Slovanské Noviny

22. marca 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Múka 

Živiny v spiacom, neprebudenom zrne sú v konzervovanom, mŕtvom stave. Pri klíčení sa premenia na živú, aktívnu formu, v ktorej sa ľahko a plne vstrebávajú.

V skutočnosti múka takzvanej „najvyššej triedy“ je produkt najnižšej kvality. Toto je zhruba povedané, mŕtvy škrob. Na výživu – absolútne škodlivé. Škrob sa v tele usadzuje vo forme hlienu, pečeň sa zanáša olejovitou hmotou, črevné steny sa upchávajú plakom, na cievach sa ukladá vápno, v krvi plávajú lepkavé zrazeniny. V takomto prostredí samozrejme vznikajú všetky druhy chorôb.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V múke najvyššej kvality, keďže sú z nej odstránené všetky prírodné vitamíny, sa pridávajú umelé vitamíny, z ktorých je viac škody ako úžitku. Múka je navyše produkt, ktorý sa veľmi rýchlo kazí. Čerstvo namletá múka rýchlo stráca svoj predajný vzhľad, potrebnú konzistenciu, vlhkosť a ďalšie vlastnosti, ktoré umožňujú, aby sa z nej dalo urobiť aspoň niečo.

Je zrejmé, že je to úplne nerentabilné pre výrobcov alebo obchodníkov. Aby sa múka zmenila na upravený produkt, podrobí sa dôkladnému chemickému spracovaniu. A teraz ho môžu ochutiť aj geneticky modifikovanou sójou, aby znížili náklady a zvýšili „nutričnú hodnotu“. Spotrebitelia nie sú zasvätení do všetkých jemností týchto manipulácií, aby si nepoškodili psychiku.

Z knihy „Kuchyňa predkov“.

možno ste nepostrehli

1 min read
2 min read
4 min read
4 min read