domovina

Ďalší Kočnerov kamoš, podržbalónik a rozbíjač barov na čele SaS

Sloboda a Solidarita si držia dobrú tradíciu. V čele strany sa ocitol ďalší dobrý kamarát Mariána Kočnera. Ten bol tiež jedným z „podržbalónikov“ a Dubajských barových burcovačov. Hedonista v najlepšom slove zmysle, tak ako sa to dá od zelených liberálov čakať.

„Tak… Richard Sulík odovzdal kreslo šéfa SaS-ky Branislavovi Gröhlingovi,“ konštatuje Mariány Kéry (SMER – SSD).

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Patrilo by sa teda dodať, že nebudeme komentovať ich vnútorné záležitosti,“ pripúšťa Kéry, ale neodpustí si pár slov na adresu zelených liberálov. „Podľa SME to bol doteraz politik, ktorý sa správal racionálne aj nepochopiteľne. No, príliš lichotivé,“ krotí SME-čkárov Kéry, pretože Sulík sa správal skôr ako bezzásadový človek, ktorý Machiavelliho „účel svätí prostriedky“ použil na nástroj, v ktorom prostriedky, žiaľ, môžu ísť ďaleko nad rámec povoleného a akceptovateľného.

„Keď sa v roku 2010 tešila počas volebnej noci pravica z výhry, Iveta Radičová oslovila nadšením žiariaceho Sulíka legendárnou vetou: ,,Riško, drž balónik a čakaj.” Neskôr sa však ukázalo, že Riško nebol až taká naivka a nečakal. Vlastne, on už pred voľbami ukázal, že sociálna empatia a cit, koho vytiahne na svojej kandidátke, sú mu dosť vzdialené. Práve SaS totiž bola strana, na ktorej sa dotiahli Matovič a jeho traja ďalší spolupútnici do partlamentu. Tam je zárodok z reťaze utrhnutého Igora Matoviča. Tam sú korene agresívneho politického diskurzu, večného osočovania a nadávok, ktoré sa neskôr preliali aj do spoločnosti. Richard Sulík je Igorov krstný otec, pokiaľ ide o politiku,“ ozrejmuje Kéry politickú históriu Slovenska.

Kamarátšoftenie Sulíka s mafiánmi? No a? Keď ste vládna strana…

„Ďalšou škvrnou na Sulíkovi, ktorá by sa inému politikovi len tak neprepiekla, je jeho vzťah s Mariánom Kočnerom. Ich sms-ky v čase voľby generálneho prokurátora v roku 2010, v čase, keď bol Sulík predsedom parlamentu. Vraj sa chcel zorientovať Riško v politike. A nezostalo len pri sms-kách. Podľa uniknutých videí, boli aj nahrávky z Kočnerovho domu, pri raňajkách. Ranné vtáčatá sa nestretli len raz, podľa všetkého viackrát. Komu druhému by sa toto prepieklo?“ pýta sa Kéry.

Dalo by sa pokračovať ďalej. Na maškarnom plese v maske Supermana (čo bolo skôr detinské a smiešne, ale v poriadku). Arogantná komunikácia smerom k partnerom, aj protivníkom v politike. Výzvy na vypitie baru na výstave Expo v Dubaji (bol ministrom hospodárstva a zodpovedal za slovenskú prezentáciu v Dubaji). Čo je ešte horšie, podľa všetkého (vychádzajúc zo zistení Najvyššieho kontrolného úradu) v Dubaji nehospodárne použitých 634 000 eur zo štátneho rozpočtu, pričom vyše 400 000 eur súvisiacich s reštauráciou Take Away v dubajskom Slovenskom pavilóne je predmetom súdnych sporov. Ako minister hospodárstva mal v jednom okamihu ako najdôležitejšiu úlohu sprevádzať po Slovensku extravagantnú nemeckú rodinu Geissenovcov.

Niečo je sranda, niečo už nie

„Niečo z uvedeného je smiešne,“ pripúšťa ešte Kéry. „Väčšina je vážna. To, či je práve on zodpovedný za pád troch pravicových vlád od roku 2010, hodnotiť nechcem a nebudem. Ale zodpovednosti za to, že od roku 2020 bol spolu s Matovičom v spoločnej vláde práve on, aj so svojou Saskou, eskalátorom neslušného, chaotického a amatérskeho Slovenska, zodpovednosti za to sa nezbaví. Aj keď sa odchodom z vlády po nejakej dobe o takéto pilátovské umytie si rúk pokúsil,“ dodáva Kéry.

Richard Sulík skončil, vystriedal ho Branislav Gröhling. Bývalý minister školstva v Matovičovej vláde, známy skôr ako plagiátor. Jeho diplomovka minimálne také znaky niesla. Ale to už je iný príbeh. Sulík odchádza, asi do Bruselu do Európskeho parlamentu (ak bude zvolený, za Sasku kandiduje v júnových eurovoľbách z prvého miesta). Veľkej časti Slovákov za ním istotne smutno nebude. Hoc, aby sa netešili predčasne. Richard bude v tom Bruseli ,,držať balónik” a vyhlásil, že chce kandidovať v najbližších parlamentných voľbách. Ak dovtedy Saska prežije, jeho návrat ju môže definitívne pochovať. Taký Matovič by určite ani slzu nevyronil.

hlavnydennik.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Chmelár: „Slovensko prežilo najdramatickejší deň svojej modernej histórie – 1. atentát na slovenského politika. Teraz sme v ohrození všetci. Robo, drž sa, potrebujeme ťa!“

Publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vo svojom príspevku reagoval na atentát, ktorý…

6 hodín ago

VIDEO: „Prekvapuje ma, že okrem premiéra Fica nie je zranený žiadny ochrankár. Oni majú nastaviť svoje hrude a svoje telo.

Musia počítať, že prídu o život,“ reaguje na pokus zavraždiť šéfa slovenskej vlády a neprofesionálnu…

6 hodín ago

Premiéra Roberta Fica stále operujú, jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho…

9 hodín ago