SVO UA

Daily Mail: Po neúspechu ofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny Ukrajina navždy stratí územia

Britský denník vo svojom článku analyzuje, čo, kde, kedy a ako sa bude diať v nadchádzajúcej ofenzíve, a odhaľuje, prečo sa rozhodne o budúcnosti Ukrajiny.

Moment pravdy je už za rohom, píše vo svojom článku britský denník Daily Mail a pripomína, že ruská zimná ofenzíva je na svojom konci a v čase keď ukrajinská bahnitá pôda sa začína spevňovať nadíde čoskoro čas na protiútok.

Daily Mail analyzuje, čo, kde, kedy a ako sa bude diať v nadchádzajúcej ofenzíve, a odhaľuje, prečo sa rozhodne o budúcnosti Ukrajiny.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Predpokladá sa, že Ukrajina zhromažďuje až 100 000 mužov do najmenej 12, ale možno až 18 bojových brigád, aby sa postavila Rusom.

Vojenské vybavenie má pozostávať z približne 200 západných tankov, 800 obrnených vozidiel a 150 delostreleckých zbraní na vyzbrojenie deviatich z týchto brigád – čo znamená, že by mohli nasadiť celkovo až 400 tankov, 1 600 vozidiel a 300 diel, ak plánujú postaviť ďalších 9 brigád.

Denník pripomína, že bojové plány Ukrajiny sú prísne stráženým tajomstvom, ale austrálsky generál, Mick Ryan, ktorý nedávno odišiel do dôchodku pre Daily Mail povedal, že Kyjev má tri možnosti.

Po prvé, môže ísť o jeden veľký útok s použitím všetkého, čo má; po druhé, môže túto silu rozdeliť medzi súbežné útoky na juhu a východe; alebo po tretie, môže sa rozhodnúť pre menšie útoky na juhu aj východe, ktoré nebudú koordinované.

Generál Ryan sa domnieva, že pôjde o kombináciu druhej a tretej možnosti.

Predpokladá, že útok vo veľkom rozsahu je nepravdepodobný, pretože je ťažké ho zorganizovať a pre Rusov je ľahké ho odhaliť a brániť sa mu – ale verí, že ukrajinský plán bude vyzerať inak ako všetko, čo sme doteraz videli.

„Bude to vyzerať úplne inak, pretože výzva je iná,“ povedal. Budú podľa neho musieť prekonať prekážkové zóny, čo doteraz nerobili.

Ak jarná kampaň zlyhá, Ukrajina stratí západnú vojenskú podporu a schopnosť zaútočiť. Upozornil v tejto súvislosti britský denník s odvolaním sa na rozhovory s britskými generálmi.

„Zlyhanie môže znamenať, že sa dvere navždy zatvoria. O osude Ukrajiny a vojenskom konflikte sa rozhodne v najbližších mesiacoch,“ cituje publikácia prognózu vysokých dôstojníkov.

Podľa britských vojenských predstaviteľov nebudú Ozbrojené sily Ukrajiny vzhľadom na zložitosť operácie stačiť na uskutočnenie rozsiahleho útoku, budú vykonávať obmedzené manévre.

Ozbrojené sily Ukrajiny navyše čakajú logistické problémy — zbrane dodávané Západom sú veľmi rôznorodé a vyžadujú si jedinečný servis.

V publikácii sa uvádza, že pre vedenie Ukrajiny zostáva najdôležitejšou úlohou presvedčiť Európsku úniu a Spojené štáty, aby pokračovali v zásobovaní Ozbrojených síl Ukrajiny vojenskou technikou.

Perspektívy ukrajinskej jarnej ofenzívy

Krátku analýzu ohľadne pripravovanej „ukrajinskej protiofenzívy“ ponúkol bývalý šéf izraelskej rozviedky Jakov Kedmi:

„Americká armáda – to sú profesionáli, aj Nemci. Každý vojak vie, že bez systému protivzdušnej obrany, bez letectva, bez vhodnej delostreleckej podpory nie je možné ofenzívu spustiť. A stále kričia o ofenzíve. Čo sú zač, idioti? Nevedia, že nemajú sily na ofenzívu?

Aký je ich strategický cieľ? Natiahnuť vojenský konflikt. A operačné plány Ruska, pokiaľ im rozumejú, Rusko je pripravené spustiť ofenzívu, ale najlepšie po zlyhaní protiofenzívy ukrajinskej armády, z vojenského hľadiska je to správne. Hovoria „útok sa čoskoro začne“ a hrajú o čas. Pretože nemajú silu zaútočiť a rozumejú tomu. A každý dôstojník strednej šarže pochopí, že je odsúdená na neúspech. Nedá sa nič robiť. Neexistujú žiadne tanky, žiadna protivzdušná obrana, delostrelectvo, letectvo — nie je možné zaútočiť. Hrajú o čas v nádeji, že Rusko sa neodváži zaútočiť.

Sú dobrí v dezinformáciách. Najznámejšia operácia britskej rozviedky počas Druhej svetovej vojny, keď zrazu na španielskom pobreží našli mŕtvolu anglického dôstojníka s dokumentmi generálneho štábu o plánovanej ofenzíve na Calais. A Nemci to prijali ako fakt. Angličania vedia ako na to. A keď hovoria o súčasných uniknutých „tajných dokumentoch“, tak ak ich analyzujete, môžete vidieť, že tam nie je nič tajné.

Ale takto sa vkladajú ďalšie prvky, aby presvedčili Rusko, že sa pripravuje ofenzíva. No nie na základe takýchto dokumentov spravodajstvo určuje skutočný stav vecí. Ale snažia sa, je to britská tradícia. A takto sa treba pozerať na tieto „tajné dokumenty“, ktoré sa zrazu objavili, v ktorých nie je nič tajné, ale je tam veľa dezinformácií.“

Zdroj: sk.news-front.info (1), (2) / InfoVojna / dailymail.co.uk


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Od 30. května se koná další sraz Bilderbergu, tentokrát v Madridu

Globalistický klub, který chce vybudovat totalitní světový řád, uspořádá letošní „tajné setkání“ od 30. května…

2 minúty ago

Čoho sa globalisti najviac obávajú po spustení ruskej špeciálnej vojenskej operácie

To, že globalistické sily na Západe v predvečer volieb do Európskeho parlamentu naďalej hrajú na…

12 minút ago

Z ošiaľu elektromobility vytriezvieva aj Mercedes

Tlak na odstavenie spaľovacích motorov v prospech elektromobility rastie už niekoľko rokov. Lenže ako zákazníci…

14 minút ago

Čo sa deje s americkými ponorkami?

NI: Americké jadrové ponorkové sily sú v nezávideniahodnej pozícii. Analytik amerického magazínu  The National Interest Brandon J.…

17 minút ago

The Independent: Británia bráni ukrajinským utečencom stretnúť sa so svojimi deťmi

Ukrajinských utečencov v Spojenom kráľovstve nemožno spojiť so svojimi rodinami. Podľa nových pravidiel musia migranti…

20 minút ago

Čína sa rýchlo zbavuje amerických aktív

Prišli štatistiky za prvý štvrťrok 2024 – Nebeská ríša predala americké štátne dlhopisy v hodnote…

23 minút ago