svet

Soros kúpil významný podiel v druhej najväčšej americkej rozhlasovej spoločnosti, ktorá vlastní desiatky rozhlasových staníc v celých Spojených štátoch

Sorosov fond Media Development Investment Fund New York (MDIF) kúpil v roku 2021 od finančnej skupina Penta denník SME a vydavateľstvo Petit Press. Majiteľ, organizátor a stratég globálnej siete politických mimovládok George Soros dlhé roky platil 54 vplyvných mediálnych osobnosti, vrátane novinárov zo CNN, NBC, CBS, Bloombergu, NPR a Washington Post, aby šírili agendu jeho siete neziskoviek.

V rokoch 2016 až 2020 vynaložil minimálne 131 miliónov dolárov na ovplyvňovanie 253 mediálnych skupín.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Progresívno-liberálny finančník a majiteľ globálnej siete politických mimovládok George Soros kúpil významný podiel v druhej najväčšej americkej rozhlasovej spoločnosti, čím by mohol získať „účinnú kontrolu“ nad viac ako 220 stanicami v celých Spojených štátoch, informoval v stredu 14. februára 2024 americký denník New York Post.

Soros Fund Management kúpil približne 400 miliónov dolárov dlhu mediálnej skupiny Audacy počas jej konkurzného konania, informovali noviny s odvolaním sa na súdne spisy. Americký miliardár maďarského pôvodu kúpil dlh za približne 50 centov za dolár od hedžového fondu HG Vora, uvádza správa s tým, že po schválení transakcie konkurzným súdom bude Soros vlastniť približne 40 % celkového dlhu spoločnosti Audacy.

Hoci 40 % nie je väčšinový podiel, zdroj pre New York Post uviedol, že Soros by napriek tomu mohol získať „účinnú kontrolu nad mediálnym gigantom, keď sa dostane z konkurzu“.

Audacy vlastní 227 hudobných, športových a rozhlasových staníc v 45 štátoch USA. Spoločnosť vlastní aj CBS Radio, ktoré prevádzkuje 11 spravodajských staníc vrátane sanfranciskej KCBS a newyorskej WCBS. Po rokoch klesajúcich príjmov spoločnosť Audacy začiatkom minulého mesiaca vyhlásila bankrot s dlhom 1,9 miliardy USD.

Ak sa dohoda uskutoční, ako sa uvádza, Audacy sa stane najnovším prírastkom do Sorosovho rozrastajúceho sa mediálneho impéria. Soros Fund Management sa v lete minulého roka pripojil ku konzorciu veriteľov, aby kúpil spoločnosť Vice Media a zaplatil 350 miliónov dolárov za získanie bývalého mediálneho giganta, ktorého hodnota bola kedysi ocenená na 5,7 miliardy dolárov.

„Zasvätený zdroj“, na ktorý sa odvoláva denník New York Post, označil transakciu s Audacy za „desivú“ a vyjadril presvedčenie, že Soros má v úmysle využiť svoj podiel na ovplyvňovanie verejnej mienky pred tohtoročnými prezidentskými voľbami.

Soros sa preslávil pádom britskej libry v roku 1992, keď vďaka 10-miliardovej „stávke“ na oslabenie britskej libry zarobil 2 miliardy dolárov.

Soros patrí medzi najbohatších ľudí na svete, jeho majetok sa odhaduje na približne 7 miliárd dolárov. V roku 2017 daroval 32 miliárd dolárov vlastnej sieti mimovládnych organizácií, charitatívnych organizácií a politických kampaní prostredníctvom svojich nadácií Open Society Foundations.

George Soros dlhé roky platil 54 vplyvných mediálnych osobnosti, vrátane novinárov zo CNN, NBC, CBS, Bloombergu, NPR a Washington Post, aby šírili agendu jeho siete mimovládok. V rokoch 2016 až 2020 vynaložil minimálne 131 miliónov dolárov na ovplyvňovanie 253 mediálnych skupín.

Sorosov fond Media Development Investment Fund New York (MDIF) kúpil v roku 2021 od finančnej skupina Penta denník SME a vydavateľstvo Petit Press.

Soros je zástancom masovej imigrácie do západných krajín, európskeho federalizmu a ekonomického a politického liberalizmu. Bol najväčším darcom v polovici volebného obdobia v USA v roku 2022, keď poslal 128 miliónov dolárov demokratickým kandidátom a organizáciám. Okrem priamych darov kandidátom a aktivistickým skupinám Soros údajne poskytol 300 000 dolárov skupine influencerov TikTok, ktorí spolupracovali s Bielym domom na propagácii politiky prezidenta Joea Bidena.

Zdroj: rt.com / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Drucker ďakuje zamestnancom škôl a polícii: Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

3 hodiny ago

P. Slota v Petrohrade na Deň víťazstva

Slávnostný pietny akt sa konal na cintoríne Piskarevskoye v predvečer Dňa víťazstva Spomienkového podujatia k…

3 hodiny ago

ODHALENIE: Hry o bruselské tróny – ako štrikuje s mienkou voličov probruselská politika

Mainstreamové štrikovanie z hladka na obratko sa priam propagandisticky uplatňuje aj pri hodnotení konfliktu na Ukrajine.…

3 hodiny ago

Zdá sa, že politický Západ po ruskom nukleárnom varovaní ustupuje

Jazyk diplomacie môže byť dosť zastretý, ako je zvykom u diplomatov, ktorí sa snažia zachovať…

3 hodiny ago

Kolaps dolárovej hegemónie by mohol viesť k tretej svetovej vojne

Nasleduje prepis rozhovoru s Richardom C. Cookom, ktorý viedol Ahmed Danyal Arif, redaktor ekonomickej sekcie…

3 hodiny ago

Bývalý analytik CIA: Ukrajinské deti sú na Západe využívané na sex a orgány

Západné krajiny obchodujú s ukrajinskými deťmi, vystavujú ich sexuálnemu vykorisťovaniu a využívajú ich orgány na…

3 hodiny ago