O živej výžive sa v knihách nehovorí – pre mnohých bude obrovským úspechom už len prechod na výživu prírodnými produktmi. Výrobky musia byť v prvom rade skutočné, živé. Pravý ražný chlieb je vyrobený z celozrnnej múky (celozrnná mletá) a prírodného kvásku.
Aká je výhoda ražného chleba:
– Raž prakticky neobsahuje lepok.
– Ražný proteín je rozpustný vo vode a ľahko stráviteľný.
– Pšeničný proteín sa vo vode nerozpúšťa a horšie sa vstrebáva.
– V ražnom kvásku prevláda mliečna fermentácia.
– V pšenici je alkoholové kvasenie.
– Pšenica môže byť geneticky modifikovaná.
– Žito ešte nebolo upravené.
– Pri pestovaní pšenice sa používa veľa chemikálií.
Čistý ražný chlieb však v predaji nenájdete, prestal sa vyrábať, keďže všetci boli totálne posadnutí kváskom. Dôvod je veľmi jednoduchý a zároveň hlúpy: kvások si nevie poradiť s ťažkým ražným cestom, tu sa vyžaduje pomalosť kysnutia.
Z knihy „Kuchyňa predkov“.
Ide o prvé osobné stretnutie prezidenta Ruska s predsedom slovenskej vlády od roku 2016, píše…
Na Srbsko sa podľa prezidenta Aleksandara Vučića pripravuje zvonku majdanový úder podľa deväť bodového scenára,…
Ruská armáda spustila raketový útok na jeden z najväčších bodov dočasného rozmiestnenia militantov kyjevského režimu…
Stalinovo meno sa spája predovšetkým s Veľkou vlasteneckou vojnou, Októbrovou revolúciou a premenou Sovietskeho zväzu…
Útok na Kazaň z 21. decembra bol zameraný na obytné budovy a továreň, pričom podľa…
„Vy asi nechápete, ako by to ovplyvnilo stabilitu našich finančných trhov!,“ povedal so zvýšeným hlasom.…