Slovanské Noviny

21. júna 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Moruša

Posvätný strom, kde húsenice priadky morušovej tkajú svoj prírodný hodváb. V južných krajinách tieto bobule doslova zapĺňajú zem, občas to vytvára dojem, že ide o odpad, ktorý nikto nepotrebuje. Moruše sú však mimoriadne užitočné a chutné samozrejme.

Zlepšujú pohodu a normalizujú metabolizmus. Sú dobré prebiotikum, pretože obsahujú veľa vlákniny. Teda dobrá výživa pre črevnú mikroflóru. A výživa mikroflóry je hlavná vec. Ak sú vaše baktérie hladné, potom je biochemická továreň nečinná. Ak sú kŕmené, potom celé telo dostane všetku potrebnú výživu a imunitu. Pretože zdravá imunita je zdravá črevná mikroflóra.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Moruša :

– Čistí krv.

– Zlepšuje funkciu mozgu a obličiek.

– Upravuje hladinu cukru. Hemoglobín sa zvyšuje, cholesterol sa znižuje.

– Obsahuje veľa antioxidantov vrátane resveratrolu.

– Bohatý zdroj železa, draslíka, vápnika, horčíka, fosforu.

– Posilňuje kostné tkanivo, prevencia osteoporózy.

– Odporúča sa pre tehotné ženy a deti.

Obsahuje veľa kremíka. Vo všeobecnosti musíte hltavo vyhľadávať a hltavo absorbovať všetky produkty s kremíkom. Telo bude zdravé a silné.

Zabraňuje vzniku Alzheimerovej choroby. Moruše sa dajú jesť po celý rok. Chutná je aj sušená. Výborne sa hodí napríklad do želé z ovsených vločiek či prosového mlieka.

Z kuchyne Predkov

možno ste nepostrehli

1 min read
3 min read
2 min read
2 min read