svet

VIDEO: USA netušia, či zostrelené UFO vykonávalo špionáž nad Severnou Amerikou. Biely dom však vylúčil spojitosť zostrelených objektov s aktivitou mimozemských civilizácií

V severoamerickom vzdušnom priestore boli za uplynulé tri dni zostrelené tri neidentifikované objekty: v nedeľu nad Hurónskym jazerom na severovýchode USA, v sobotu nad severnou Kanadou a v piatok nad Aljaškou. Podrobnosti o zostrelených objektoch zatiaľ nie sú známe.

V súvislosti s neidentifikovanými objektmi, ktoré v uplynulých dňoch zostrelili americké vzdušné sily, neexistujú žiadne známky mimozemskej aktivity. V pondelok to uviedla hovorkyňa Bieleho domu Karin Jean-Pierrová.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Nezaznamenali sme žiadny náznak mimozemšťanov… v súvislosti s nedávnymi zostreleniami,“povedala hovorkyňa. Veliteľ Severoamerického veliteľstva protivzdušnej obrany (NORAD) generál Glen VanHerck v nedeľu v tejto súvislosti nevylúčil ani špekulácie, že by mohlo ísť o mimozemské objekty.

Spojené štáty zatiaľ nevedia, či zostrelené neidentifikované objekty nad Severnou Amerikou vykonávali špionáž, povedal hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby. Takúto možnosť však nevylúčil.

Za predchádzajúce tri dni boli v severoamerickom vzdušnom priestore zostrelené tri neidentifikované objekty: v nedeľu nad Hurónskym jazerom, v sobotu nad severnou Kanadou a v piatok nad Aljaškou. Boli oveľa menšie ako čínsky balón, ktorý americké vzdušné sily zostrelili nad Atlantickým oceánom 4. februára.

Washington sa domnieva, že balón, ktorý nedávno narušil vzdušný priestor USA Čína používala na špionáž. Peking tvrdí, že išlo o zatúlaný civilný balón používaný na meteorologické účely.

Kirby nevylúčil, že zostrelený čínsky balón mohol získať lepšie zábery miest, nad ktorými letel, ako satelity. V nižšej nadmorskej výške sú snímky presnejšie ako zábery z vesmíru, napríklad detailov objektov na zemi, napísala britská spravodajská stanica Sky News.

Podozrivé objekty nad Severnou Amerikou zostrelili zakaždým americké stíhačky. Podľa Kirbyho išlo o „najbezpečnejší a najefektívnejší“ spôsob.

Balón zostrelený nad USA bol podľa Američanov súčasťou väčšieho čínskeho programu na zber spravodajských informácií

Podozrivý čínsky špionážny balón, ktorý minulý týždeň zostrelili nad Spojenými štátmi, poskytoval Číne „obmedzené“ spravodajské informácie.

V pondelok to počas brífingu v Bielom dome povedal koordinátor Národnej bezpečnostnej rady pre strategickú komunikáciu John Kirby. Balón bol podľa jeho slov súčasťou čínskeho programu výškových balónov pre zber informácií. Informuje o tom televízia CNN.

„Zhodnotili sme, že v súčasnosti tieto balóny poskytujú obmedzené aditívne schopnosti pre ostatné spravodajské platformy Čínskej ľudovej republiky používané nad Spojenými štátmi,“vyjadril sa Kirby.

Ako dodal, ak bude Čína v budúcnosti pokračovať „v rozvoji tejto technológie, určite by sa pre nich mohla stať cennejšou“.

Kirby skonštatoval, že čínsky balónový program fungoval už za vlády predošlého prezidenta Donalda Trumpa, ale vtedy tieto objekty nezachytili. USA podľa neho pracujú na lepšom budúcom pochopení a sledovaní týchto spravodajských aktív.

Generál amerického veliteľstva protivzdušnej obrany nevylúčil že se nad USA pohybujú mimozemštania

Veliteľ Severoamerického veliteľstva protivzdušnej obrany (NORAD) generál Glen VanHerck predtým nevylúčil ani špekulácie, že by mohlo ísť o lietajúce objekty mimozemšťanov.

„Nechám to na tajné služby a kontrarozviedku, aby to zistili. V tejto chvíli som nič nevylúčil,“povedal podľa agentúry DPA na nedeľňajšom brífingu.

Zdôraznil však, že jeho úlohou je brániť USA. Na otázku, či je možné očakávať zostrelenia ďalších objektov, odpovedal:

„Čokoľvek, čo sa priblíži k Severnej Amerike, ak nevieme, o čo ide, identifikujem — a posúdim, či to predstavuje hrozbu. Ak je to hrozba, zostrelím to.“

Dodal, že NORAD momentálne nesleduje žiadne ďalšie objekty.

Pentagón: USA a Čína boli v kontakte po zostrelení balóna

Predstavitelia Spojených štátov po niekoľkých dňoch odmietania zo strany Číny nakoniec s Pekingom viedli komunikáciu o údajnom čínskom špionážnom balóne zostrelenom 4. februára pri pobreží Severnej Karolíny. Uviedla to v noci na pondelok agentúra AFP.

„Vo veci balóna sme nadviazali kontakty s Čínskou ľudovou republikou,“ povedala novinárom námestníčka ministra obrany Melissa Daltonová.

Neposkytla však žiadne podrobnosti o tom, kto kontakty nadviazal a o čom konkrétne obe strany hovorili, konštatovala AFP.

Americký minister obrany Lloyd Austin sa pokúšal kontaktovať čínsku stranu krátko po tom, ako stíhačka vzdušných síl 4. februára zostrelila čínsky balón pri východnom pobreží USA, no neúspešne. Po tomto incidente minister zahraničných vecí USA Antony Blinken zrušil dlho plánovanú dvojdňovú návštevu Číny, ktorá sa mala začať 5. februára.

Čínske ministerstvo obrany vo štvrtok uviedlo, že ponuka šéfa Pentagónu bola odmietnutá pre „nezodpovedné“ rozhodnutie Washingtonu zostreliť balón, ktoré „nevytvorilo vhodnú atmosféru pre dialóg a výmenu názorov medzi oboma armádami“.

USA pristúpili k použitiu sily, čo vážne porušilo zaužívané postupy a „vytvorilo zlý precedens“, dodalo ministerstvo.

Pentagón informoval o kontaktoch s Čínou po tom, ako boli nad severoamerickým vzdušným priestorom zostrelené tri neidentifikované objekty za predchádzajúce tri dni — v nedeľu nad Hurónskym jazerom, v sobotu nad severnou Kanadou a v piatok nad Aljaškou. O aké objekty išlo, stále nie je známe, boli však oveľa menšie ako zostrelený balón.

Pátranie po zvyškoch zostreleného objektu v Kanade komplikuje počasie

Pátranie po zvyškoch neidentifikovaného objektu, ktorý v sobotu zostrelili americké vzdušné sily nad severom Kanady, komplikuje mrazivé počasie, uviedol v pondelok kanadský premiér Justin Trudeau. TASR o tom informuje podľa správy britskej spravodajskej stanice Sky News a agentúry Reuters.

Trudeau povedal, že narušenie severoamerického vzdušného priestoru je veľmi vážna záležitosť a pristupuje k nej s plnou vážnosťou. Dodal, že o tomto incidente bude v marci osobne diskutovať s americkým prezidentom Joeom Bidenom.

Premiér uviedol, že pátranie po zvyškoch objektu, ktorý americká stíhačka v sobotu zostrelila nad Yukonom, naďalej pokračuje aj napriek nepriazni počasia.

Poznamenal, že medzi objektami zostrelenými v uplynulých dňoch vidí spojitosť, bližšie to však nešpecifikoval.

V severoamerickom vzdušnom priestore boli za uplynulé tri dni zostrelené tri neidentifikované objekty: v nedeľu nad Hurónskym jazerom na severovýchode USA, v sobotu nad severnou Kanadou a v piatok nad Aljaškou. Podrobnosti o zostrelených objektoch zatiaľ nie sú známe.

Zdroj: trend.sk / 24hod.sk / hnonline.sk / YouTube The White House / InfoVojna


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Ľuboš Blaha: V RTVS už našli vinníka atentátu- som to ja.

Predseda Smeru Robert Fico leží po atentáte v nemocnici a najnezávislejšia moderátorka v dejinách žurnalistiky…

4 hodiny ago

Rusi zničili americké rakety

Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad s raketami ATACMS v dnepropetrovskom regióne. V Dnepropetrovskej oblasti došlo…

5 hodín ago

Nelegitímny: Zelenskij urobil veľkú chybu a Západ mu to neodpustí

Vladimir Zelenskij, ktorý nelegálne zastáva funkciu prezidenta Ukrajiny, riskuje, že za svoju chybu zaplatí. Píše…

5 hodín ago

Rusko oslepilo Starlink, roztiahlo obranu a rozdrvilo nepriateľa: Päť vojenských trikov útoku na Charkov

Pomenoval ich vojenský dopisovateľ novín Komsomoľská pravda plukovník v.v. Viktor Baranec. No na začiatok uveďme,…

5 hodín ago

Ruské letectvo spustilo kombinovaný úder, výbuchy sa ozvali vo viacerých regiónoch Ukrajiny naraz

Rusko spustilo kombinovaný útok na Ukrajinu, zasiahnuté boli vojenské a infraštruktúrne zariadenia vo viacerých regiónoch.…

5 hodín ago

Zelenský posiela plukovníkov a generálov z hlavného štábu do zákopov

Náčelník Hlavného riaditeľstva obranného plánovania Ozbrojených síl Ukrajiny brigádny generál Jevgenij Ostrjanskij informoval, že vrchný…

5 hodín ago