Slovanské Noviny

24. marca 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Zabudnuté jedlo našich Predkov

Zlatá repa, na rozdiel od zemiakov neobsahuje prázdne kalórie, ale plnohodnotný komplex látok, ktoré telo v prvom rade potrebuje. Vysoký obsah vápnika, železa, draslíka, fosforu, horčíka, vitamínu C. Prevencia rakoviny. Veľmi užitočná na posilnenie zubov a kostry. Čistí a lieči celý gastrointestinálny trakt. Podobne ako reďkovky, sa nemusia šúpať, je potrebné odstrániť iba stonkovú časť a chyby, ako aj zelenú šupku. Varenie odporúčame v parnom hrnci.

Kyslá kapusta, prečisťuje tráviaci trakt, vyháňa patologickú mikroflóru, kultivuje symbiotickú mikroflóru – to je jej hlavná vlastnosť. Konzumujte oddelene, najmenej pol hodiny pred hlavným jedlom.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Vo všeobecnosti by ste si mohli myslieť, že tu nejde o superpotraviny, ale o nejaké bežné produkty, na ktoré je každý človek zvyknutý. V skutočnosti návštevníci supermarketov práve stratili zvyk na takéto jedlo. A medzi superpotraviny by mali v prvom rade patriť nie exotické zámorské produkty, ale potraviny našich slovanských Predkov. Vedeli o tom niečo…

 A predsa treba poznamenať, kto v našej dobe pestuje reďkovky, repu a chren, vie veľa o zemi a neposype ju bielym chemickým práškom. Vyššie uvedená zelenina sa teda môže konzumovať bez strachu. A dusičnany v kapuste, ak boli, sa pri kvasení neutralizujú.

Z knihy „Kuchyňa predkov“.