Slovanské Noviny

30. apríla 2024

K porozumeniu Čelovekom

Ako USA vedú vojny v mene „mieru“.

Americkí vojaci sú teraz na Ukrajine. Údajne tam majú len monitorovať, čo sa deje s dodávkami zbraní z USA a krajín NATO.

Ako už bolo uvedené, nie všetky z obrovského množstva ťažkých zbraní, ktoré poslal Západ, končia na bojisku. Namiesto toho si niektorí nájdu cestu na trh so zbraňami, kde sa predávajú komu a pre čí zisk? To isté s peniazmi, z ktorých veľká časť končí v neúmyselných vreckách.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Vysvetlenie ministerstva zahraničných vecí USA je, že americké jednotky nie sú na Ukrajine preto, aby bojovali, ale aby „pomáhali vláde Ukrajiny pri vybavovaní bezpečnostnej pomoci USA“. Inými slovami, identifikovať a zastaviť krádež zdrojov určených na vojnu proti Rusku.

Ale prečo je toto úlohou uniformovaných jednotiek? Je toto spôsob, ako prepašovať amerických uniformovaných vojakov na Ukrajinu a vmanévrovať ich do boja?

Vietnamský precedens: Vojna v mene mieru

Len ľudia v mojom veku, vtedajší študenti, si pamätajú, ako CIA vmanévrovala Kennedyho Biely dom, aby zapojil USA do vojny vo Vietname. Prezident Kennedy sa toho chytil a chcel sa stiahnuť, ale CIA ho zabila skôr, ako to stihol.

Prezident Johnson, ktorý si uvedomil, že juhovietnamská vláda prehráva vojnu, využil údajnú paľbu na dva americké torpédoborce v Tonkinskom zálive na eskaláciu vojny. 7. augusta 1964, hlúpy Kongres, ktorý bol porazený vlasteneckým zápalom, prešiel rezolúciou v Tonkinskom zálive.

To oprávňovalo prezidenta Johnsona prijať akékoľvek opatrenia, ktoré považoval za potrebné na podporu mieru a bezpečnosti v juhovýchodnej Ázii. Toto

bezduché uznesenie dalo Johnsonovi právny základ pre americkú vojnu vo Vietname, čo je úplný opak „mieru a bezpečnosti“

Prax útokov pod falošnou vlajkou

Vzhľadom na mimoriadny počet útokov pod falošnou vlajkou uskutočnených Washingtonom, mali by sme na Ukrajine očakávať ďalší útok, ktorý zapojí USA do vojny proti Rusku? Je 30 000 vojakov USA a NATO umiestnených na ukrajinskej hranici v očakávaní falošnej vlajky?

Putin, ktorý je vo svojom názore liberál, nie je schopný pochopiť zlo, ktorému čelí. Stále si myslí, že ide len o nedorozumenie, ktoré sa dá vyriešiť diplomaticky. V dôsledku toho nepoužije sily, ktoré má k dispozícii, na ukončenie konfliktu, pretože si myslí, že demonštrácia ruskej sily by zabránila diplomatickému riešeniu.

Tým, že Putin odmieta ukončiť konflikt vojenským víťazstvom, poskytuje Washingtonu čas, ktorý potrebuje na ďalšie rozširovanie vojny a základní okolo Ruska.

Obmedzená pomalá vojna sa pre Kremeľ ukázala ako strategická chyba. Ak vypukne širšia vojna, obmedzená mobilizácia Kremľa zanechá Rusku nedostatočné jednotky na ochranu hraníc krajiny, čo si vynúti použitie jadrových zbraní.

Keďže sa zdá, že Washington je viac odhodlaný zvíťaziť nad Ruskom (a Čínou), ako sa vyhnúť jadrovej vojne, vyhliadky (na mier) sú tristné.

Paul Craig Roberts

O autorovi: Paul Craig Roberts je renomovaný autor a akademik, predseda Inštitútu pre politickú ekonómiu, kde bol tento článok  pôvodne publikovaný. Dr. Roberts bol predtým pridruženým redaktorom a publicistom pre The Wall Street Journal. Počas Reaganovej administratívy bol námestníkom ministra financií pre hospodársku politiku. Je pravidelným prispievateľom do Global Research.

SKsprávy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

%d