V skutočnosti každá časť púpavy sa dá konzumovať a má úžasné výhody, od koreňov až po kvet.
Majú hojný zdroj živín, ktoré naše telá potrebujú.
Púpava má vysoké hodnoty vitamínu K, vitamínu C a vitamínu B6. (Vitamín K-Ak ste na lieku na riedenie krvi, poraďte sa so svojím lekárom pred konzumáciou púpavy)
Púpava obsahuje množstvo železa, ktoré pomáhajú podporovať zdravé červené krvinky, množstvo draslíka, ktorý pomáha regulovať tep a krvný tlak, ďalej folát, horčík a meď.
Púpava je posilňovač imunitného systému.
Môže pomôcť vyrovnať hladinu cukru v krvi, zmierniť pálenie záhy a dokonca upokojiť bežné tráviace problémy.
Dajú sa jesť surové, a nestratia ani jeden zo svojich vitamínov či živín, ani keď ich varíte!
Nezbavte sa ich len tak. Namiesto toho pripravte chutné recepty.
Môžete si pripraviť všeličo: čaj, šaláty, polievkové vývary, púpavové želé, púpavový chlieb, sušienky…….
s ľúbosťou Diana Lyubava Slovienska
Slovanské Noviny
Bývalá dánska kráľovná Margaréta II. svojich zosnulých rodičov obraňuje. Peter Kramer vo svojej 380-stranovej knihe…
Koncepcia „prvotného antigénového hriechu“ bola prvý raz navrhnutá pred šesťdesiatimi rokmi. Tento fenomén má potenciál…
„Na ich vyradenie z prevádzky boli použité oveľa silnejšie výbušné nálože a oveľa väčšie plavidlo,“…
Hlavné mestá krajín Západu zrazu zabudli na princípy, ako je spravodlivá súťaž, nedotknuteľnosť vlastníctva, prezumpcia…
Nemecko vysvetľuje včerajšiu náhlu návštevu ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbockovej na Ukrajine túžbou oficiálneho Berlína…
Ruské veľvyslanectvo ostro odsúdilo slová britského veľvyslanca Edwarda Fergusona, ktorý sa v článku pre srbské…