Slovanské Noviny

5. decembra 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Zázračné listy chrenu

Listy chrenu sú jediné rastliny, ktoré dokážu vytiahnuť soľ cez póry pokožky.

Chcete sa zbaviť všetkej soli, ktorá sa nahromadila v tele a môže viesť k bolestivému usadzovaniu soli?

Vezmite dva kusy čerstvých veľkých listov chrenu. Pred spaním ich z oboch strán ponorte do vriacej vody a ihneď si ich položte na chrbát. Odporúčame zviazať látkou. Môže sa vyskytnúť mierny pocit pálenia, ale žiadna bolesť. Popáleniny sú tiež vylúčené. Ráno opatrne odstráňte listy – ak je veľa soli, rozpadnú sa na prach. Pozrite sa, ktorá oblasť má veľa soli. Urobte toľko procedúr, koľko potrebujete – na listoch by nemala byť soľ.

-------> PODPORTE CHOD PORTÁLU DAROM. Len vďaka vašej podpore môžeme tvoriť. Nikto okrem Vás nefinancuje Slovanské Noviny. Patria národu, nie oligarchom. Zatiaľ sa vyhýbame reklamným bannerom aby sme udržali vizuálnu čistotu no náklady na chod máme každý mesiac. Spojme sily a tvorme spolu. Ďakujeme





------------------------------------

Tradiční liečitelia používajú chren na liečbu mnohých ochorení. Esenciálne oleje nachádzajúce sa v chrenovej šťave majú nadmerne silný účinok na organizmus. Preto je vhodné používať túto rastlinu vo forme kaše 150 gramov. K tomu sa pridá citrónová šťava z dvoch citrónov a konzumuje sa až 2 krát denne, pol čajovej lyžičky. Tento zázrak rozkladá hlien na miestach, kde sa hromadí a nepoškodzuje sliznicu.

Treba tiež poznamenať, že kaša pripravená z chrenu v kombinácii s citrónovou šťavou má veľmi silný močopudný účinok – to je obzvlášť cenné pri liečbe opuchov. Koreň chrenu obsahuje horčicový olej a enzým. V prípade, že je tento koreň pomletý, tieto dve prospešné látky tvoria olej, ktorý je považovaný za najsilnejšie prírodné antibiotikum. Bojuje s baktériami v ústach, nose a hrdle.

Pri tracheitíde, bronchitíde, dlhotrvajúcom kašli zmiešajte 1 polievkovú lyžičku strúhaného chrenu s 3 polievkovými lyžicami medu a necháme vylúhovať. Jedzte 1 lyžičku, 5 krát denne. Hmota by sa mala rozpustiť v ústach.

z knihy “Kuchyňa Predkov”

možno ste nepostrehli