zamyslenie

Vláda zločincov: Keď sa disidenti stanú nepriateľmi štátu

“V týchto dňoch celosvetového zmätku sú veľmi potrebné muži a ženy, ktorí budú odvážne bojovať za pravdu .” – Martin Luther King Jr.

Keď sa odhalenie trestného činu považuje za spáchanie trestného činu, vládnu vám zločinci.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V súčasnej americkej vládnej klíme z vás poslúchanie vlastného svedomia a hovorenie pravdy moci policajného štátu môže ľahko urobiť „nepriateľa štátu“. Vládny zoznam takzvaných „nepriateľov štátu“ sa každým dňom rozrastá.

Zakladateľ Wikileaks Julian Assange je len jednou z najviditeľnejších obetí vojny policajného štátu proti disidentom a informátorom.

Pred piatimi rokmi, 11. apríla 2019, polícia zatkla Assangea za to, že sa odvážil získať a zverejniť vojenské dokumenty, ktoré vykresľujú vládu USA a jej nekonečné vojny v zahraničí ako bezohľadnú, nezodpovednú, nemorálnu a zodpovednú za tisíce mŕtvych civilistov.

Medzi uniknutými materiálmi boli aj videozáznamy z dvoch amerických vrtuľníkov AH-64 Apache, ktoré sa zúčastnili série útokov vzduch-zem, zatiaľ čo americká letecká posádka sa smiala na niektorých obetiach. Medzi obeťami boli dvaja korešpondenti agentúry Reuters, ktorých zastrelili po tom, čo si ich fotoaparáty pomýlili so zbraňami, a vodič, ktorý zastavil, aby pomohol jednému z novinárov. Dve deti vodiča, ktoré boli náhodou v dodávke v čase, keď na ňu strieľali americké sily, utrpeli vážne zranenia.

Na zločinoch, ako sú tieto páchané vládou, nie je nič obhájiteľné.

Keď sa akákoľvek vláda stane takmer nerozoznateľnou od zla, proti ktorému tvrdí, že proti nemu bojuje – či už má toto zlo formu vojny, terorizmu, mučenia, obchodovania s drogami, obchodovania so sexom, vrážd, násilia, krádeží, pornografie, vedeckých experimentov alebo nejakých iných diabolských prostriedkov. spôsobovať ľudstvu bolesť, utrpenie a otroctvo – že vláda stratila nárok na legitimitu. Sú to ťažké slová, ale ťažké časy si vyžadujú priame rozprávanie.

Je ľahké mlčať tvárou v tvár zlu

Čo je ťažšie – čo nám dnes chýba a tak zúfalo potrebujeme – sú tí s morálnou odvahou, ktorí budú riskovať svoje slobody a životy, aby sa postavili proti zlu v jeho mnohých podobách. V priebehu histórie jednotlivci alebo skupiny jednotlivcov povstali, aby sa postavili nespravodlivosti svojej doby.

Nacistické Nemecko malo svojho Dietricha Bonhoeffera . Gulagy Sovietskeho zväzu boli napadnuté Alexandrom Solženicynom . Amerika mala svoj farebne označený systém rasovej segregácie a vojnového štvania, ktorý Martin Luther King Jr. označil za očividnú diskrimináciu a prospechárstvo .

A potom tu bol Ježiš Kristus, potulný kazateľ a revolučný aktivista, ktorý nielenže zomrel v boji proti policajnému štátu svojej doby – menovite Rímskej ríši – ale poskytol plán občianskej neposlušnosti , ktorý by nasledovali náboženskí aj iní, ktorý prišiel za ním.

Naozaj je vhodné, aby sme si pripomenuli, že Ježiš Kristus – náboženská postava, ktorú kresťania uctievali za svoju smrť na kríži a následné vzkriesenie – zaplatil najvyššiu cenu za to, že sa postavil proti policajnému štátu svojej doby.

Radikálny nonkonformista, ktorý spochybňoval autoritu na každom kroku, Ježiš bol veľmi vzdialený od zriedenej, korporatizovanej, zjednodušenej, zušľachtenej a sýtenej vízie krotkého tvora držiaceho baránka, ktorý väčšina moderných cirkví predáva. V skutočnosti strávil svoj dospelý život hovorením pravdy o moci, spochybňovaním status quo svojej doby a bránením sa proti zneužívaniu Rímskej ríše.

Podobne ako dnešné Americké impérium, Rímska ríša Ježišových čias mala všetky znaky policajného štátu: utajenie, dohľad, rozsiahlu policajnú prítomnosť, s občanmi sa zaobchádzalo ako s podozrivými s malým postihom proti policajnému štátu, večné vojny, vojenské impérium, stanné právo a politickú odplatu voči tým, ktorí sa odvážili napadnúť moc štátu.

Napriek všetkým chválospevom, ktoré sa vyliali na Ježiša, sa málo hovorí o krutej realite policajného štátu, v ktorom žil, a jeho podobnostiach so súčasnou Amerikou, a predsa sú zarážajúce.

Utajenie, dohľad a vláda elity

Ako sa priepasť medzi bohatými a chudobnými v Rímskej ríši zväčšovala, vládnuca trieda a majetná trieda sa stali synonymami , zatiaľ čo nižšie triedy, ktoré boli čoraz viac zbavené svojich politických slobôd, rástli nezáujem o vládu a ľahko ich rozptyľoval „chlieb a cirkusy“.

Podobne ako súčasná Amerika s nedostatočnou transparentnosťou vlády, zjavným domácim dohľadom a vládou bohatých , vnútorné fungovanie Rímskej ríše bolo zahalené rúškom tajomstva , zatiaľ čo jej vodcovia neustále dávali pozor na akékoľvek potenciálne hrozby pre jej moc. Výsledný celoštátny dohľad vykonávala predovšetkým armáda , ktorá pôsobila ako vyšetrovatelia, donucovatelia, mučitelia, policajti, kati a väznitelia. Dnes túto úlohu plnia NSA, FBI, ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť a čoraz viac militarizované policajné sily v celej krajine.

Široká prítomnosť polície.

Rímska ríša použila svoje vojenské sily na udržanie „mieru“, čím vytvorila policajný štát, ktorý zasiahol do všetkých aspektov života občanov. Týmto spôsobom títo vojenskí dôstojníci, využívaní na riešenie širokého spektra bežných problémov a konfliktov, presadzovali vôľu štátu. V súčasnosti sú tímy SWAT zložené z miestnej polície a federálnych agentov zamestnané na vykonávanie bežných príkazov na prehliadku menších trestných činov, ako je držba marihuany a podvody s kreditnými kartami.

Občania s malým postihom proti policajnému štátu.

Ako sa Rímska ríša rozširovala, osobná sloboda a nezávislosť takmer vymizli , rovnako ako akýkoľvek skutočný zmysel pre miestnu vládu a národné povedomie. Podobne aj v dnešnej Amerike sa občania väčšinou cítia bezmocní , bez hlasu a bez zastúpenia tvárou v tvár federálnej vláde túžiacej po moci. Keďže štáty a lokality sú pod priamou kontrolou federálnych agentúr a nariadení, národ sa zmocňuje pocit naučenej bezmocnosti .

Večné vojny a vojenské impérium.

Vojna a zastrešujúci militaristický étos, podobne ako dnes Amerika so svojou praxou stráženia sveta, poskytli rámec Rímskej ríši , ktorá sa rozprestierala od talianskeho polostrova po celú južnú, západnú a východnú Európu, siahajúcu do severnej Afriky a Západná Ázia tiež. Okrem významných zahraničných hrozieb sa viedli vojny proti zakoreneným, neštruktúrovaným a sociálne menejcenným nepriateľom .

Stanné právo.

Nakoniec Rím nastolil trvalú vojenskú diktatúru, ktorá nechala občanov napospas nedosiahnuteľnému a utláčajúcemu totalitnému režimu. Pri nedostatku zdrojov na zriadenie občianskych policajných síl sa Rimania čoraz viac spoliehali na armádu, aby zasiahla vo všetkých záležitostiach konfliktov alebo nepokojov v provinciách, od malých šarvátok až po veľké vzbury. Nie na rozdiel od dnešných policajných síl, s ich výcvikovými cvičeniami stanného práva na americkej pôde , militarizovanými zbraňami a myslením „najskôr strieľaj, potom sa pýtaj“, rímsky vojak mal „ na dosah ruky výkon smrtiacej sily “ s potenciálom spôsobiť zmätok. normálny život občanov.

Národ podozrivých.

Tak ako sa Americké impérium pozerá na svojich občanov ako na podozrivých, ktorých treba sledovať, sledovať a kontrolovať , Rímske impérium sa na všetkých potenciálnych nepodriadených, od obyčajných zlodejov až po plnohodnotných povstalcov, pozeralo ako na hrozbu svojej moci . Povstalec bol videný ako priamo vyzývajúci cisára . „Bandita“ alebo revolucionár , ktorý bol považovaný za schopného prevrátiť ríšu, bol vždy považovaný za vinného a zaslúžil si najkrutejšie tresty vrátane trestu smrti. Banditi boli zvyčajne verejne a kruto trestaní ako prostriedok na odradenie ostatných od spochybňovania moci štátu . Jedným z takýchto verejných trestov bola Ježišova poprava.

Akty občianskej neposlušnosti povstalcov.

Podobne ako Rímske impérium, aj Americké impérium prejavilo nulovú toleranciu voči disidentom ako Julian Assange, Edward Snowden a Chelsea Manningová, ktorí odhalili podhubie policajného štátu. Ježiš bol tiež označený za politického revolucionára, počnúc jeho útokom na obchodníkov s peniazmi v židovskom chráme, aktom občianskej neposlušnosti na mieste administratívneho sídla Sanhedrinu, najvyššej židovskej rady.

Zatýkanie vo vojenskom štýle v hlbokej noci.

Ježišovo zatknutie svedčí o tom, že Rimania ho vnímali ako revolucionára. Ježiš bol strašidelne podobný dnešným nájazdom tímu SWAT a bol zatknutý uprostred noci v tajnosti veľkou , ťažko ozbrojenou flotilou vojakov . Jeho prenasledovatelia, než len žiadali Ježiša, keď ho prišli zatknúť, vopred spolupracovali s Judášom. Judáš, ktorý pôsobil ako vládny informátor, vytvoril bozk ako tajný identifikačný znak, čím naznačil, že na získanie spolupráce tohto zdanlivo „nebezpečného revolucionára“ treba použiť určitú úroveň podvodu a triku.

Mučenie a trest smrti.

V Ježišovej dobe náboženskí kazatelia, samozvaní proroci a nenásilní demonštranti neboli hneď zatknutí a popravení. Veľkňazi a rímski guvernéri za normálnych okolností dovolili protestu, najmä menšiemu, prebehnúť. Vládne orgány sa však rýchlo zbavili vodcov a hnutí, ktoré zrejme ohrozovali Rímsku ríšu. Obvinenia vznesené proti Ježišovi – že bol hrozbou pre stabilitu národa, bol proti plateniu rímskych daní a tvrdil, že je právoplatným kráľom – boli čisto politické, nie náboženské. Rimanom ktorékoľvek z týchto obvinení stačilo na to, aby si zaslúžili smrť ukrižovaním, ktoré bolo zvyčajne vyhradené pre otrokov, NeRimanov, radikálov, revolucionárov a najhorších zločincov.

Ježiš bol predstavený Pontskému Pilátovi „ ako rušiteľ politického pokoja “, vodca vzbury, politická hrozba a najvážnejšie – žiadateľ o kráľovskú hodnosť, „kráľ revolučného typu“. Keď bol Ježiš formálne odsúdený Pilátom, je odsúdený na smrť ukrižovaním, „rímskym prostriedkom na popravu zločincov odsúdených za velezradu“. Účelom ukrižovania nebolo ani tak zabiť zločinca, ale bolo to mimoriadne verejné vyhlásenie, ktoré malo vizuálne varovať všetkých, ktorí by spochybnili moc Rímskej ríše. Preto bol vyhradený len pre najextrémnejšie politické zločiny: zrada, vzbura, vzbura a banditizmus. Potom, čo bol Ježiš nemilosrdne bičovaný a zosmiešňovaný, bol pribitý na kríž.

Ježiš – revolucionár, politický disident a nenásilný aktivista – žil a zomrel v policajnom štáte. Akákoľvek úvaha o Ježišovom živote a smrti v policajnom štáte musí brať do úvahy niekoľko faktorov: Ježiš dôrazne vystupoval proti takým veciam, ako sú impériá, ovládanie ľudí, štátne násilie a mocenská politika. Ježiš spochybnil politické a náboženské systémy svojej doby. A svetské mocnosti sa báli Ježiša nie preto, že ich vyzýval, aby ovládli tróny alebo vládu, ale preto, že podkopal ich nároky na nadvládu, a odvážil sa hovoriť pravdu moci v čase, keď to mohlo – a často aj stálo – stáť človeka jeho života.

Žiaľ, na radikálneho Ježiša, politického disidenta, ktorý sa zameral na nespravodlivosť a útlak, sa dnes do značnej miery zabudlo, nahradil ho sympatický, usmievavý Ježiš, ktorý chodil na náboženské sviatky, ale inak bol nemý, pokiaľ ide o záležitosti vojny, moci a politiky.

Avšak pre tých, ktorí skutočne študujú život a učenie Ježiša, je zvučnou témou téma priameho odporu voči vojne, materializmu a impériu.

Aký výrazný protiklad k radám, ktoré Američanom dávajú cirkevní vodcovia, aby sa „podriadili svojim vodcom a tým, ktorí majú autoritu“, čo v americkom policajnom štáte znamená plnenie, podriaďovanie sa, podriaďovanie sa, poslušnosť rozkazom, podriaďovanie sa autorite a všeobecne robenie čohokoľvek vládny úradník vám povie, aby ste to urobili.

Hovoriť Američanom, aby slepo poslúchali vládu alebo vložili svoju vieru do politiky a volili politického spasiteľa, je v rozpore so všetkým, pre čo Ježiš žil a zomrel.

Pôjdeme cestou najmenšieho odporu – zatvárať oči pred zlami našej doby a kráčať v súlade s policajným štátom – alebo budeme transformovaní nonkonformisti „oddaní spravodlivosti, mieru a bratstvu“?

Ako nám Martin Luther King Jr. pripomína v silnej kázni pred 70 rokmi : „Tento príkaz neprispôsobovať sa pochádza… [od] Ježiša Krista, najoddanejšieho nonkonformistu na svete, ktorého etická nekonformita stále spochybňuje svedomie ľudstva.“

Nakoniec, ako objasňujem vo svojej knihe Battlefield America: The War on the American People a v jej fiktívnom náprotivku The Erik Blair Diaries , toto je rozpor, ktorý treba vyriešiť, ak radikálny Ježiš – ten, ktorý sa postavil Rímskej ríši a bol ukrižovaný ako varovanie pre ostatných, aby nenapádali mocnosti, ktoré majú byť – má byť príkladom pre našu modernú dobu.

John W. Whitehead a Nisha Whitehead

O autoroch: Ústavný právnik a autor John W. Whitehead je zakladateľom a prezidentom The Rutherford Institute . Jeho najnovšími knihami sú najpredávanejšie Battlefield America: The War on the American People , ocenená A Government of Wolves: The Emerging American Police State a debutový dystopický fiktívny román The Erik Blair Diaries .

Nisha Whitehead je výkonnou riaditeľkou The Rutherford Institute. Informácie o The Rutherford Institute sú dostupné na www.rutherford.org . Sú pravidelnými prispievateľmi do globálneho výskumu.

skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

redakcia SN 2

Recent Posts

Stovky rakví obsahujících těla vojáků NATO byly převezeny zpět z Ukrajiny. Většinou do Francie

Krátce poté, co Macron oznámil, že by byl ochoten vyslat na Ukrajinu francouzské vojáky, se…

36 sekúnd ago

Szijjártó Lipavskému: Maďarské predsedníctvo v EÚ sa zameria na strednú Európu

Maďarsko sa pripravuje v druhej polovici tohto roka na skutočné stredoeurópske predsedníctvo v Rade EÚ.…

2 minúty ago

Tisíce evropských podniků protestuje proti ničivému Green Dealu

Lze vůbec politiku, která je založena na jedné velké lži o lidmi produkovaném CO2 zastavit?…

6 minút ago

Vše je připraveno na vstup armády do Charkova!

Charkov opustila více než třetina obyvatel města, statisíce lidí. Šéf administrativy Charkovské oblasti Vitalij Gančev…

10 minút ago

Energetická sieť v Nemecku nezvláda nápor autonabíjačiek a tepelných čerpadiel. Mestečko v blízkosti Berlínu už v dôsledku toho vyhlásilo núdzový stav

Politické ambície všeobecnej elektrifikácie každého aspektu moderného života zabudli na dôležitú podmienku – vybudovanie dostatočne…

14 minút ago