Slovanské Noviny

5. novembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

V ZSSR boli mikrovlnné rúry zakázané v roku 1976 pre ich škodlivé účinky na zdravie, pretože na nich bolo vykonaných veľa štúdií.
Zákaz bol zrušený začiatkom 90. rokov po perestrojke.

Tu sú niektoré z výsledkov výskumu.
Mikrovlnná rúra:

1. Urýchliť štrukturálne členenie produktov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

2. V mlieku a obilninách vznikajú karcinogénne látky.

3. Zmena elementárneho zloženia potravy, čo spôsobuje poruchy trávenia.

4. Zmena chémie potravín, čo môže viesť k poruchám funkcie lymfatického systému a zničeniu schopnosti tela chrániť sa pred zhubnými nádormi.

5. Viesť k zvýšeniu percenta rakovinových buniek v krvi.

6. U štatisticky vysokého percenta ľudí viesť k zhubným nádorom žalúdka a čriev, celkovej degenerácii periférnej vlákniny, ako aj postupnej deštrukcii tráviaceho a vylučovacieho systému.

7. Znižuje schopnosť tela absorbovať vitamíny B-komplexu, vitamín C, vitamín E, esenciálne minerály a lipotropné látky.

9. Zdravotné problémy spôsobuje aj mikrovlnné pole vedľa rúry.

10. Ohrievanie uvareného mäsa v mikrovlnnej rúre spôsobuje:

* výskyt d-nitrózodietanolamínu (všeobecne známy karcinogén)

* destabilizácia biomolekulových zlúčenín aktívneho proteínu

* agregačný účinok rádioaktivity v atmosfére

* Tvorba karcinogénov v zlúčeninách proteínových hydrolyzátov v mlieku a obilninách.

11. Mikrovlnné žiarenie spôsobuje aj zmenu (rozklad) katabolického správania glukozidových a galaktozidových prvkov v mrazenom ovocí pri rozmrazovaní v mikrovlnnej rúre.

12. Spôsobiť zmenu v správaní katabolických rastlinných alkaloidov v surovej, varenej alebo mrazenej zelenine, ktorá bola čo i len krátkodobo vystavená žiareniu.

13. Voľné radikály spôsobujúce rakovinu sa vytvorili v určitých molekulárnych štruktúrach mikroživín v látkach rastlinného pôvodu, najmä v surovej koreňovej zelenine.

14. Tí, ktorí konzumovali potraviny upravené v mikrovlnnej rúre, vykazovali vyššiu štatistickú mieru rakoviny tráviaceho traktu, ako aj celkovú degeneráciu periférneho bunkového tkaniva s postupnou deštrukciou funkcií tráviaceho a vylučovacieho systému.

 Mikrovlnné rúry ohrievajú jedlo vytváraním procesu molekulárneho trenia, ale práve toto trenie rýchlo ničí krehké molekuly vitamínov a fytonutrientov (rastlinné prípravky), ktoré sa prirodzene nachádzajú v potravinách. Jedna štúdia ukazuje, že mikrovlnný ohrev zničí až 97 percent nutričnej hodnoty (vitamíny a iné rastlinné živiny, ktoré zabraňujú chorobám, posilňujú imunitu a podporujú zdravie).“

Existuje množstvo výskumov o mikrovlnných rúrach a ich účinkoch na ľudský organizmus. Finálne štúdie ešte neboli zverejnené, no ak má niektorý z vyššie uvedených prejavov negatívneho vplyvu na potraviny, možno si len domýšľať, aké účinky budú mať tieto účinky na ľudský organizmus. Ak sa teda zaobídete bez použitia mikrovlnky, urobte to. Aj keby to malo byť len pre zachovanie nutričnej hodnoty a kvality vášho jedla.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.