Slovanské Noviny

26. decembra 2025

Slovenské Noviny

K porozumeniu Čelovekom

Životná energia v potravinách

„Prírodné molekuly, hoci majú rovnaké chemické zloženie ako tie, ktoré sú priemyselne vyrábané, majú úplne inú priestorovú štruktúru a preto živé organizmy veľmi zle asimilujú – osvojujú tieto priemyselné potraviny. Okrem toho sa molekuly živých organizmov líšia od priemyselne vyrábaných tým, že priemyselne potraviny sú mŕtve v doslovnom aj obraznom zmysle slova.

Organické a anorganické molekuly majú v živom organizme niekoľko kvalitatívnych úrovní v súlade s úrovňou rozvoja konkrétneho živého organizmu. „Živé“ molekuly sú nasýtené takzvanou životnou – vitálnou silou. So smrťou živého organizmu sa táto životná sila rýchlo vytráca z organických, aj anorganických molekúl.

Práve z tohto dôvodu je chuť ovocia, mäsa a rýb veľmi odlišná v závislosti na tom, kedy ich človek konzumuje ako potravinu – buď ihneď ako boli plody odtrhnuté zo stromu, alebo záhonov a ryba a iné zviratá ešte len dodýchali,

-------> PODPORTE CHOD PORTÁLU DAROM. Len vďaka vašej podpore môžeme tvoriť. Nikto okrem Vás nefinancuje Slovanské Noviny. Patria národu, nie oligarchom. Zatiaľ sa vyhýbame reklamným bannerom aby sme udržali vizuálnu čistotu no náklady na chod máme každý mesiac. Spojme sily a tvorme spolu. Ďakujeme





------------------------------------

alebo až po niekoľkých hodinách, dňoch, týždňov. Pritom nezáleží na tom, či boli tieto potraviny zmrazené, chladené, alebo aké látky sa použili pri ich uchovávaní – po niekoľkých hodinách po smrti živého organizmu – rastlín alebo zvierat, životná energia opúšťa už mŕtve telo.

V rastlinách a ich plodoch sa životná energia drží o niečo dlhšie, ale napriek tomu v súčasnosti, keď sa potraviny dostanú na stôl človeka, tak najčastejšie už nie je v nich žiadna životná sila, ale plno jedovatých produktov rozkladu.

Samozrejme v súčasnej situácii nie je možné každému človeku dodať na stôl zdravé potraviny plné životnej energie, ako sa hovorí – práve obraté zo stromu, záhona, rieky, farmy, kurníku. Ale ak pochopíme podstatu toho, čo sa deje, tak môžeme v kuchyni každého človeka obnoviť u potravín stratenú životnú silu a dokonca zničiť jedy vzniknuté v procese rozkladu, napríklad adrenalín v mäse zvierat, ktorý sa uvoľňuje do krvi v momente smrti.“

Nikolaj Levašov

Zdroj a preklad: OZ Biosféra