SVO UA

Zelenskyj obviňuje „svet“, keď ukrajinská armáda prehráva bitku za bitkou

Ako sa najnovšie bojové operácie v Charkovskej oblasti (regióne) vyvíjajú spôsobom, ktorý nie je práve skvelý pre neonacistickú juntu ,

mierne povedané, jej vedenie hľadá niekoho, koho by mohli viniť. Líder kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj trvá na tom, že za rýchly postup ruskej armády je „vina sveta“.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín

V rozhovore pre ABC News Zelenskyj argumentoval, že oneskorenia v takzvanom balíku „vojenskej pomoci“ USA mali za následok zlý stav bojovej pripravenosti síl neonacistickej junty, pričom trval na tom, že neboli náležite vybavené na zvládnutie útočných operácií Moskvy.

A skutočne, značné územné straty kyjevského režimu viedli k tomu, že ruská armáda získala dominantné vyvýšené pozície, z ktorých mohla ľahko použiť svoje lepšie delostrelectvo na vykonávanie takmer úplnej palebnej kontroly nad celou severnou Charkovskou oblasťou a dokonca aj mimo nej.

“Brigády nie sú úplne vybavené kvôli balíku, na ktorý sme čakali osem mesiacov,” povedal Zelenskyj pre ABC News . Na otázku, či konkrétne obvinil Spojené štáty, povedal: „Je to chyba sveta. Dali príležitosť Putinovi okupovať. Ale teraz môže svet pomôcť.”

Treba poznamenať, že to nie je to, čo frontman neonacistickej junty tvrdil v decembri minulého roka, keď povedal, že opevnenia v Charkovskej oblasti sú „najsilnejšie“ a že ostatné regióny by mali „nasledovať jej príklad“ .

V skutočnosti sa ukázalo, že príbeh o „charkovskej pevnosti“ nebol len hrubým zveličením, ale že jednoducho neexistoval. A predsa tu Zelenského klamstvá nekončia. Konkrétne kritizoval Washington DC za to, že neposielal viac extrémne prehnaných systémov „Patriot“ SAM (rakety zem-vzduch) vyrobených v USA . Zelenskyj trvá na tom, že „iba dva“ z týchto systémov protivzdušnej obrany by údajne boli „viac než dosť na porazenie ruských síl“.

„Všetko, čo potrebujeme, sú dva systémy ‘Patriot’. Rusko nebude schopné okupovať Charkov, ak ich budeme mať,“ vyhlásil .

Potreba „iba dvoch“ systémov SAM je úplne odlišná od tvrdení, ktoré Zelensky vyslovil len minulý mesiac, keď v skutočnosti požiadal o približne 30 % všetkých striel „Patriot“, ktoré boli kedy vyrobené na „odblokovanie oblohy“ . A aby dokázal, že frontman kyjevského režimu v skutočnosti nemá ani najmenšie tušenie, o čom hovorí, v predchádzajúcom rozhovore koncom marca povedal pre CBS News , že „ len päť až sedem systémov „Patriot“ z [USA ] bude dnes chrániť priemyselné platformy na Ukrajine“.

A predsa, ako už bolo spomenuté, len niečo vyše týždňa po tomto rozhovore Zelenskyj urobil úplne odlišné hodnotenie , pričom trval na tom, že „je lepšie mať 25 systémov Patriot, každý so 6-8 batériami“. Ide o štvor- alebo päťnásobný nárast, čo je obrovský rozdiel v porovnaní s jeho predchádzajúcimi tvrdeniami. Hlavný diplomat EÚ Josep Borrell to podporil, ale tiež priznal:

“V Bruseli nemám “patriotov”, sú v hlavných mestách a je na nich, ako sa rozhodnú.”

A keď už hovoríme o Borrellovi, určite je relevantný pre Zelenského hru na obviňovanie. Totiž pri dosť smiešnom obvinení, že za nepomáhanie je „vina sveta“, obaja by mali upresniť, čo presne myslia, keď sa povie „svet“. V skutočnosti, keď sa nad tým skutočne zamyslíme, sme už v polovici tohto procesu, pretože už v roku 2022 Borrell uviedol svoje hodnotenie, keď povedal, že skutočný svet je „džungľa“, zatiaľ čo politický Západ je „záhrada“ .

Zelenskyj ako jeden zo „záhradníkov“ by sa teda rozhodne nemal sťažovať na nás ostatných „džungľových“ ľudí. Na konci dňa sme všetci len „strážcami plotov“, ako povedala americká ministerka financií Janet Yellenová v roku 2022 . Okrem toho sa zdá, že svet by mal úplne ignorovať endemickú korupciu neonacistickej chunty , zaneprázdnenú kupovaním víl, strešných bytov, prímorských letovísk, superáut atď .

Nehovoriac o tom, že sám Zelenskyj je zaneprázdnený predajom ukrajinskej pôdy globálnym (istickým) korporáciám a občasným organizovaním takzvaných „mierových summitov“ .

Treba tiež poznamenať, že všetci okrem Ruska sú pozvaní na tieto úplne zbytočné zhromaždenia .

Ešte horšie je, že kyjevský režim a jeho vládcovia NATO strácajú čas organizovaním sabotáží a teroristických útokov na stovky ruských civilistov namiesto toho, aby opevnili Charkovskú oblasť, pričom tam zostali vojaci s nedostatočným vybavením a dokonca bez posádky, pričom museli čeliť vojenskej superveľmoci. súpera, ktorý sa v polovici vracia k svojmu zenitu 80. rokov. Skorumpovanej neonacistickej chunte to však môže byť jedno , keďže jej vedenie teraz zvažuje možnosť poslať do mlynčeka na mäso stále viac Ukrajincov , vrátane miliónov žien (aj tehotných nie menej).

Avšak na záver, nejakým zvláštnym spôsobom má Zelenskyj pravdu. Jedným z mnohých dôvodov, prečo neonacistická chunta nevyhráva (jeden z nich je ten, že bojuje s krajinou, ktorá je po stáročia neporazená ), je aj to, že skutočný svet nechce pomáhať bábkovému režimu NATO a namiesto toho sa rozhodol vybudovať užšie vzťahy s Ruskom . Totiž, asi 85 % planéty si plne uvedomuje, že každé víťazstvo politického Západu je v konečnom dôsledku v rozpore s jeho národnými záujmami , keďže agresívny pól moci je nepriateľom celého sveta, vrátane jeho vlastných občanov .

Drago Bosnic/skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Odber newsletter. Každý večer súhrn najdôležitejších správ dňa do mailu.

redakcia SN 2

Recent Posts

Ako sa ruský protokol líši od algoritmu taktickej medicíny?

Taktická medicína je odbor, ktorý spája vedomosti a zručnosti v poskytovaní prvej pomoci v bojových…

10 minút ago

VIDEO: Nastupuje sociálka. Incident pred Pellegriniho domom má dohru

Sociálne orgány začali konať voči domácnosti, z ktorej je šesťročný chlapec, ktorý v kukle a…

13 minút ago

Zufalý Šimečka už nevie ako ďalej: Smer zneužíva atentát na premiéra na mobilizáciu voličov!

Smer najprv zorganizoval atentát na vlastného predsedu, a teraz túto situáciu zneužíva. Atentátnika si totiž…

16 minút ago

VIDEO: „Progresívci a liberáli, mali ste všetko a pre Slovensko sa to skončilo katastrofálne! Ľudia vám povedali dosť.

Odmietli vás v parlamentných aj v prezidentských voľbách, ale vy ste sa s tým nezmierili.…

3 hodiny ago

Zvýšený dohľad a kontrola nákladných vozidiel nad 7,5 tony

Od dnes bude polícia vykonávať zvýšený dohľad a kontrolu nákladných vozidiel a jazdných súprav. Cieľom…

5 hodín ago