V skutočnosti každá časť púpavy sa dá konzumovať a má úžasné výhody, od koreňov až po kvet.
Majú hojný zdroj živín, ktoré naše telá potrebujú.
Púpava má vysoké hodnoty vitamínu K, vitamínu C a vitamínu B6. (Vitamín K-Ak ste na lieku na riedenie krvi, poraďte sa so svojím lekárom pred konzumáciou púpavy)
Púpava obsahuje množstvo železa, ktoré pomáhajú podporovať zdravé červené krvinky, množstvo draslíka, ktorý pomáha regulovať tep a krvný tlak, ďalej folát, horčík a meď.
Púpava je posilňovač imunitného systému.
Môže pomôcť vyrovnať hladinu cukru v krvi, zmierniť pálenie záhy a dokonca upokojiť bežné tráviace problémy.
Dajú sa jesť surové, a nestratia ani jeden zo svojich vitamínov či živín, ani keď ich varíte!
Nezbavte sa ich len tak. Namiesto toho pripravte chutné recepty.
Môžete si pripraviť všeličo: čaj, šaláty, polievkové vývary, púpavové želé, púpavový chlieb, sušienky…….
s ľúbosťou Diana Lyubava Slovienska
Slovanské Noviny
Na kauzu upozornil Erik Kaliňák. Ministerstvo školstva pod velením Branislava Gröhlinga podpísalo zvláštnu zmluvu. Na…
Igor Matovič u Braňa Závodského v relácii tvrdil, že nenesie žiadnu vinu za 20 000…
J. Hrabko zhodnotil súčasnú politickú situáciu na Slovensku. Podľa neho, problémom vládnej koalície nie je…
Sťažnosť na ÚPN vo veci selektívnej prezentácie dejín na „Festivale slobody 2024“ Združenie slovenskej inteligencie…
Bývalý policajný prezident pred súdom. Petra Kovaříka posadila prokuratúra na lavicu obžalovaných za epizódu v…
Prípad, o ktorom médiá mlčia Tento týždeň vydal Ústavný súd dôležité rozhodnutie, ktoré akoby prešlo…