domovina

ODHALENIE: Hry o bruselské tróny – ako štrikuje s mienkou voličov probruselská politika

Mainstreamové štrikovanie z hladka na obratko sa priam propagandisticky uplatňuje aj pri hodnotení konfliktu na Ukrajine. Ide o manipulačnú techniku s prekrytím príčiny následkom,

čiže vytvoreným propagandistickým hodnotiacim súdom, zabúdajúc na kontext a paradox, že práve mnohí poukazujú na latentnú prítomnosť fašizoidných tendencií v politike súčasného kyjevského režimu, či už diktatúry Vladimíra Zelenského.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Bábkoherečka Veronika Remišová si takto podala na pranier nie kyjevský režim, ale Moskvu, keď označila „Putinov režim za extrémistický“, ktorý vedie „svoju ničivú“ vojnu proti „nášmu susedovi“ s jasným zámerom prekryť vecnú podstatu emocionálnou afinitou na susedskú solidaritu…

To, čo by si mala väčšina národa pred eurovoľbami uvedomiť je základná pozícia: sme pred kľúčovými voľbami, kde bruselskej byrokracii tečie do topánok, a tak urobí v členských štátoch všetko preto, aby prešli voľbami, aj tou vodou, so suchými nohami.

A to sa dá len brutálnou propagandou, démonizovaním „vnútorného nepriateľa“ únie a dokonca nemôžeme vylúčiť ani spravodajské hry na voliča, keďže maséri verejnej mienky vedia, že rozum treba prekryť triviálnou emóciou ako to robili už v starovekom Ríme „chlieb a hry“ – na odvedenie pozornosti.

A tak sme svedkami politického štrikovania z „hladko“ podľa Bruselu na „obratko“ tesne pred eurovoľbami voči niektorým najvypuklejším bruselským výstrelkom. Zmenu v štrikovaní eurosvetra vidieť pri liberáloch, sociálnej, aj kresťanskej demokracii.

Europoslankyňa Miriam Lexmanová napríklad „na obrátko“ vyzvala Slovensko, aby sa pripojilo ku krajinám únie, ktoré presadzujú azylovú procedúru, ktorá by zabezpečilo riadenie migrácie mimo Európy a je vyskúšané na základe spolupráce Talianska a Albánska z roku 2023.

Každý, kto vychodil základnú školu ale predsa vie, že Albánsko je v Európe, a tiež, že pri súčasnej režimovej ideológii „refugees welcome“ v napĺňaní starého Calergieho plánu migranti nikam z Európy neodídu a že migrácia naďalej ostáva plánovaná a riadená.

Ale aj toto je tak typické pre farizejov z “kresťanskej emokracie” – čo oči nevidia, to srdce nebolí… zatiaľ, kým to tie oči nezbadajú, len potom je už neskoro. Ale splní to účel – dostaneme sa na ďalších päť rokov do europarlamentu.

Z pohľadu „štrikujúcich“ strán je to kóšer, lebo oni zámerne zamieňajú celú Európu s EÚ. Niektoré si dokonca zavádzajúce floskuly na hulváta dali priamo na billboardy.

Progresívne Slovensko napríklad odštartovalo kampaň do európskych volieb zavádzajúcim hlavným volebným sloganom „Udržíme Slovensko v Európe“.

Normálny človek si povie, a kdežeby by nás odtiahli, veď sme stredom, srdcom Európy?!

No ako už dodal adresnejšie šéf progresívcov (PS) Michal Šimečka, „nemôžeme dopustiť aby nás Fico z Únie postupne odtiahol“.

Ajhľa! Európa zrazu „na obratko“ nie je Európska únia a EÚ nie je celá Európa! Lenže kto dnes číta medzi riadkami, keď väčšina stíha čítať titulky a slogany politickej reklamy?

Nielen jednoduchému, ale aj vzdelanému, ale javy nechápajúcemu človeku to v mainstreamovej atmosfére, kde stačí zaujať len „správny postoj“, či len byť na „správnej strane“ (politiky, histórie, či len tom „správnom“ protestnom mítingu) reálne nedocvakne a nezbadá v tom významný rozdiel a manipuláciu s jeho mienkou, keďže celý euroatlantický mainstream zavádzajúco bežne používa prekrývanie únie s celou Európou a prekrýva to ďalšou propagandistickou „putinovou“ plachtou.

Líder kandidátky PS do európskych volieb Ľudovít Ódor si tiež zaštrikoval, keď uviedol, že hlavnou témou volieb je, aby ich nevyhrali protieurópske a proruské sily, ktoré nás ťahajú von z EÚ, ale naopak, aby ich vyhrala proeurópska strana.

Aké boľševické, zavádzajúce a totalitné vnímanie! – Kto nie je s nami, kto nie je na večné veky a nikdy inak s Bruselom, ten je vraj proti únii či dokonca celej Európe. Akoby sa európska civilizácia nestala dominantnou práve vďaka kritickému mysleniu, pluralite, kultúrnej a národnej rozmanitosti.

Pre progresívcov sú tieto základy Európy už zjavne prežitok. Im, ani ďalším eurohujerským stranám a svetoobčianskym politikom sa to už do výbavy nehodí, a radšej to dajú na totalitu „vnútorného nepriateľa“, hoci sú to vraj „demokrati“.

Nakoniec niečo aj zo spravodajských hier, veď ešte mesiac budeme objektom hry o (bruselské) tróny. Z kybernetického útoku na školy a niektoré inštitúcie s vyhrážkou na bombový útok je najpodstatnejšie to, že maily boli odoslané z nejakej „ruskej adresy“. Pritom aj človek bez rozvinutej digitálnej gramotnosti vie, že zaregistrovať si mailovú adresu môžete na akúkoľvek doménu…

Nech už by to bolo akokoľvek, ak sa opýtame na motív páchateľa qui bono, ako to urobila napríklad v statuse Anna Belousovová, tak v súvislosti aj s načasovaním pred Dňom víťazstva nad fašizmom, aj mesiac pred eurovoľbami a pri podsúvaných naratívoch opozície, že kritik bruselských nezmyslov rovná sa „putinov agent“, ergo a ten nemá čo v Bruseli robiť…. Ostatné si logicky asi každý domyslí aj sám. A domysleli to aj na rezorte vnútra, keď štátna tajomníčka oznámila, že zatiaľ nie je dôvod, aby deti do škôl nešli. Naozaj bude naliehavé, aby páchateľa vypátrali.

Tak si to zhrňme. Toto je priama ukážka nekonzistentnosti s účelovou zmenou štrikovania na voličov s využitím propagandy, všetkých možných aj nemožných stratégií či manipulačných techník a spravodajských hier.

Progresívci a ich opozičný servis toť nedávno, pred prezidentskými voľbami sugerovali celému Slovensku, že oni (súčasná vládna moc) „nemôžu mať všetko“. A teraz obrátili vzor štrikovania a od voličov chcú, aby volili tak, aby eurohujeri, alias „proeurópske strany“ mali naďalej všetko v Bruseli pod úplnou kontrolou, ak nie diktátom na národné štáty.

To jednoducho nevymyslíš, to je dnes politický marketing a ideologický progresivizmus v praxi, účelovo meniaci a prispôsobujúci si tvrdenia, stratégie aj politiky podľa toho ako sa im to najlepšie hodí. A na názor tohto najdôležitejšieho v demokracii – občana – nemajú čas sa spýtať, lebo veď oni sú tak zaneprázdnení bojom za samotnú demokraciu… ale bez vôle väčšiny ľudu, ba dokonca aj bez toho ľudu, lebo im stačí presvedčenie o ideologických nezmysloch. Inak už Guillaume Faye povedal, že mať ieologickú prevahu je viac ako parlamentná väčšina. Tak načo by v hre o bruselské tróny potrebovali nejakých uvažujúcich ľudí či rozumných voličov?

Rafael Rafaj/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Robert Kaliňák stojí za ministrom vnútra, dôvod na jeho odstúpenie nevidí

Kaliňák dodal, že jedna zo strán, ktorú považuje za príčinu napätia, situáciu nepochopila a opätovne…

2 minúty ago

Hoaxy o atentátnikovi: Matica slovenská a Slovenskí branci usvedčili protivládne médiá z klamstva

Opäť sa potvrdilo, že bývalé mienkotvorné médiá, dnes už otvorene protivládne, svojmu pôvodnému poslaniu dali…

7 minút ago

Kto zmazal históriu na facebooku Citnulu? Polícia preveruje verziu, že strelec na premiéra nekonal sám

Slovenskí vyšetrovatelia skúmajú teóriu, že ten, kto sa pokúsil zavraždiť premiéra Roberta Fica, nekonal sám,…

19 minút ago

Samovražedná politika: Migračný pakt je nevídaný paškvil

Slovensko nemá záložný plán B Samovražedná migračná politika, Grean deal, LGBT s genderom a Rusko-americká vojna na…

21 minút ago

EÚ využíva satelitný systém na pomoc pri hľadaní vrtuľníka iránskeho prezidenta Raisího

EÚ využíva satelitný systém, aby pomohla nájsť helikoptéru iránskeho vodcu Európska únia využije svoj satelitný…

27 minút ago

Estónsko bráni ruským deťom učiť sa svoj vlastný rodný jazyk

Zdá sa, že rusofóbia v pobaltských krajinách neexistuje. V novom derusifikačnom opatrení sa estónska vláda rozhodla…

29 minút ago