domovina

Záchranný projekt Heger alebo Kiska 2.0. Začala mobilizačná kampaň?

Denník N dnes prišiel so zaujímavým prieskumom a odtrúbil tak začiatok predvolebnej kampane vlastne ešte o trocha skôr, ako poslanci v parlamente odhlasovali ústavný zákon, ktorý im umožní skrátiť si volebné obdobie. Panika v Denníku N je pochopiteľná.

V prípade výmeny moci budú pravdepodobne niektorí novinári tohto denníka trestne stíhaní. Pochopiteľná je aj panika ich zamestnávateľov z ESETu, kde sa jeden z hlavných vlastníkov Trnka zdôveril Sorosovmu denníku Sme, že ak vyhrá Fico, budú zvažovať odchod ESETu zo Slovenska.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

ProNATO a proamerická časť politického, mediálneho a mimovládkarského spektra v pozadí s im naklonenými oligarchami musia zapracovať aj z iných dôvodov. To, že pre nich nastanú ťažké časy je dá sa povedať iba sekundárny dôvod ich panikárskej mobilizácie. Oveľa dôležitejšia je jednota NATO a víťazstvo vo vojne, ktorú Západ vedie na Ukrajine. Západ má jednoducho obavy, že by tieto ciele mohli byť po zmene moci na Slovensku narušené. Dá sa preto očakávať, že mobilizačná kampaň z tejto strany bude mimoriadne silná a špinavá.

A začala práve dnes. Prieskumom v ktorom prieskumnej agentúre IPSOS vyšlo, že Hegerovu prípadnú novú stranu by volilo 20 % voličov.

Na slovenskej politickej scéne sa momentálne formuje viacero nových politických subjektov, na ktorých čele stoja známe tváre. Eduard Heger zvažuje odchod z OĽaNO, Mikuláš Dzurinda ohlásil spojenie so stranou Spolu v novom hnutí Modrá koalícia a europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová predstavila svoju novú stranu Jablko.

Otázka agentúry IPSOS v prieskume znela, či by ľudia „zvažovali voľbu prípadnej novej strany Eduarda Hegera“.

Nad prípadným novým Hegerovým projektom sa podľa prieskumu IPSOS najviac zamýšľajú súčasní voliči Matovičovho OĽaNO. Až 84 percent z nich odpovedalo, že by ho zvažovalo. Výrazný prienik má poverený premiér aj s KDH (takmer 69 percent) a so Za ľudí (52 percent). Uvažovala by nad ním viac ako tretina voličov Sme rodina.

Navyše, ešte ani nie je definitívne isté, či Eduard Heger odíde z OĽaNO a či založí svoju stranu. Denník zdôrazňuje, že nie je isté ani to, či sa pri tom spojí s Mikulášom Dzurindom, s KDH, alebo s niekým iným.

Každopádne už teraz treba verejnosti podsunúť, že taký projekt bude úspešný. Proamerická časť spoločnosti totiž pred nasledujúcimi voľbami varí s veľmi nekvalitných až plesnivých ingrediencií. Jediná strana, z ich spektra, ktorá zatiaľ vyzerá, že by sa mohla dostať do parlamentu, je Progresívne Slovensko. Všetky ostatné sa môžu, ale nemusia dostať. Strana Nicholsonovej Jablko, Dzurindova Modra koalícia, na ktorej spočíva tieň Gorilinej rozkrádačky, ale aj SaS či KDH môžu zostať pred bránami parlamentu každá s niekoľkými percentami proamerických liberálnych voličov. Asi nič horšie by sa tejto časti spoločnosti nemohlo stať.

Projekt Heger na ktorý momentálne zjavne vsádzajú proatlantické liberálne elity by plnil niekoľko cieľov naraz. Jednak by vysal OĽaNO, ktoré už a obzvlášť psycho-Matoviča, nikto v parlamente nechce, ktorý však stále viaže dosť skalných, aby sa do parlamentu mohol dostať. Matovič je pre vládnutie nepoužiteľný. Dokázal to vo svojej vlastnej vláde nespočetnekrát. Ako partner do vlády pre PS je nepoužiteľný.

Ďalej by projekt Heger vysal KDH. To tiež viaže na seba zbytočne 4,5 %, ktoré potom zostanú pred bránami. Staré dedinské babky, ktoré KDH volia celý život i tak nechápu, že KDH nie je kresťanská strana a liberálna kvázi kresťanská kaviareň nech preto radšej volí Hegera.

Projekt Heger však zabezpečí hlavne to, že sa ďalšia strana iste dostane do parlamentu a dá tak šancu PS vládnuť, v prípade, že Hlas zradí svojich voličov a pôjde s nimi a nie so Smerom, čo väčšina voličov Hlasu pokladá za automatické.

Igor Matovič hovorí, že Hegerova strana má zbierať umiernených liberálnych voličov, to však nepomenúva presne dnešnú realitu. Zvažovalo by ho totiž menej ako 20 percent voličov Progresívneho Slovenska a necelá tretina voličov SaS. Matovič dá sa povedať len nechce vidieť realitu, že projekt Heger ho vysaje a zlikviduje podobne ako Republika vysala a zlikvidovala Kotlebovu ĽSNS, z ktorej vzišla. Keď to Matovič pochopí, môžeme sa tešiť na poriadnu protiHegerovskú kampaň, ktorá pôjde rovno z kuchyne a bude veľmi nepríjemná.

Jakub Hankovský z Ipsosu upozorňuje, že ani jeden z troch nových subjektov nezaujal doterajších nevoličov – a teda to zatiaľ nevyzerá, že by mobilizoval k voľbám nových ľudí. „Všetky tri strany by čerpali z elektorátov podobného spektra strán. V prípade strany Eduarda Hegera je to OĽaNO či KDH, v prípade Lucie Ďuriš Nicholsonovej je to najmä Progresívne Slovensko, v prípade strany Mikuláša Dzurinda – dnes už známej ako Modrá koalícia – sú to strany KDH, Progresívne Slovensko a čiastočne OĽaNO. Stále teda hovoríme o jednej skupine strán,“ uviedol.

Viac ako 63 percent opýtaných hovorí, že by ich chceli už v máji alebo júni. Za sú predovšetkým voliči Hlasu, Smeru a Republiky, ale aj väčšina voličov Progresívneho Slovenska, Sme rodina, SaS či Za ľudí. Zásadne proti rýchlym predčasným voľbám sú iba voliči OĽaNO.

Podľa prieskumu najhoršie dopadlo Jablko. Nad novým politickým projektom Lucie Ďuriš Nicholsonovej by momentálne uvažovalo len 12 percent voličov. Jablko by pritom určite voliť nechcelo 53 percent respondentov.

Panika atlantistov pramení aj z výsledkov posledného referenda, kde opozícia no hlavne Fico a Republika, ktorí najviac mobilizovali, dostali toľko hlasov, že ak sa to nezmení, bude to pre ESET, ich Denník N a pre voliča, ktorého ovplyvňujú znamenať zdrvujúcu porážku.

Aby sa to nestalo, naservírovali nám – lepšie povedané svojej časti spoločnosti projekt Heger. Podobne ako svojho času projekt Kiska, ktorý nakoniec ledva preliezol hranice parlamentu, pričom prieskumy a liberálne médiá ho favorizovali dobre že nie ako víťaza volieb. Verme, že aj toto je len podobne nafúknutý mokrý sen liberálov a realita bude niekde úplne inde. Vypustili balónik a teraz budú sledovať či sa nájde nejaký Riško, ktorý ho podrží.

hlavnespravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

VIDEO: Predvolebný program PS alias Proti Slovenska je škodiť Slovensku

Šéf Zboru poradcov poradcov predsedu vlády SR, poslanec NR SR Erik Kaliňák (Smer-SSD) vo svojom…

6 hodín ago

Rozmiestnenie bojových jednotiek NATO na Ukrajine: „Prichádzajú vo veľkom počte“

V znepokojujúcom a dosť nedostatočne uvádzanom vývoji NATO začína rozmiestňovať bojové jednotky na Ukrajinu, pričom…

6 hodín ago

Senátor Puškov: NATO by mohlo začať priamu vojnu s Ruskom

„Nová fáza“: Rada federácie varovala pred hrozbou priamej vojny s NATO Západ môže začať priamy…

6 hodín ago

Viac ako polovica Američanov kritizuje financovanie Ukrajiny vo výške 61 miliárd dolárov

Podľa prieskumu, ktorý 23. apríla zverejnil Daily Express US, 51 percent Američanov kritizovalo návrh zákona,…

6 hodín ago

Zacharova komentovala Blinkenovo vyhlásenie o rokovaniach o Ukrajine

Zacharová: Rusko potvrdilo svoju pripravenosť na rokovania o Ukrajine už v roku 2022 Rusko potvrdilo…

6 hodín ago