domovina

VIDEO: Bývalá vláda nás doviedla k situácii, keď slovenské nebo ukazuje svoj holý zadok

Bývala vláda, za asistencie spriatelených médií a s veľkou dávkou servilnosti, zbavila našu krajinu obranyschopnosti. Navyše mali tú drzosť tvrdiť, že Slovensko bude i po darovaní nášich protivzdušných systémov, po dobu pre nás nevyhnutnú, chránené systémami Patriot či Mamba.

Tieto reči boli len bohapustým klamstvom pokrytcov, ktorí ako jediní bez váhania rozdali materiál z aktívnej zálohy a dokonca aj techniku, ktorú sme ani nevlastnili.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Z opozície ich hlasy vytrubujú, že napravia všetky zlyhania. To, čo sa stali si však na svoj vrúbok nepripíšu. Na úradoch po nich ani stolička nevychladla, no dnes už sa opäť hrabú za funkciami a ešte sa aj tvária ako nepopísaný list papiera.

„Minister Naď aj minister Sklenár vedeli veľmi dobre, že mandát je limitovaný,“ uvádza Robert Kaliňák (SMER – SSD). Nová vláda hneď po nástupe začala rokovať o predĺžení mandátu, no medzitým sa situácia na Ukrajine i na Blízkom východe zhoršila. Chyba lávky. Tí, ktorí nám sľubovali, že po darovaní systému S-300 na Ukrajinu dostane Slovensko aspoň štyri zariadenia chrániace slovenské nebo „zabezpečili“ ich odchod a naša krajina zostala bez protivzdušnej ochrany. Celé toto Naďovské PR bolo iba balíkom lží. Spoľahli sa na potom stratégiu. Odchádzajú nám teda na Apeninský polostrov Mamby a na ochranu vzdušného priestoru nezostane Slovensku nič.

Slovenské nebo ukazuje svoj holý zadok

„V zásade sme sa vyzliekli do naha,“ skonštatoval Robert Kaliňák. „Môžeme povedať, že tieto rozhodnutia boli mimoriadne nezodpovedné. Žiadna iná krajina nedávala z aktívnej služby takéto zbrane, ktoré sú pilierom vzdušnej obrany.“ Takéhoto zlyhania sa podľa Kaliňáka žiadna vláda v minulosti Slovenska nedopustila.

Robert Kaliňák sa nezvykne vyhovárať na minulé vlády, v tejto situácii sa tomu však vyhnúť nemohol. V situácii, keď došlo k absolútnej rezignácii na obranyschopnosť Slovenska. Slovensko nemá ani jednu stíhačku. Čo sa týka pomoci z Európskej únie pre slovenskú armádu, dosiaľ sa nepodnikol žiadny krok. Naďova sľúbená „zľava“ žiadnou zľavou nie je. Náhrada za protivzdušnú obranu, ktorú poskytlo Slovensko Ukrajine sa zatiaľ nedostavila.

Tieto kroky sú exemplárnym príkladom zavádzania a klamania bývalej vlády. Jej konanie bude mať aj právne dôsledky. Za tri a polroka „vládnutia“ bývalej trojgarnitúry sa nepostavilo ani jedno pristávacie zariadenie, kde by sa mohli stíhačky dislokovať. Na Sliači sa neurobilo vôbec nič.

„Tu sa robila iba politika. Ľuďom sa nadávalo do opíc a dezolátov, ale aby niekto popracoval a povenoval sa tomu čo Slovensko čaká, na to nikoho nebolo,“ uviedol Kaliňák. „Poviem dobrý príklad. Bol som na základni v Kuchyni, kde z deviatich transportných lietadiel lieta jedno… Tá situácia sa začína „zlepšovať“, pretože sme už na štyroch. Ale servisný model, ktorý je nastavený pri leteckej technike, resp. pri ťažkej technike je šialený. Musíme to upraviť, pretože v priemere máme k dispozícii 10 až 15% techniky. Načo kupovať sto kusov, keď z nich bude fungovať desať…“ kladie otázku Kaliňák.

Treba sa vrátiť k téme, ktorou bola verejnosť hrubo zavádzaná

Naď sa uchýlil i k výmyslom o zmluve, ktorú spísal s USA. Nič také totiž neexistovalo. Ponuka je stále ešte len na stole. Ide o kúpu vrtuľníkov Viper v ešte neuvedenej cenovej relácii. Je zvláštne, že takýmito pseudoargumentami sa oháňal práve najmúdrejší z najmúdrejších, Jaroslav Naď. USA nám ponúkajú konkrétnu ponuku za konkrétnu sumu, ktorú Kaliňák považuje za veľkolepú. Ale žiadna sedemsto miliónová zľava, o ktorej hovorí Naď neexistuje.

Správy o nepriateľskom naladení USA kvôli nášmu postoju voči posielaniu vojakov na Ukrajinu sú tiež iba výmyslom médií. Spojené štáty americké náš názor napočudovanie rešpektujú. Vedeli o ňom od začiatku, pretože vláda Smeru, Hlasu a SNS ho jasne deklarovala od svojho nástupu do vedenia SR.

„Vysvetlili sme dôvody, prečo tomu tak je, ktoré sa stretli s pochopením. Priamo susedíme s Ukrajinou. Máme právo na tento názor, keďže máme aj historické skúsenosti s Ukrajinou. Navyše treba pripomenúť, že USA zastávajú jednoznačný názor – neposielať vojakov na Ukrajinu. V tomto náš názor je rovnaký a pri podpore Nemecka, ktoré tento názor tiež zdieľa je tento nápad mimoriadne nebezpečný sa ani nezrealizuje,“ dodáva Kaliňák.

Takéto kroky by boli podľa ministra obrany jednoznačnými krokmi k eskalácii konfliktu. Zatiahnutia armád NATO do tohto konfliktu je nereálne. Členské krajiny NATO by poslali svoje armády na Ukrajinu, čím by nevyjadrili iba názor celého Severoatlantického paktu, ale aj názor samostatných národov, ktoré sú jeho súčasťou. Humanitárna pomoc, nákup zbraní je podľa Kaliňáka jedna vec, ale posielanie vojakov priamo na front je niečo úplne iné.

Otázka prezidentských volieb v USA vyvolala u ministra obrany neutrálny postoj

„Som už príliš starý politik a dôsledný, aby som hovoril druhej krajine do toho, koho si má zvoliť. Keď sme fungovali ako vláda, mali sme vzťahy s administratívou Georga Bush ml. i s administratívou Baraka Obamu, to znamená tak republikánov ako aj demokratov. Mal som možnosť spolupracovať so všetkými týmito administratívami. Na tom priamom fyzickom výkone som žiadny rozdiel nezažíval. Nikto z nich sa vo vzťahoch k Slovensku nepozeral z výšky. Dali sa vyjednať vždy rovnocenné a partnerské vzťahy. A čudujem sa, že to bývalá vláda nerobila,“ podotkol Kaliňák. Bývalá vláda nezjednávala rozumne a návrhy nepreberala dôkladne.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Minister Tomáš upokojuje: Vláda žiadne zmeny v 2. dôchodkovom pilieri nepripravuje

Vláda nepripravuje žiadne zmeny, ktoré by pripravili ľudí o úspory v 2. dôchodkovom pilieri a…

32 minút ago

Gröhling kritizuje vládu, lebo údajne chce použiť peniaze z druhého piliera na výstavbu diaľníc

Predseda liberálnej strany SaS Branislav Gröhling kritizuje vládu Roberta Fica, pretože pripadne peniaze z druhého…

36 minút ago

Kéry sa pýta: Kde bol Hašek v roku 2003, keď USA napadli Irak?

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Marián Kéry (Smer-SD) si v príspevku na sociálnej sieti kladie…

46 minút ago

Exeuroposlanec Kozlík: Pre malé krajiny, ako je Slovensko je právo veta mimoriadne dôležité!

Slovenské ministerstvá a inštitúcie zväčša nemajú kapacitu ovplyvňovať priebeh tvorby nových rozhodnutí Európskej únie (EÚ)…

49 minút ago

J. Viktorín: Hanebný krok prezidentky

„Je Vám bližšie na Slovensko v zahraničí kydať, ako sa za neho postaviť“ To že…

59 minút ago

Keď pravda záleží od toho, o lokalitu ide

Propagandu s rozdielnym informovaním o takmer totožných udalostiach počas súčasných vojnových konfliktov stručne a trefne…

1 hodinu ago