domovina

VIDEO: Klony pacienta z Trnavy robia kvôli rušeniu Lipšicovej prokuratúry v parlamente obštrukcie zrelé na psychiatriu. Grendel čítal v pléne Národnej rady 7 hodín pozmeňujúci návrh k štátnemu rozpočtu, vrátane čiarok, zátvoriek, písmen a čísiel. „Nula EJ 0 E 0 3 pomlčka,“ pridal sa Mikulec

Ako ďalší ukážkový prípad hodný skúmania odborníkmi na duševné zdravie. Matovič medzitým vyčítal PS a KDH, že sa k tejto taktike nepridali a hovorí o zrade. „Hŕstka teroristov z OĽaNO sa rozhodlo, že budú paralyzovať celý štát,“ komentuje situáciu Blaha

Slovensko je krátko pred Vianocami svedkami toho, ako progresívno-liberálna opozícia so skupinou okolo Igora Matoviča po odchode z vlády naďalej pokračuje vo svojej deštrukčnej činnosti a s asistenciou kresťanských demokratov ukazujú v priamom prenose všetkým občanom Slovenskej republiky svoju osobnostnú a mentálnu výbavu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Poslanci Národnej rady (NR) SR budú o návrhu štátneho rozpočtu rokovať až do jeho úplného prerokovania bez ohľadu na to, ako dlho to bude trvať. Plénum odsúhlasilo procedurálny návrh predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Opozícia tento postup namieta.

Parlament tak bude pokračovať v nočných rokovaniach. V stredu podvečer sa rozhodlo, že rokovanie o rozpočte bude trvať, až kým sa neskončí rozprava, do ktorej sú prihlásené desiatky opozičných poslancov. Procedurálny návrh, ktorý znamená rokovanie bez prestávky, predložil predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas) a poslanci ho schválili 77 hlasmi.

Pellegrini chce, aby sa rozpočet prerokoval ešte do Vianoc; hlasovať by sa podľa neho mohlo v piatok, prípadne aj v sobotu. 23. decembra 2023.

Schôdzu by potom prerušili do 8. januára. O zákone, ktorým chce koalícia zrušiť špeciálnu prokuratúru, by sa tak rokovalo až po Novom roku.

V programe schôdze je aj novela Trestného zákona, poslanci sa k nej ešte nedostali. PS to označuje za prvú prehru premiéra Roberta Fica (Smer-SSD). „Veľmi chcel rušiť špeciálnu prokuratúru a znižovať tresty za korupciu už pred Vianocami, ako darček svojim oligarchom. Plné námestia a dôrazný boj v parlamente ho však donútili ustúpiť, čo vôbec nečakali,“ uviedol v stanovisku predseda PS Michal Šimečka.

SaS hovorí, že ide o úspech občanov, ktorým záleží na budúcnosti Slovenska. „Koalícia totiž plánovala potichu a v čo najväčšej rýchlosti schváliť zrušenie špeciálnej prokuratúry ešte pred Vianocami. Spoločný a najmä vytrvalý odpor opozície v podobe obštrukcií v parlamente, ktorý bol navyše doplnený masovými protestmi s občanmi, prinútil koalíciu návrh o zrušení ÚŠP odsunúť,“ tvrdí predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling. Opozícia chce v protestoch pokračovať aj v novom roku.

„Že sa nehanbíte, prezidentský kandidát, bulo,“ reagoval na jeho návrh na nočné rokovanie Ľubomír Galko (Matovičovo hnutie).

„To vážne áno?“ pýtal sa Alojz Hlina z klubu SaS. Mária Kolíková z tej istej strany navrhla, aby sa tým ešte zaoberal ústavnoprávny výbor, ale o návrhu sa nehlasovalo, pretože ten podľa Pellegriniho nemôže prehodnocovať hlasovanie parlamentu.

„Som presvedčená, že dochádza k závažnému narušeniu základného práva všetkých ľudí. My tu nie sme za nás samotných – sme tu za ľudí. O štátnom rozpočte sa naozaj nedá takto rokovať. Vy to viete veľmi dobre,“ odkázala Pellegrinimu. Ten jej odpovedal, že nočné rokovania sú bežné aj v iných parlamentoch a že je to len reakcia na správanie opozície, ktorá sa rozhodla robiť obštrukcie, aby zabránila rýchlemu zrušeniu špeciálnej prokuratúry.

Do rozpravy o rozpočte je stále prihlásených viac než 40 poslancov. Každý má podľa rokovacieho poriadku na prejav 20 minút, pri vystúpeniach za poslanecký klub 30 minút.

Vrátane reakcií na rečníkov cez faktické poznámky to vychádza aj na hodinu na každého rečníka. Potom sa ešte môžu poslanci prihlásiť do rozpravy ústne, tam majú 10-minútový priestor.

Gábor Grendel (Matovičovo hnutie) po siedmich hodinách dočítal svoj pozmeňujúci návrh k štátnemu rozpočtu. Predsedajúci Peter Pellegrini mu vravel, že by mal na záver zhrnúť, v čom bol jeho návrh odlišný od vládneho návrhu rozpočtu, lebo mu to nebolo „úplne zrejmé“.

V sále sa po polnoci objavil Robert Fico.

„Po siedmich hodinách by občania radi vedeli, v ktorých číslach a statiach sa to odlišuje. Dúfam, že ste neurobili chybu,“ vravel Pellegrini Grendelovi.

Jozef Pročko (Matovičovo hnutie) oceňoval, čo Grendel dlhé hodiny čítal. Hovoril, že chcú zabrániť tomu, aby sa zrušila špeciálna prokuratúra a dostali sme sa na úroveň krajín tretieho sveta. „Slovensko je krajina veľmi krásna a nenecháme si ju ukradnúť,“ rozprával Pročko a oceňoval, že si aspoň časť návrhu prišiel vypočuť premiér.

Poslanec Igor Šimko z Hlasu hovoril po Grendelovom vystúpení, že išlo o „prejav určitého zúfalstva“. V uliciach sa vraj stretol s tromi učiteľmi a jedným lekárom, ktorí nerozumejú opozičným obštrukciám.

„Videli sme v uliciach Bratislavy, Banskej Bystrice, Košíc, Nitry, Trnavy, ako sa na nás ľudia hnevajú,“ reagoval Grendel.

Koalícia podľa Grendela straší rozpočtovým provizóriom, ale pre Slovensko je podľa neho „skutočnou hrozbou“ zrušenie špeciálnej prokuratúry a zníženie trestov za korupciu a ekonomické trestné činy a nie pártýždňové provizórium.

Predseda SaS Richard Sulík mal procedurálny návrh, či by mohla byť hygienická prestávka od šiestej do siedmej hodiny. Zároveň pripomínal koalícii, že ak stiahnu novely trestných kódexov a predložia ich do riadneho pripomienkového konania, opozícia prestane s obštrukciami.

„Toto všetko nemusí byť, ak stiahnete návrh na zrušenie špeciálnej prokuratúry,“ vyhlásil Sulík.

Predsedajúci Peter Pellegrini hygienickú prestávku neumožnil, Sulíkovi vravel, že tam sedieť nemusí. „Čo tu predvádzajú vaši kolegovia, to je vaše rozhodnutie.“

Viac ako päť hodín čítal svoj pozmeňujúci návrh k rozpočtu Peter Pollák z hnutia Igora Matoviča, ktoré ovládlo rozpravu k rozpočtu cez zdĺhavé pozmeňujúce návrhy.

„Ukázal si silného ducha,“ povedal mu Jozef Pročko.

Do rozpravy je ešte písomne prihlásených 41 poslancov. Po Pollákovi má vystúpiť Roman Mikulec, ktorý má mať obdobne rozsiahly pozmeňujúci návrh. Je pravdepodobné, že aj jeho vystúpenie potrvá pár hodín.

Po Mikulcovi sú prihlásení Branislav Škripek, Marek Krajčí a Veronika Remišová (všetci z Matovičovho klubu).

Od stredy večera, keď koalícia presadila, že parlament bude rokovať bez prestávky, stihol okrem Polláka vystúpiť Matovičov poslanec Gábor Grendel a poslankyňa Viera Kalmárová z PS.

Matovič na Facebooku vyčítal PS a KDH, že sa k tejto taktike nepridali, a hovorí o zrade:

Už takmer dve hodiny číta svoj pozmeňovací návrh k štátnemu rozpočtu Roman Mikulec (hnutie Slovensko, ex-OĽaNO). “Nula EJ 0 E 0 3 pomlčka Zvýšenie kvality poskytovaných služieb,“ číta doslova. Je pravdepodobné, že aj Mikulcovo vystúpenie potrvá ešte niekoľko hodín.

„Kým Slovensko spalo, naši bojovníci v parlamente obštrukciou (čítaním siahodlhých pozmeňujúcich návrhov) oddiaľujú čas príchodu atentátu na spravodlivosť. Ak by sa k nám k legitímnej obštrukcii pridali ostatné opozičné strany, mohli by sme spoločnými silami oddialiť atentát na spravodlivosť o viacero mesiacov,“ uviedol vo štvrtok ráno o ôsmej hodine na sociálnej sieti Matovič.

„Zločinec Fico prišiel v noci a zúril. To je dobrý znak toho, že je nervózny a bojí sa toho, že sa pridajú aj ostatné opozičné strany a prekazíme mu plány … a zároveň dúfa, že sa nepridajú a pomôžu mu v demontáži spravodlivosti,“ dodal pacient z Trnavy.

Predseda NR SR Peter Pellegrini k obštrukciám opozície:

Poslanci si odhlasovali NONSTOP rokovanie o štátnom rozpočte na rok 2024:

Zhrnutie uplnynulého dňa redaktorom eReportu:

Prebiehajúce rokovanie slovenského parlamentu v priamom prenose:

Blaha: Povedzme to na rovinu – OĽaNO sú prachsprostí teroristi

Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha ( Smer-SSD) zhrnul včerajšie rokovanie vo svojom príspevku na Telegrame nasledovne:

Hŕstka teroristov z OĽaNO sa rozhodlo, že budú paralyzovať celý štát.

1. Šestnásť magorov si myslí, že tu bude cvičiť s celým národom. Na to nech na zabudnú.

2. Každý z nich dal aktuálne 60-stranové pozmeňovacie návrhy, ktoré niekoľko hodín čítajú v parlamente. Len aby robili zle.

3. Nazývam ich teroristami z dobrého dôvodu. Ak nebudú zastavení, výsledkom ich činnosti môže byť paralýza štátu. Rozvrat. Chaos.

4. Zdvojnásobia sa ceny energií, ľudia prídu o dôchodky, môže nastať paralýza v zdravotníctve.

5. Len preto, že horda politických neandertálcov, ktorí nenávidia Slovensko, si tu niečo dokazuje a svojou trápnou obštrukciou bráni parlamentu, aby včas schválil rozpočet.

6. Grendel v parlamente ukázal, že sa ničím nelíši od psychicky narušených indivíduí, ako je Pročko či Matovič. Rovnaký terorista, rovnaký morálny odpad.

7. Chcú zničiť štát. Vlastný štát. Nemajú absolútne žiadnu zodpovednosť voči Slovensku, voči ľuďom, ktorí tu žijú. Čistý extrém.

8. Nebudem ich nazývať anarchistami, lebo to by bola urážka skutočných anarchistov. Matovič nie je žiaden Bakunin, on je len nevzdelaný tĺk.

9. V skutočnosti to všetko, čo v parlamente Oľaňáci predvádzajú, je len jedno veľké hromadné vyplakávanie.

10. Nevedia zniesť, že prehrali voľby a tak robia zle. Ľuďom na Slovensku. Úbohé. Neuveriteľne úbohé.

11. Som presvedčený, že štát má právo brániť ľudí. Za každú cenu. OĽaNO chce rozvrat za každú cenu. A našim poslaním je zachrániť štát.

12. Matovič sa musí prekliate báť, ak je ochotný vyvolať paralýzu štátu, len aby si záchranil vlastný zadok.

13. Mýli sa, nič mu nepomôže. Po zločinoch prichádza trest. A na každú sviňu sa voda varí.

14. Otázka je, či sa na týchto teroristických aktoch Matoviča chce podieľať aj PS, SaS a KDH.

15. Tento mesiac sa už zapojili do kydania na Slovensko v Bruseli a sabotáže eurofondov. Budú v tomto útoku na štát pokračovať?

V týchto zlomových momentoch našich dejín sa ukazuje, kto sú na Slovensku štátotvorné strany a kto klesol na úroveň matovičovského vandalizmu. Tak sa ukážte, slniečka


Zdroj: YouTube / InfoVojna / dennikn.sk (1), (2), (3), (4), (5) / pluska.sk / Telegram Ľuboš Blaha

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Minister Tomáš upokojuje: Vláda žiadne zmeny v 2. dôchodkovom pilieri nepripravuje

Vláda nepripravuje žiadne zmeny, ktoré by pripravili ľudí o úspory v 2. dôchodkovom pilieri a…

3 hodiny ago

Gröhling kritizuje vládu, lebo údajne chce použiť peniaze z druhého piliera na výstavbu diaľníc

Predseda liberálnej strany SaS Branislav Gröhling kritizuje vládu Roberta Fica, pretože pripadne peniaze z druhého…

3 hodiny ago

Kéry sa pýta: Kde bol Hašek v roku 2003, keď USA napadli Irak?

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Marián Kéry (Smer-SD) si v príspevku na sociálnej sieti kladie…

3 hodiny ago

Exeuroposlanec Kozlík: Pre malé krajiny, ako je Slovensko je právo veta mimoriadne dôležité!

Slovenské ministerstvá a inštitúcie zväčša nemajú kapacitu ovplyvňovať priebeh tvorby nových rozhodnutí Európskej únie (EÚ)…

3 hodiny ago

J. Viktorín: Hanebný krok prezidentky

„Je Vám bližšie na Slovensko v zahraničí kydať, ako sa za neho postaviť“ To že…

3 hodiny ago

Keď pravda záleží od toho, o lokalitu ide

Propagandu s rozdielnym informovaním o takmer totožných udalostiach počas súčasných vojnových konfliktov stručne a trefne…

3 hodiny ago