O živej výžive sa v knihách nehovorí – pre mnohých bude obrovským úspechom už len prechod na výživu prírodnými produktmi. Výrobky musia byť v prvom rade skutočné, živé. Pravý ražný chlieb je vyrobený z celozrnnej múky (celozrnná mletá) a prírodného kvásku.
Aká je výhoda ražného chleba:
– Raž prakticky neobsahuje lepok.
– Ražný proteín je rozpustný vo vode a ľahko stráviteľný.
– Pšeničný proteín sa vo vode nerozpúšťa a horšie sa vstrebáva.
– V ražnom kvásku prevláda mliečna fermentácia.
– V pšenici je alkoholové kvasenie.
– Pšenica môže byť geneticky modifikovaná.
– Žito ešte nebolo upravené.
– Pri pestovaní pšenice sa používa veľa chemikálií.
Čistý ražný chlieb však v predaji nenájdete, prestal sa vyrábať, keďže všetci boli totálne posadnutí kváskom. Dôvod je veľmi jednoduchý a zároveň hlúpy: kvások si nevie poradiť s ťažkým ražným cestom, tu sa vyžaduje pomalosť kysnutia.
Z knihy „Kuchyňa predkov“.
Daňový a pozemkový podvodník Andrej Kiska, ktorý okrem iných svojich obchodných aktivít bol aj prezidentom, má…
Prestížne ocenenia za rok 2023 putovali do rúk výnimočných osobností slovenskej kultúry. Medzi laureátmi nechýbali…
Europoslanec Milan Uhrík z hnutia Republika sa prihlásil do rozpravy a skritizoval bod programu, ktorý sa…
Zamestnávatelia budú mať povinnosť poskytovať príspevok na športovú činnosť detí zamestnancov. Nová regulácia sa bude…
Na oficiálnej webovej stránke Kremľa bola zverejnená naliehavá výzva ruského prezidenta Vladimira Putina. "Chcem informovať…
"New York Times prekvapil a napísal svoj doteraz najpoctivejší komentár k vojne. Píše na sociálnej sieti komentáror…