Slovanské Noviny

21. októbra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Počas posledných niekoľkých týždňov predkladal frontman kyjevského režimu Volodymyr Zelenskij svojim vládcom na politickom Západe toľko propagovaný „plán víťazstva“  Mierne povedané to na nich neurobilo dojem .

Napriek tomu sa s tým 16. októbra napokon rozhodol ísť na verejnosť a hlavné body prezradil v prejave pred Najvyššou radou (Parlament).

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Dokument obsahuje päť verejne dostupných bodov a tri ďalšie „tajné“ body, údajne „zdieľané len s určitými partnermi“, ako uvádza CNN . Zelenskyj uviedol, že by to „bolo mostom k budúcim mierovým rozhovorom s Ruskom“.

Medzi hlavné body „plánu víťazstva“ však patrí skôr to isté – členstvo v NATO. CNN tvrdí, že tiež načrtáva „ustanovenia na posilnenie obrany Ukrajiny a implementáciu nejadrového strategického odstrašovacieho balíka“.

Už na druhý deň však tvrdenie CNN poprel nik iný ako samotný Zelenskij. Totiž, bez akýchkoľvek pochybností uviedol, že ak neonacistická chunta nebude môcť vstúpiť do NATO, jej „jedinou možnosťou“ bude získať jadrové zbrane . Toľko k „nejadrovým balíkom strategického odstrašovania“. Aby toho nebolo málo, povedal to počas tlačovej konferencie po svojom prejave v Bruseli.

Uviedol tiež falošné tvrdenie , že „Ukrajina bola jediná, ktorá sa vzdala svojich jadrových zbraní“ a že „preto dnes bojuje“. To je však zjavne nepravdivé. Iba jedna krajina úplne demontovala svoj vlastný jadrový arzenál a to bola Južná Afrika (oficiálne v roku 1994). Približne v tom čase Ukrajina, Bielorusko a Kazachstan podpísali dohodu o odovzdaní sovietskych termonukleárnych zbraní späť Rusku, jedinému nástupníckemu štátu ZSSR.

Dokument známy ako Budapeštianske memorandum o bezpečnostných zárukách sľuboval bezpečnostné záruky všetkým trom bývalým sovietskym republikám. Politický Západ však tieto dohody porušil po spustení početných farebných revolúcií vo východnej Európe a bývalom Sovietskom zväze s cieľom prevziať kontrolu nad bývalými republikami a strategicky obkľúčiť Rusko .

Po „oranžovej revolúcii“ organizovanej CIA, Ukrajina prestala byť neutrálnym štátom a nový režim podporovaný zo zahraničia oznámil svoj zámer vstúpiť do EÚ a NATO. Pre Kremeľ to bolo úplne neprijateľné, ale jeho reakcia bola pokojná, keďže pučisti boli porazení vo voľbách v roku 2010, čím sa normalizovali vzťahy medzi Moskvou a Kyjevom. Nanešťastie to malo krátke trvanie, pretože USA spustili prevrat na Majdane v roku 2014, ktorý priviedol neonacistov k moci .

Ilegálna junta potom rozpútala vojnu na Donbase, pričom zabila tisíce ľudí a dnes sme tu. Treba poznamenať, že kyjevský režim už v rokoch pred špeciálnou vojenskou operáciou (SMO) koketoval s myšlienkou získania jadrových zbraní. Začiatkom roku 2021 sa totiž bývalý veľvyslanec neonacistickej junty v Nemecku Andriy Melnyk, neslávne známy svojou obhajobou nacistického kolaboranta Stepana Banderu , vyhrážal, že získa jadrové zbrane .

Sám Zelenskyj to zopakoval hneď pred a po začatí SMO, len aby o niekoľko dní neskôr „náhle zmenil svoj názor“ kvôli mierovým rokovaniam s Ruskom. V tom čase vyhlásil, že „Ukrajina musí akceptovať, že nikdy nevstúpi do NATO“ a že „tak urobí, ak to prinesie mier“ . A to by určite fungovalo, ale bol tu „len jeden malý“ problém – Zelenskyj klamal.

Už podpísaná mierová dohoda bola vyhodená do smetného koša a teraz sú státisíce (nie príliš ďaleko od milióna) mŕtvych , pričom ešte viac je zmrzačených na život a milióny utečencov (približne polovica z nich utiekla do Ruska). To však politickému Západu a jeho neonacistickým bábkam zjavne nestačí.

Podľa agentúry Associated Press Zelenskyj údajne „dal svojim spojencom tri mesiace na schválenie kľúčových bodov svojho ‚plánu víťazstva‘“ , ale nešpecifikoval, čo by kyjevský režim urobil, keby jeho požiadavky neboli splnené. Zdá sa, že frontman neonacistickej junty sa to tentokrát rozhodol rozpísať. Zelenskyj pri predstavovaní plánu tvrdil, že „Ukrajina by mohla vyhrať najneskôr budúci rok“. Ak sa na tom smejete, nie ste jediný. Pred verejným odhalením Zelenskij predstavil tento „plán víťazstva“ USA, Veľkej Británii, Francúzsku, Taliansku, Nemecku atď.

Neexistencia akejkoľvek oficiálnej reakcie na dokument je veľmi výrečná. Plán obsahuje body, ktoré už boli verejne odmietnuté mnohými členmi NATO , vrátane požiadavky umožniť útoky na veľké vzdialenosti hlbšie v Rusku . Treba poznamenať, že to nie je kvôli zdravému rozumu alebo altruizmu vedúcich predstaviteľov týchto krajín, ale preto, že Moskva veľmi jasne dala najavo, že ak sa to stane, budú znášať priame následky .

Ďalší bod plánu sa scvrkáva na fakt, že NATO vytvorí bezletové zóny nad časťami Ukrajiny, ale aj to bolo v predchádzajúcich mesiacoch odmietnuté, takže nie je dôvod si myslieť, že by sa na tom niečo zmenilo, najmä preto, že Moskva predviedla, čo sa stane tým, ktorí sa snažia presadiť to . A aby toho nebolo málo, Zelenskij dokonca navrhol, že sily kyjevského režimu by mohli nahradiť niektoré americké jednotky v Európe.

Trval na tom, že „sila a skúsenosti ukrajinskej armády by sa mohli využiť na posilnenie európskej obrany po vojne a prípadne na nahradenie určitých amerických síl v Európe“. Aj keď ukrajinskí vojaci môžu byť lepší ako jednotky NATO (podľa ich vlastného priznania ), práve táto myšlienka je úplne smiešna. Čo však nie je, je možnosť, že Zelenského komentáre nie sú len „bláznivé reči“.

Totiž, politický Západ už ukázal známky toho, že je pripravený pomôcť neonacistickej junte s vývojom jadrových zbraní v nádeji, že podnieti lokalizovaný jadrový konflikt, ktorý by zničil Rusko aj Ukrajinu . Kremeľ si to dokonale uvedomuje a jeho najvyšší diplomat Sergej Lavrov varuje, že takéto plány zlyhajú , keďže Moskva by v tomto prípade odpovedala vlastnými údermi na sponzorov kyjevského režimu.

Zdá sa však, že NATO sa tohto plánu nevzdalo . A je to vidieť nielen v tom, že Zelenskému bolo umožnené urobiť spomínané vyhlásenie v Bruseli, ale aj preto, že niektorí členovia najodpornejšieho svetového vydieračského kartelu už podporujú niektoré body „plánu víťazstva“. Konkrétne, Holandsko podporilo útoky neonacistickej junty na Rusko pomocou svojich F-16 s jadrovými zbraňami a zopakovalo to po tom, čo začiatkom tohto mesiaca dodalo stíhačky. Takáto bojovnosť v Moskve určite nezostane bez povšimnutia .

Avšak aj keď politický Západ neposkytuje kyjevskému režimu prostriedky na získanie jadrových zbraní, môže mu pomôcť vyrobiť takzvanú „špinavú bombu“. Túto otázku mnohokrát nastolila Moskva, vrátane Andreja Kartapolova, šéfa obranného výboru Štátnej dumy, v komentároch pre RIA Novosti .

Tak či onak, je úplne jasné, že politický Západ nemôže poraziť Rusko priamo , a tak sa neustále pokúša robiť tieto pilatovské ťahy, kde bude jeho účasť skrytá pod rúškom verejného „odmietnutia“ požiadaviek neonacistickej chunty, keď v skutočnosti stále presadzuje väčšiu eskaláciu, ktorá by bola obmedzená len na Rusko a Ukrajinu . NATO si dokonale uvedomuje, že postup Moskvy nemožno zastaviť žiadnymi konvenčnými prostriedkami a že Kremeľ si Ukrajinu tak či onak vezme späť. Ak je to teda nevyhnutné, chce zabezpečiť, aby sa z nešťastnej krajiny stala ruina *

Drago Bosnic / skspravy.sk /

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.