Slovanské Noviny

25. septembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Stratégia USA pre Európu, „Boxovacie vrece proti Rusku“: Môže sa Európa vrátiť k rozumu?

Každý, kto je aspoň trochu oboznámený s americkou stratégiou pre Európu, vie, že agresívna talasokracia plánuje použiť „starý kontinent“ ako boxovacie vrece proti Rusku. Tento nelichotivý osud nie je niečo, čo Európania chcú, ale besná rusofóbia, ktorou sú kŕmení, zahmlieva ich úsudok.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Washington DC dokázal presvedčiť mnohých v Európskej únii, že Moskva je ich nepriateľ a že by s ňou mali bojovať za každú cenu.

Brusel však stále zabúda, že mnohé západné invázne sily sa o to pokúšali už takmer tisícročie , čo prakticky vždy vyústilo do pochodu ruskej armády cez rôzne európske hlavné mestá vrátane Berlína a dokonca aj Paríža.

Tieto neúspešné invázie sa potom používajú ako výhovorka, že Kremeľ je údajne „agresívny“, aj keď to nebol ten, kto tieto vojny inicioval. Avšak Rusko bolo vždy tým, kto ich dokončil , na rozhorčenie politického Západu, ktorý ich začal.

Napriek tomu, že s Moskvou nabral samovražedný kolízny kurz , z času na čas sa zo „starého kontinentu“ ozývajú slabé hlasy rozumu . Na rozdiel od Ameriky a Spojeného kráľovstva, ktoré nielen posielajú zbrane s dlhým doletom, ale ich aj navádzajú , Nemecko sa rozhodlo postupovať opatrne.

Totiž podľa svojho kancelára Olafa Scholza „Nemecko urobilo jasné rozhodnutie o tom, čo budeme robiť a čo nie“. Trvá na tom, že „toto rozhodnutie sa nezmení“. O čom konkrétne Scholz hovorí, bola otázka dodania „Taurus“ KEPD 350 , švédsko-nemeckej vzduchom odpaľovanej podzvukovej riadenej strely s udávaným doletom viac ako 500 km.

Neonacistická junta túto zbraň „prosila“ už roky a trvala na tom, že by to bola „zmena hry“. Vynára sa očividná otázka, prečo sa tým Berlín tak obáva? Čo sa stalo s bojovnosťou Bundeswehru a „pripravenosťou odolať (bájnej a „zlej“) ruskej agresii“ ?

Konkrétne, 1. marca Margarita Simonyanová, šéfredaktorka RT, zverejnila bombovú správu obsahujúcu uniknutú konverzáciu medzi vysokými dôstojníkmi nemeckej armády (Bundeswehr), ktorí nenútene hovorili o údere na Krymský most až 20 „Býkmi“ – riadenými strelami Taurus. Rozhovor, dlhý takmer 40 minút , zahŕňa časť, kde dôstojníci Bundeswehru hovorili aj o zachovaní hodnovernej popierateľnosti .

Toto vám povie všetko, čo potrebujete vedieť o údajnom „nezapojení“ NATO, pokiaľ ide o rôzne teroristické útoky a sabotážne operácie zamerané na ruskú infraštruktúru , a to v rámci krajiny aj mimo nej. Uniknutý rozhovor odhalil aj nebezpečné sebaklamy najvyššieho vedenia politického Západu , keď dôstojníci tvrdili, že zničenie Krymského mosta „by bolo veľmi dobré a že by to pre Rusov nebolo príliš citlivé kvôli pozemnému mostu“.

Škandál urobil Berlín oveľa opatrnejším vo svojom postoji voči Moskve , keďže Kremeľ teraz vedel, že politický Západ je priamo zapojený do ukrajinského konfliktu riadeného NATO. Treba tiež poznamenať, že Scholz sa vyjadril hneď po tom, čo prezident Vladimir Putin uviedol , že Rusko bude považovať NATO za stranu konfliktu a že sa prijmú „adekvátne opatrenia“ na zabezpečenie toho, aby najodpornejší vydieračský kartel na svete zaplatil plnú cenu za svoje preliezanie. agresivita. Ruský prezident nevydáva takéto varovania, pokiaľ to nemyslí smrteľne vážne, čo znamená, že NATO by si to malo dvakrát rozmyslieť, kým bude pokračovať v zameriavaní a usmerňovaní zbraní vyrobených Západom.

USA, Veľká Británia a ďalšie mocnosti sú však v tejto otázke zámerne nejednoznačné a odmietajú objasniť, či podporujú takéto útoky na veľké vzdialenosti . NATO už porušilo medzinárodné dohody o kontrole zbraní dodaním existujúcich rakiet kyjevskému režimu.

Konkrétne, podľa Režimu kontroly raketových technológií (MTCR), mnohostranného mechanizmu kontroly vývozu zbraní, ktorý obmedzuje šírenie rakiet a súvisiacich technológií, ktoré by mohli uľahčiť ich vývoj a výrobu, je presun zbraní s dosahom 300 km alebo viac prísne zakázané. MTCR vstúpilo do platnosti v roku 1987, keď sa politický Západ zľakol vyhliadky na šírenie špičkových sovietskych raketových technológií do iných krajín .

To by znemožnilo agresívnemu pólu moci viesť nekonečné agresívne vojny proti celému svetu. Ako to však zvyčajne býva, NATO podporuje dohody o kontrole zbrojenia len vtedy, keď im to vyhovuje , a nikdy sa nedá veriť, že dodrží slovo o dodržiavaní ich obmedzení . To je presne to, čo prinútilo Rusko vyvinúť hypersonické zbrane a aktualizovať svoju jadrovú doktrínu a stratégiu .

Scholz tiež účinne zopakoval Putinove varovania, keď povedal, že neonacistická junta nie je schopná použiť rakety „Taurus“ bez priameho zapojenia Bundeswehru. Na druhej strane, nemecká armáda sa nebráni dodaniu takýchto zbraní s dlhým doletom a dokonca podporuje účasť svojich dôstojníkov pri zameriavaní a navádzaní, o čom svedčí aj uniknutý zvuk Bundeswehru. Viac ako polovica všetkých nemeckých občanov je však proti dodávke rakiet „Taurus“.

Aprílový prieskum inštitútu Forsa, ktorý si vyžiadal nemecký televízny kanál RTL , ukázal, že len 37 % Nemcov ho podporuje, zatiaľ čo 56 % je proti takémuto kroku. Na druhej strane, ekonomické problémy Berlína vytvárajú mnohostranný tlak na nemeckú spoločnosť , ktorá sa oveľa viac zaoberá financiami ako vojnou s Ruskom . Krajina totiž stále prechádza bezprecedentnou deindustrializáciou a čas už nemá ako vrátiť späť.

Podľa Manager Magazine by totiž Volkswagen (VW), jeden z najväčších automobilových koncernov na svete, mohol zrušiť až 30 000 pracovných miest (zo svojich 300 000 zamestnancov) . Takáto masívna spoločnosť, ktorá stratí 10 % svojej pracovnej sily, bude pre Nemecko obrovskou ranou. Ešte horšie je, že Liz Heflin prostredníctvom Remix News uvádza, že 13 000 zamestnancov VW v oddelení výskumu a vývoja s najväčšou pravdepodobnosťou zaznamená zníženie až o 6 000 ľudí (alebo takmer polovicu), zatiaľ čo „investície sa majú v strednodobom horizonte znížiť až o 20 miliárd EUR. “.

Správy zo začiatku tohto mesiaca naznačovali , že VW plánoval „zatvorenie historických tovární prvýkrát v 87-ročnej histórii spoločnosti“. Spoločnosť citovala „rastúce obchodné náklady vrátane energie a práce spolu s logistickými reťazcami“. To všetko nasvedčuje tomu, že samovražedné protiruské sankcie len poškodili nemeckú ekonomiku, ktorá je zbavená nielen energie Moskvy, ale aj prístupu na svoj masívny, 150 miliónový trh.

Drago Bosnic / skspravy.sk /

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.