Slovanské Noviny

19. septembra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Poslanec hnutia OĽaNO obvinil vlastnú stranu, že naňho poslali NAKU. Matovič zneužíva políciu na zastrašovanie vlastných ľudí

Milan Kaplan upozornil na skorumpovanú nominantku OĽaNO, ktorá bole vymenovaná do funkcie generálnej tajomníčky služobného úradu ministerstva vnútra.

Poslanec Košického samosprávneho kraja (KSK) a mesta Michalovce Milan Kaplan odchádza z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Oznámil to v pondelok s tým, že stratil to najpodstatnejšie, čo ho s hnutím spájalo, a tým je presvedčenie, že háji správnu vec.

Kaplan v hnutí pôsobil od roku 2016 ako asistent poslanca Národnej rady SR Miroslava Sopka, členom bol od roku 2019, za hnutie kandidoval do Národnej rady (NR) SR v rokoch 2016 a 2020, nebol však zvolený.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

OĽANO okrem iného vytýka, že napriek deklarovanému boju s korupciou došlo po voľbách k vymenovaniu bývalej riaditeľky Daňového úradu v Michalovciach Anny Bilecovej za generálnu tajomníčku služobného úradu ministerstva vnútra.

V médiách sa v tom čase spomínali jej prepojenia na obvineného v kauze karuselového podvodu s DPH. Bilecová sa vzdala postu s tým, že odmietla byť ďalej „terčom verejného lynču vedeného bez akýchkoľvek relevantných dôkazov“.

Podľa Kaplana sa po jeho angažovaní proti nominácii Bilecovej akoby stal v hnutí zo dňa na deň zradcom, ktorý má neukojené ambície. „Čelil som osobným vyhrážkam, anonymom, obťažovali moju manželku a vrchol všetkého bolo, keď ste mňa a aj ďalších kolegov nechali celé dni sledovať NAKA, keď sme pripravovali reportáž s Andrejom Bánom,“ uviedol.

Krajský a mestský poslanec zároveň poukazuje na „ďalšie obrovské prešľapy“, spomína vedenie Slovenského pozemkového fondu (SPF), pretrvávajúcu korupciu na hraniciach či „kšefty na rómskych deťoch“ na súkromnej škole v Trebišove.

Na Kaplanov odchod reagoval na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Poďakoval mu za jeho tvrdú a zanietenú prácu. Zároveň deklaroval, že hodnoty, ktoré si v hnutí všetci ctia, sú jasne definované a víťazstvo vo voľbách ich nezmenilo.

Informácie o sledovaní Kaplana Národnou kriminálnou agentúrou vníma Mikulec ako veľmi závažné. „Vyzývam ho, aby prišiel podať oznámenie na inšpekciu, ak tak ešte neurobil. Kohokoľvek očierniť bez dôkazov je nielen nebezpečné, ale aj hlúpe a postihnuteľné,“ do­dal.

Matovič zneužíva políciu na zastrašovanie vlastných ľudí, tvrdí Blaha

Milí priatelia, vypnite Markízu a radšej si prečítajte krátke správy tu. Toto sa z televízie nedozviete. Dejú sa veľké veci… Na konci prinášam aj „exkluzívne informácie“

1. Regionálny poslanec Matovičovho hnutia OĽaNO obvinil vlastnú stranu, že naňho poslali NAKU, ktorá ho vraj sledovala. Vyhrážali sa mu a obťažovali jeho rodinu. Len preto, že upozornil na jednu skorumpovanú nominantku OĽaNO.

2. Vládna mafia sa už mstí aj svojim. Toto je škandál ako hrom! Ak sa potvrdí, že Matovič zneužíva políciu na to, aby zastrašovala vlastných ľudí, premiér pôjde sedieť. Na véééľmi dlho.

3. Zapamätajte si meno poslanca Kaplana, ktorý dnes na protest vystúpil z OĽaNO – aby ste vedeli, o koho ide, keby ho náhodou niekde našli bezvládne ležať.

4. Proti prokurátorke, ktorá upozornila na gestapácke metódy od prokurátorov Repu a Šúreka, u ktorých existuje vážne podozrenie, že sú napojení na Matoviča a Klimenta, už Denník N rozpútal diskreditačnú kampaň. Tódová úraduje. Takto to chodí, keď ukážete na nespravodlivosť vládnych orgánov.

5. Medzitým sa k prokurátorom, ktorí sa podľa podnetu prokurátorky vyhrážali, že obeť bude „srať krv ako Lajo Makó“, prihlásil Matovičov „Urválek“ Lipšic. Hovorí sa, že práve on pretláčal na generálneho prokurátora sudcu Klimenta. Ten pocit, keď trafená hus zagága. Aspoň vieme, kto stojí za všetkým týmto zlom. Ako vždy – don Lipšic.

6. Medzitým prezidentka Čaputová vyslovila nedôveru premiérovi Matovičovi. Tomu už zjavne nestačia spory so Sulíkom, a tak sa pustil do vojny s Čaputovou.

7. Presne toto dnes Slovensko potrebuje. Nekonečné hádky najvyšších ústavných činiteľov. Vo chvíli, keď sa ekonomika rúti dolu a ľudia prichádzajú o všetko.

8. Matovičovi sa už postavili aj reštaurácie a fitnescentrá, ktoré vláda doviedla na mizinu. Od zajtra otvárajú prevádzky napriek zákazu vlády. Chápem to ako prejav statočnosti a občianskeho protestu proti krutovláde. Majú ústavné právo na odpor. Majú moje plné pochopenie a solidaritu.

9. Proti Kolíkovej reforme justície sa už postavil nielen Ústavný súd, ale aj Rada prokurátorov. Kritikou nešetrí ani prezidentka. Zákaz dôchodkového stropu v ústave kritizujú odbory. V koalícii to vrie a reforma možno neprejde.

10. Na vládu sa to valí z každej strany. Matovičovou odpoveďou je predlžovanie núdzového stavu – on vie, že inak by už mal v uliciach stotisíc ľudí. Tyran sa definitívne zbláznil a chce si uzurpovať totálnu moc. Skončí zle.

11. Novinky sú aj v kauze Kollárov čajík. Zatiaľ mám nepotvrdenú informáciu, že sa nám našim mediálnym tlakom podarilo zvrátiť výpoveď pre vrchnú sestru v nemocnici, v ktorej ležal Boris Kollár. Vraj sa už nechce mstiť sestričkám, ako sa vyhrážal vo svojom videu – budeme to strážiť. Od Kollára by to bol po týždňoch prvý rozumný krok.

12. Môj zdroj z nemocnice mi napísal toto: „Overím to, ale ak je to tak, určite sa spamätali po Vašom statuse. Fajn práca v záujme nevinnej zdravotnej sestry.“ Kiež by to tak bolo – sestričky si zaslúžia našu ochranu pred papalášizmom, našu úctu, našu pomoc.

13. Posledná správa sa týka mňa. Mal som dnes ráno kontakt s pozitívne testovaným človekom. Nešlo o dlhodobý kontakt a nič mi nie je, ale napriek tomu idem do preventívnej karantény, aby si na mne liberálne médiá nezgustli. Idú po mne ako po údenom.

14. Tento týždeň teda ostávam v dobrovoľnej karanténe. O pár dni ma čaká PCR test. Mrzí ma, že nebudem môcť bojovať v parlamente, mal som naplánovaných viacero prejavov. Budem bojovať aspoň prostredníctvom sociálnych sietí.

15. Ešte raz obrovská vďaka za vaše narodeninové želania, priatelia, veľmi ma to povzbudilo a dojalo – úprimne ďakujem. Ste skvelí! 

Zdroj: glob.sk / Facebook Ľuboš Blaha

PODPORTE nezávislé médium.

Všetok obsah na tejto stránke je bezplatný. Vaša podpora bude použitá na rozvoj a propagáciu stránky, aby sa o nej dozvedelo čo najviac ľudí. 

Aj malá čiastka dostatočne pomôže.

ďakujeme

Vyhlásenie: 

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu zna [email protected]

UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.