Slovanské Noviny

21. októbra 2024

K porozumeniu Čelovekom

Zrejme unikli prísne tajné dokumenty USA. Izrael podľa nich vlastní jadrové zbrane a plánuje odvetu proti Iránu

Na verejnosť pravdepodobne unikli vysoko utajované dokumenty Spojených štátov. Je v nich opísaný izraelský plán útoku na Irán, pohyby munície, ale aj to, že židovský štát má k dispozícii jadrový arzenál.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Spojené štáty vyšetrujú únik vysoko utajovaných informácií týkajúcich sa izraelských plánov s cieľom vykonať vojenskú odvetu proti Iránu. Informoval o tom spravodajský web CNN. Podľa troch osôb oboznámených so situáciou je autenticita dokumentov potvrdená.

Podľa CNN ide o veľmi znepokojujúcu záležitosť, čo potvrdil aj nemenovaný americký predstaviteľ. Dokumenty, ktoré sú označené ako „prísne tajné“ a určené len pre USA a jej spojencov v rámci skupiny „Five Eyes“ (Austrália, Kanada, Nový Zéland a Spojené kráľovstvo), sa objavili na internete v piatok.

Boli zverejnené na platforme Telegram prostredníctvom účtu s názvom „Middle East Spectator“.

Únik opisuje prípravy, ktoré Izrael zrejme podniká v rámci možného útoku na Irán.

Jeden z dokumentov, ktorý údajne vypracovala Národná agentúra pre geopriestorové spravodajstvo USA, uvádza pohyby munície na izraelskej strane.

Ďalší dokument, ktorý má byť založený na informáciách od Národnej bezpečnostnej agentúry, opisuje cvičenia izraelského letectva zahŕňajúce rakety vzduch-zem, pravdepodobne v rámci príprav na útok.

Týkali sa odvety

Izrael sa pripravuje na odvetný úder proti Iránu po raketovom útoku zo strany Teheránu 1. októbra. Jeden z dokumentov tiež naznačuje, že Izrael, ktorý nikdy verejne nepotvrdil vlastníctvo jadrových zbraní, ich pravdepodobne má. Neexistujú však náznaky, že by plánoval ich použitie proti Iránu.

Vyšetrovanie sa sústreďuje na zistenie, kto mohol mať prístup k údajne uniknutým dokumentom Pentagónu. Takýto únik automaticky spúšťa vyšetrovanie, na ktorom sa podieľa FBI, Pentagón a americké spravodajské agentúry. FBI odmietla poskytnúť komentár.

Podľa analytikov môže mať tento únik vážne následky pre budúcu spoluprácu medzi USA a Izraelom, pretože dôvera je kľúčovým prvkom ich vzťahov. Ak by sa potvrdilo, že izraelské taktické plány na odpoveď Iránu boli zverejnené, išlo by o závažné porušenie dôvery.

Zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom sa dokumenty dostali na verejnosť, či boli ukradnuté prostredníctvom hackingu, alebo zámerne zverejnené.

Spojené štáty sú v súčasnosti v pozore, pretože sa obávajú možných iránskych hackerských útokov. V auguste totiž bolo potvrdené, že Irán získal prístup k dokumentom spojeným s kampaňou bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

/ skspravy.sk /

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected]

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.