domovina

Víťazom ankety dúhových extrémistov pod názvom Homofób roka je trnavský arcibiskup Orosch

Ján Orosch zvíťazil v hlasovaní v konkurencii Igora Matoviča, Marie Bartalos, Milana Kuriaka a Jozefa Mikloška.

Víťazom 11. ročníka ankety o anti-cenu Homofób roka sa stal arcibiskup Ján Orosch. V ankete získal až 50 percent hlasov, týmto výsledkom predbehol aj Igora Matoviča či Máriu Bartalos. Ako v tlačovej správe informovala mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv, po prvýkrát tento rok udelili aj ocenenie Dúhový jednorožec, ktoré má byť protipólom ankety Homofób roka. Jej víťazom sa stala nová popová hviezda internetu – Vojtík z Detvy, vlastným menom Vojtech Klinec – rómsky tínedžer vystupujúci pod umeleckým menom Vojtík z Detvy.

Pieseň Vojtíka z Detvy s názvom Detviansky sen:

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín

„Priepasť, ktorá delí výhercu Homofóba roka a Dúhového jednorožca je príznačná pre stav našej spoločnosti. Slová arcibiskupa Oroscha sa stretli s takým pobúrením a to aj medzi veriacimi, že sa zaň musel de facto ospravedlniť. Ukazuje to, ako sa za tie roky, čo túto anketu organizujeme, posunul stred verejného diskurzu od tolerancie smerom k akceptácii LGBT ľudí,“ povedal riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher.

Arcibiskup Orosch sa v obežníku adresovanom kňazom Trnavskej arcidiecézy pýtal ešte minulý rok po streľbe v bare Tepláreň, či návštevníci podniku „sú naozaj všetci nevinní“, ako často tam bola kontrola osôb mladších ako osemnásť rokov a koľkokrát bola v Teplárni protidrogová razia.

„Viem si totiž predstaviť, že ani raz sa tam žiadna kontrola nekonala. Lebo by sa to mohlo považovať za homofóbne konanie,“ napísal v obežníku Orosch. Dodal, že o celej tragédii sme sa zatiaľ (mimo oficiálnej verzie) nedozvedeli nič.

Koordinátorka n.z. Dúhové Slovensko Zuzana Slamená uviedla, že „byť queer a Róm v tejto krajine a ešte o tom spievať je proste úžasné, je to úžasný človek. Historicky prvý Dúhovy jednorožec je v správnych rukách. Neviem si ani predstaviť lepší štart tohto ocenenia a dúfam, že takýchto ľudí bude pribúdať a rozdáme veľa jednorožcov“.

Orosch v roku 2019 odsúdil ideológiu genderizmu a vyzval kresťanov nevoliť kandidátov na prezidenta, ktorí reprezentujú zvrátené ultraliberálne názory

Trnavský arcibiskup Ján Orosch sa začiatkom marca v roku 2019 počas svätej omše jednoznačne vyhranil voči morálnemu liberalizmu a politikom, ktorí ho na Slovensku chcú presadiť.

Arcibiskup dôrazne odsúdil homosexuálne partnerstvá, adopcie deti nimi, LGBT, vraždenie nenarodených detí potratmi, Istanbulský dohovor a vyzval kresťanov, aby jednoznačne odmietli voľbu kandidáta/kandidátky na prezidenta, ktorý reprezentuje tieto zvrátené ultraliberálne názory. Z vtedajších kandidátov sa najotvorenejšie k tejto agende prihlásila Zuzana Čaputová.

Ján Orosch zaujal podobne ako pred tým nitriansky biskup Viliam Judák, rovnaký postoj ako kňaz zo Žákoviec, Marián Kuffa.

Navyše predstavitelia všetkých kresťanských cirkví na Slovensku podpísali dokument odsudzujúci politiku genderizmu.

Arcibiskup sa vo svojej kázni vyjadril aj na adresu kandidáta Františka Mikloška. Uviedol, že na stranu„ultraliberálnych názorov sa postavili aj cirkevní hodnostári či katolícki politici.“

„Teraz som sledoval diskusiu, čo môžem povedať ako príklad, kresťana katolíka, ktorého už poznám 45 rokov. A on povie, že keď cítia vzťah lásky dvaja muži jeden k druhému, majú sa radi a spolu založia nejaké spoločenstvo, že to nie je hriech. Ako to môže povedať kresťanský katolícky politik, ktorý prešiel disentom a všetkým možným, a zrazu toto vysloví,“ vyhlásil Orosch.

Predseda OĽaNO Igor Matovič vtedy ostro kritizoval arcibiskupa Oroscha pre jeho výzvu nevoliť za prezidenta kandidátov s ultraliberálnymi názormi. Vysvetlil, že je viera je osobnou vecou každého človeka, no propagovať takéto názory v kostole je šírenie bludu. Dodal tiež, že Čaputovú bude voliť, pretože bude dobrá prezidentka.

Duchovný otec a cirkevný sudca ThDr. Štefan Mordel napísal v roku 2019 článok s názvom Snahy LGBTI loby – sprisahanie proti pravde, štátu a spoločenskému poriadku.

„Svojimi revolučnými pochodmi si chcú vynútiť zmenu spoločenského poriadku a nastoliť tak „nový svetový poriadok“. O tam sa hovorí už dlho a nie je to teda žiadne tajomstvo. Anglická skratka NWO (New world order) je už dlho na svete a je už všeobecne známa. Treba len vytvoriť globálnu revolúciu na presadenie tohto „nového svetového poriadku“. Hrdé pochody vyznávačov LGBTI nie sú ničím iným ako súčasťou tejto tzv. kultúrnej revolúcie, ktorej cieľom je tento NWO,“ napísal na adresu časti militantných extrémistov z radov príslušníkov LGBTI komunity.

Zdroj: sme.sk / ta3.com / InfoVojna


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.

Redakcia SN

Recent Posts

Narcisti, hraničáři a další manipulátoři

V životě se setkáte s celkem slušným množstvím lidí, kteří fungujou trochu jinak než vy,…

6 hodín ago

V Záporožskej oblasti začali so znárodňovaním majetku ukrajinských oligarchov

V Záporožskej oblasti začala procedúra znárodnenia majetku oligarchov z Ukrajiny. Oznámil to minister hospodárskeho rozvoja…

6 hodín ago

Proslulý Anonym na X-COM: Soukromí je nezcizitelné lidské právo

Profil jménem Black Pilled na sociální síti X glosuje politické a společenské dění. Nikdy však nepíše…

6 hodín ago

Zbývá týden, pak už jen obrana

V Karlovce došlo k průlomu. Americké Patrioty už dlouho pracují v ruském týlu. VSU překonávají…

6 hodín ago

Ivan Štubňa: Dosť bolo Šimečku a jeho drístov! OČTK konajte…

Boss Progresívneho Slovenska Michal Šimečka (M.Š) v relácii O päť minút 12 s Matúšom Šutajom…

6 hodín ago

Zamestnanci TV Markíza do štrajku nevstupujú

Zamestnanci TV Markíza do štrajku nevstupujú. Vo videu na sociálnej sieti informovali, že vedenie súhlasilo…

6 hodín ago