmin špeciálne pre News Front

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.