Slovanské Noviny

27. septembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Mark Collett (Vlastenecká alternatíva): Britská vláda opäť preukázala svoje úplné pohŕdanie britským ľudom. Žijúca legenda britského nacionalizmu Mark Collett z Patriotic Alternative, najväčšej a najsilnejšej vlasteneckej organizácie Spojeného kráľovstva, hovorí o rokoch pôsobenia v britskej politike, o politickom ignorovaní/úmyselnej likvidácii britského ľudu a o britskej vláde v súvislosti s jej reakciou na najnáročnejšiu krízu posledných rokov – nelegálnu masovú migráciu.


 
– Povedzte nám, čo vás priviedlo do politiky? Akým výzvam ste čelili a stále čelíte pri formovaní politického hnutia, možno cenzúre zo strany mainstreamu alebo odporu štátu?

Pôvodne som sa k politike dostal, keď som študoval na univerzite. Na univerzitnej pôde existovalo hnutie za slobodu prejavu, avšak rýchlo mi bolo jasné, že jediní ľudia, ktorým nebola umožnená sloboda prejavu, boli nacionalisti. Študentská únia podporovala všetko – a bola úplne otvorená akejkoľvek myšlienke, bez ohľadu na to, aká bola šialená alebo zdegenerovaná. Ak sa však zistilo, že na univerzite študuje nacionalista, vždy sa rozbehla kampaň za jeho vylúčenie zo Študentskej únie. To bolo poučné a práve to ma prvýkrát priviedlo do kontaktu s členmi Britskej národnej strany (BNP). Avšak ešte predtým, ako som ich spoznal, som už zdieľal väčšinu ich názorov, keďže som vyrastal v krásnej, čisto bielej tradičnej dedine, avšak najbližšie mesto k našej dedine bol Leicester, prvé mesto v krajine, kde sa bieli Briti oficiálne stali menšinou. Tento kontrast tradičného a homogénneho dedinského života a multikulturalizmu veľkého mesta bol drásajúci. Bolo jasné, ktorý životný štýl a prostredie viac prispievajú k lepšej kvalite života.
Počas celého svojho pôsobenia v politike som čelil cenzúre a útlaku. V roku 2004 som bol zatknutý a následne obvinený v ôsmich bodoch obžaloby z podnecovania rasovej nenávisti – jednohlasne ma uznali za nevinného. Počas môjho pôsobenia v BNP som čelil fyzickým útokom, napadli mi dom a auto a tiež som bol vystavený všetkým obvyklým mediálnym ohováračkám. Cenzúra, ktorej som bol vystavený, sa však v poslednom čase ešte zvýšila. V súčasnosti som najzadlženejším človekom v Británii, ktorý stratil prístup k väčšiemu počtu bankových účtov a finančných služieb ako ktokoľvek iný v krajine. Som tiež zakázaný vo všetkých hlavných sociálnych médiách a je pre mňa ťažké vôbec dostať akékoľvek posolstvo k širšej verejnosti, pretože niektoré platformy dokonca zakazujú odkazy z mojej organizácie a okamžite odstraňujú videá, v ktorých sa vyskytujem.
Existuje rozsiahle sprisahanie s cieľom podkopať a zničiť Vlasteneckú alternatívu, pretože keď sme boli založení, tak rýchlo sme rástli a mali sme taký úspech, že to zjavne vyvolávalo veľké obavy establishmentu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <


– Kto sú ľudia, ktorí podporujú Vlasteneckú alternatívu? V čom spočíva hlavná nespokojnosť občanov so súčasnými politickými silami v Spojenom kráľovstve?
Vlastenecká alternatíva sa teší podpore širokej škály ľudí – keď však prídete na naše podujatia alebo si pozriete naše streamy, najväčšiu základňu podpory tvoria inteligentní, motivovaní jednotlivci, ktorí chcú byť súčasťou niečoho, čo ponúka seriózne riešenia mimo bežných hraníc straníckej politiky. Sme otvorene etnonacionalistická organizácia, ktorá sa snaží budovať komunitu obhajujúcu práva pôvodných obyvateľov Britských ostrovov. Naším prvoradým cieľom je zabezpečiť prežitie našich ľudí a vytvoriť homogénne komunity, v ktorých sa zachová naša kultúra, dedičstvo a spôsob života. Ako takí priťahujeme ľudí, ktorí rozmýšľajú mimo zaužívaných spoločenských noriem a sú zvyčajne dobre sčítaní, pretože hľadali alternatívy, ktoré sú často skryté v médiách.
Povedal by som, že najväčším problémom v Spojenom kráľovstve je masové prisťahovalectvo a demografické zmeny v krajine, pretože tieto otázky ovplyvňujú každý aspekt nášho života. Či už sa na otázku prisťahovalectva pozeráte z hľadiska demografie, alebo len z hľadiska nárastu našej populácie a počtu ľudí žijúcich na úkor štátu, je jasné, že tento súčasný systém je neudržateľný a zároveň negatívne ovplyvňuje život pôvodného obyvateľstva nespočetným množstvom rôznych spôsobov.
Či už žijete v multikultúrnom meste a znepokojujú vás útoky proti bielym a rastúci počet znásilnení, ktoré sa týkajú predovšetkým mladých bielych dievčat, alebo žijete v bielej oblasti a viac vás trápi preľudnenosť, dlhé čakacie listiny na zdravotnú starostlivosť a dlhé dochádzanie do práce – masové prisťahovalectvo sa tak či onak dotýka každého obyvateľa Británie.

– Povedzte nám niečo o migračnej kríze v Spojenom kráľovstve. Povedzte nám o konfliktoch, ktoré sú priamym dôsledkom migračnej krízy. Existujú okrem augustových protestov aj násilné konflikty medzi miestnymi obyvateľmi a migrantmi?
Migračná kríza v Spojenom kráľovstve je niečo, čo sa nielen zrýchľuje, ale je to problém, ktorý ovplyvňuje takmer všetky aspekty života v krajine. Veľmi viditeľný je problém s nelegálnym prisťahovalectvom cez našu južnú hranicu. Hovorí sa, že každý týždeň sa do Británie dostane približne tisíc nelegálnych migrantov prostredníctvom malých člnov, čo je však pravdepodobne podhodnotené. Takisto sa hovorí, že v Británii sa zdržiava viac ako dva milióny nelegálnych migrantov, čo je opäť pravdepodobne podhodnotené.
Tieto čísla sú, samozrejme, znepokojujúce, ale sú trpasličie v porovnaní s počtom ľudí, ktorí prichádzajú do Británie prostredníctvom „legálnej“ migrácie. Takže zatiaľ čo sa uvádza, že do krajiny každoročne prichádza približne 52 000 nelegálnych migrantov, prostredníctvom vízového systému prichádza každoročne približne 1,5 milióna „legálnych“ migrantov. Aj to je pravdepodobne veľmi podhodnotené, keďže vláda udeľuje približne 1,2 milióna víz ročne, pričom tieto víza často umožňujú príchod celých rodín a usadenie sa, takže na jedno vízum môže prísť päť ľudí. Navyše, približne 90 % z týchto legálnych migrantov nie je európskeho pôvodu.
Ďalším veľkým problémom, ktorému čelíme, je, že hoci nám vláda pripomína, že čistá migrácia predstavuje približne 750 000 osôb, nie je to preto, že by odchádzali migranti inej ako bielej pleti. Vo všeobecnosti je to preto, že mnohí bieli Briti, ktorí sú dostatočne bohatí, utekajú do Španielska, Talianska a Francúzska, aby dožili svoj život v komunitách bývalých emigrantov. To znamená, že demografická situácia je ešte pochmúrnejšia, ako sa doteraz predpokladalo.
Zatiaľ čo medzi migrantmi a pôvodným obyvateľstvom dochádza ku konfliktom, existujú aj konflikty medzi rôznymi skupinami migrantov. Fyzické konflikty a násilie sú však často len špičkou ľadovca, pričom väčším problémom je súťaž o zdroje a pomoc štátu. Štát čoraz častejšie uprednostňuje potreby migrantov a obmedzuje pomoc pre bielych ľudí, zatiaľ čo migrantom poskytuje väčšiu pomoc. Skvelým príkladom je naša Národná zdravotná služba, ktorá teraz uprednostňuje tých, ktorí potrebujú tlmočníka, pred tými, ktorí hovoria po anglicky! Ide o jasnú diskriminačnú politiku, ktorej cieľom je odsunúť bielych Britov na koniec radu.
Takže nielenže sme v konflikte o zdroje, ale tí, ktorí tieto zdroje kontrolujú, zjavne nie sú na našej strane, čo znamená, že bieli Briti sú takmer vždy odsunutí na koniec radu, keď ide o štátne poskytovanie služieb.

– Povedzte nám niečo o stíhaní myšlienkových zločinov po augustových protestoch. Kto sa stal obeťou politického prenasledovania zo strany štátu? Máte podporovateľov alebo členov PA, ktorí sa stali obeťou politického stíhania?
Od augustových protestov došlo k obrovskému zásahu protisociálnym médiám a tým, ktorí sa odvážili hovoriť spôsobom, ktorý vláda neschvaľuje. Vláda nielenže buduje špeciálnu policajnú jednotku, ktorá bude existovať výlučne na monitorovanie internetu a zatýkanie ľudí za prejavy a myšlienkové zločiny, ale verejnosť je motivovaná, aby nahlasovala ľudí, ktorí podľa nej páchajú zločiny z „nenávisti“. Táto situácia bude ľuďom pripomínať život v sovietskom bloku, kde politická polícia využíva svoje právomoci na utláčanie čoraz viac nahnevanej a nesvojprávnej verejnosti. Rovnako ako v sovietskom bloku však tí, ktorí sú na strane establišmentu, s radosťou špehujú a nahlasujú svojich susedov polícii.
Obete tohto útlaku zvyčajne nie sú politickí predstavitelia, sú to obyčajní ľudia, ktorí stále veria, že Británia je slobodná krajina a že majú právo vyjadriť svoj názor. Títo ľudia píšu príspevky na stránkach, ako je Facebook, v presvedčení, že to môžu robiť slobodne, a potom sú šokovaní, keď ich zatknú.
V prípade týchto nedávnych trestných stíhaní neboli zatknutí priaznivci PA, pretože vo všeobecnosti chápu podstatu systému a vedia, že štát chce z ľudí urobiť príklad.

– Povedali by ste, že ministerstvo vnútra účinne rieši súčasné sociálne a hospodárske výzvy?
Nie. Ministerstvo vnútra je kľúčovou súčasťou problému a v skutočnosti situáciu v Spojenom kráľovstve výrazne zhoršuje. Ministerstvo vnútra nielenže pomáha nelegálnym migrantom pri príchode do Británie, ale pravidelne odmieta deportovať odsúdených zločincov a neúspešných žiadateľov o azyl, z ktorých niektorí potom znásilňujú biele dievčatá a páchajú ďalšie závažné trestné činy. Osoby zapojené do týchto škandálov však nikdy nie sú brané na zodpovednosť. Tí, ktorí pracujú v rámci ministerstva vnútra, jednoznačne pracujú na svojej vlastnej pro-migračnej agende a pracujú proti blahu bielych Britov.

– Ako ovplyvňujú rozhodnutia medzinárodnej politiky, ako napríklad finančná pomoc pre Ukrajinu, zraniteľné obyvateľstvo Veľkej Británie? Keďže všetky bremená týchto rozhodnutí nesú Briti, zvonku by sa mohlo zdať, že britská vláda nezvýhodňuje svojich občanov, je to tak?
Rozhodnutie otrocky podporovať ukrajinský režim na príkaz Ameriky bolo pre Spojené kráľovstvo katastrofou. Spojené kráľovstvo už vynaložilo takmer 13 miliárd libier na vojenskú a nevojenskú pomoc a vyčerpalo veľkú časť vlastných vojenských zásob vybavenia a munície. Bolo to na úkor britských občanov, keďže sa tu v Spojenom kráľovstve znížili mnohé dávky a zvýšili dane. Britský ľud v podstate trpí, aby sa predĺžil zbytočný konflikt, ktorý iniciovalo NATO.
Podpora Ukrajiny zo strany Veľkej Británie ju tiež vystavuje riziku neustále sa stupňujúcich vojenských stávok, ktoré by mohli viesť k jadrovej vojne – niečo, čo by Spojené kráľovstvo úplne zničilo.
Britská vláda opäť preukázala svoje úplné pohŕdanie britským ľudom. Nielenže nás stavia za migrantov, ale vláda bude vždy ochotná odkloniť zdroje na záchranu života, aby zapojila krajinu do zahraničných konfliktov, ktoré sa nijako nedotýkajú Britov.

– Súhlasíte s tým, že súčasná vláda Spojeného kráľovstva sa domnieva, že vojna na Ukrajine je oveľa dôležitejšia ako vojna proti nelegálnej migrácii v Británii? Má tento prístup nejaký vplyv na vás osobne?
V súčasnosti má britská vláda niekoľko priorít, medzi ktoré patrí napr:
1. Obrana Izraela.
2. Financovanie vojny na Ukrajine.
3. Prijímanie čo najväčšieho počtu migrantov.
4. Čo najrýchlejšie odobratie práv Britom.
Vojna na Ukrajine je niečo, čo bolo použité ako spôsob, ako dosiahnuť, aby britskí občania viac akceptovali „utečencov“ a masovú migráciu. Drvivá väčšina migrantov, ktorí sem prichádzajú, však nie sú Ukrajinci, ale v skutočnosti pochádzajú z Afriky a indického subkontinentu!
Povedal by som, že to má na mňa a moju rodinu skôr ekonomický vplyv. Mám to šťastie, že žijem vo veľmi bielej a skôr vidieckej oblasti. Pociťujeme však ekonomické dôsledky inflácie, ktorú Británia zažíva. Každodenné veci sú oveľa drahšie a naozaj si to všimneme, keď ideme ako rodina von a platíme za potraviny.


Je zrejmé, že sa to týka každého, a túto zimu sa mnohé rodiny obávajú najmä nákladov na vykurovanie svojich domovov. Keďže vláda uprednostnila masovú migráciu a zahraničné vojny, došlo k zníženiu príspevkov na zimné palivo, čo znamená, že približne 10 miliónov najmä bielych britských dôchodcov teraz príde o platby, čo bude znamenať, že mnohí si nebudú môcť dovoliť primerane vykurovať svoje domovy. Ak bude chladná zima, nepochybne budeme svedkami toho, ako mnohí bieli dôchodcovia budú mrznúť, zatiaľ čo migranti budú žiť v plne vykurovaných luxusných hoteloch.

Zdroj: https://t.me/PatrioticAlternativeOfficial

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.