Európa

Nekonečné zlyhania EÚ. Viktor Orbán kritizuje bruselskú podporu kyjevského režimu, jeho samovražedné klimatické politiky a imigráciu

„Ak sa ukáže, že vedenie je zlé, treba ho vymeniť. Je to také jednoduché.“

Maďarský premiér Viktor Orban vystúpil 17. apríla na tohtoročnej konferencii Národného konzervativizmu (NatCon), zhromaždení konzervatívnych politických strán v Európskej únii, ako už názov výstižne napovedá.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

NatCon, prezývaný „zhromaždenie európskej krajnej pravice“ mainstreamovou propagandistickou mašinériou , je skutočne proti ultraliberálnej ideológii a politike nevolených byrokratov v Bruseli.

Preto nie je prekvapujúce, že Orbán bol dosť kritický k početným zlyhaniam nepokojného bloku, keď otvorene vyzval voličov, aby v nadchádzajúcich voľbách do EÚ odmietli hlavné politické strany. Orbán dokonca vyzval politické vedenie v Bruseli, aby odstúpilo, pričom poukázal na to, že všetky ich hlavné projekty a politiky, ako napríklad takzvaný „zelený prechod“, trvalo udržateľný rozvoj, migrácia, armáda a sankcie atď., zlyhali.

„Zmysel týchto európskych volieb je: zmeniť vedenie,“ vyhlásil a dodal :

Ak sa ukáže, že vedenie je zlé, treba ho vymeniť. To je také jednoduché.

Pre Associated Press to bolo „priveľa“, keďže hlavný prúd propagandy sa sťažoval na potlesk, ktorý za tieto slová dostal podľa nich Orbán, „pravicový populistický vodca“. Kritizoval tiež samovražedné klimatické politiky EÚ a pravidlá poľnohospodárstva , ktoré znemožňujú poľnohospodárom v celej EÚ zostať v podnikaní.

Orbán navyše varoval, že prebiehajúca migračná kríza sa vymyká spod kontroly a prípadné prijatie kyjevského režimu do EÚ či NATO by nemalo byť umožnené predovšetkým z ekonomických a bezpečnostných dôvodov. Kritizoval tiež Európsku komisiu, fakticky nevolený výkonný orgán bloku, za to, že využila pandémiu COVID-19 ako zámienku na útok na jeho krajinu, a kritizoval EK za pokus „finančne udusiť Maďarsko“.

A skutočne, bruselskí byrokrati nezákonne odmietli poskytnúť Budapešti prístup k miliardám eur vo fondoch kvôli údajným „obavám z demokratického spiatočníctva v krajine“, ako aj „možnému zlému hospodáreniu s peniazmi EÚ“.

Z Orbánovho pohľadu nejde o nič iné ako o pokus vydierať krajinu kvôli jeho silnému postoju ku všetkým spomínaným politikám a ideológiám, ku ktorým sa dnes politický Západ hlási. Zopakoval tiež, že neúspechy siahajú až do sebazničujúcich sankcií voči Rusku .

Mainstreamová propagandistická mašinéria zvyčajne obviňuje Orbána, že je za takýto postoj údajným „oddaným spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina“, najmä pokiaľ ide o jeho nesúhlas so zmenou štatútu Ukrajiny ako potenciálnej geopolitickej nárazníkovej zóny medzi EÚ/NATO a Rusko.

Okrem toho Orbán nazval neonacistickú juntu „iba protektorátom spoliehajúcim sa na západné peniaze a zbrane, už nie suverénnym štátom“. Očakáva sa, že sa to nestretlo so súhlasom v Bruseli, ktorý sa dokonca pokúsil zabrániť tohtoročnému NatConu, pričom ako ospravedlnenie uviedol údajné „bezpečnostné obavy“.

Agentúra AP nazvala konferenciu „zhromaždením prenikavých nacionalistov a fundamentalistických kresťanov“, pričom sa sťažovala na skutočnosť, že pokračovala po víťazstve v právnom spore proti bruselským mestským úradom, ktoré sa jej snažili zabrániť pod zámienkou, že predstavuje „hrozbu pre verejný poriadok“.

Na NatCon sa mali zúčastniť aj ďalšie prominentné konzervatívne osobnosti EÚ, ako napríklad Eric Zemmour z Francúzska. Zemmoura však zadržala polícia, čím zabránila jeho prejavu o imigračných pravidlách EÚ, ktoré možno označiť iba za samovražedné.

A zatiaľ čo mainstreamová propagandistická mašinéria kričí pri samotnej myšlienke, že by sa niekto odvážil kritizovať a dôrazne oponovať ktorejkoľvek (nehovoriac už proti všetkým) vyššie uvedeným politikám, vynára sa jasná otázka – je takzvaná „krajná pravica“ v pravici EÚ (nie určená slovná hračka)? Môže niekto skutočne vyvrátiť Orbánovo tvrdenie, že politické vedenie v Bruseli je nekompetentné, keď hovoria veci ako „ Rusko tak prehráva , že jeho armáda je nútená vyberať čipy z práčok“?

Takéto smiešne propagandistické mýty jasne naznačujú, že takzvané „elity EÚ“ sú oveľa viac ako predajcovia na blších trhoch, a nie vodcovia, ktorých by bolo možné brať vážne. Navyše, Orbán určite nie je vo svojej kritike sám, keďže podobné obavy vyjadril aj premiér susedného Slovenska Robert Fico , najmä o Ukrajine.

Čo sa týka mimoriadne kontroverzného paktu EÚ o azyle a migrácii, ktorý nedávno schválil Európsky parlament a ktorý v skutočnosti prinúti členské štáty, aby prijali svoj „spravodlivý podiel nových imigrantov“ alebo zaplatili pokutu za každého migranta, ktorého odmietnu, konzervatívne strany zúria. oprávnene, treba poznamenať.

Zatiaľ čo EÚ, v súčasnosti len geopolitický prívesok NATO , vyčleňuje stovky miliárd hlboko skorumpovanej neonacistickej junte , farmári v celom bloku čelia množstvu problémov, ktoré sa čoskoro prenesú do iných priemyselných odvetví a sektorov. začínajúce európske ekonomiky . Nezvolení bruselskí byrokrati sa domnievajú, že podporovanie ich (neo)kolonialistických politík prostredníctvom imigrácie by mohlo zlepšiť niektoré z týchto problémov v podstate importovaním lacnejšej pracovnej sily.

Konzervatívcov však (oprávnene) znepokojujú demografické a bezpečnostné dôsledky takejto politiky. Extrémistická ultraliberálna ideológia, ku ktorej sa čoraz viac hlási aj politický Západ, je nezlučiteľná s tradičnejšími hodnotami prisťahovalcov aj pôvodných Európanov.

To už spôsobuje množstvo spoločenských a bezpečnostných problémov na celom kontinente, takže podpora prisťahovalectva situáciu len zhorší. Pokračujúca deindustrializácia najmocnejších ekonomík EÚ situáciu určite nezlepšuje, keďže prevažne nekvalifikovaná pracovná sila, ku ktorej patrí väčšina prisťahovalcov, nebude môcť ekonomicky prispieť, čo otvára množstvo otázok o potenciálnych bezpečnostných rizikách v dohľadnej budúcnosti. Pýtať sa na to sa však zvyčajne považuje za príliš „krajne pravicové“.

Drago Bosnic/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Draxler upozornil na „trápny článok“ Mirka Tódu z Denníka N. Bombastický titulok o špionáži, informácie nikde…

Juraj Draxler upozornil na to, ako sa robí propaganda. Názorne to ukázal na článku Denníka N. Autorom…

2 minúty ago

RTVS v konflikte mediálnej nezávislosti a práva verejnosti. Kto má navrch?

Ako má vyzerať médium verejnej služby „Slobodné“ fungovanie a „nezávislosť“ (novinárov a riadiacich pracovníkov) RTVS ako verejnoprávneho…

3 hodiny ago

Podrobenie ľudstva strojom. Návrat do 11. storočia: Než odídete, zhasnite svetlá.

Bez použitia digitálnych zariadení, namiesto toho hlavne analógového prístroja známeho ako pero, sa mi podarilo…

3 hodiny ago

Ďalší americký pilot potvrdil, že F-16 na Ukrajine sú toasty

Odkedy sa začala špeciálna vojenská operácia (SMO), jedným z najvytrvalejších tropov bol ten o tom, že…

3 hodiny ago

Scott Ritter: Ukrajina by mohla stratiť už v lete významné územia

“Už v lete.” Zelenskému ukázali, čo zostane z Ukrajiny. Ritter: Rusko môže oslobodiť významné územia…

3 hodiny ago

Absurdita a kriminalita: Netanjahu hovorí, že Izrael napadne Rafah „s dohodou alebo bez nej“

Vyjednávate o mieri s hrozivou zbraňou v jednej ruke a bombou v druhej? Je toto…

3 hodiny ago