V skutočnosti každá časť púpavy sa dá konzumovať a má úžasné výhody, od koreňov až po kvet.
Majú hojný zdroj živín, ktoré naše telá potrebujú.
Púpava má vysoké hodnoty vitamínu K, vitamínu C a vitamínu B6. (Vitamín K-Ak ste na lieku na riedenie krvi, poraďte sa so svojím lekárom pred konzumáciou púpavy)
Púpava obsahuje množstvo železa, ktoré pomáhajú podporovať zdravé červené krvinky, množstvo draslíka, ktorý pomáha regulovať tep a krvný tlak, ďalej folát, horčík a meď.
Púpava je posilňovač imunitného systému.
Môže pomôcť vyrovnať hladinu cukru v krvi, zmierniť pálenie záhy a dokonca upokojiť bežné tráviace problémy.
Dajú sa jesť surové, a nestratia ani jeden zo svojich vitamínov či živín, ani keď ich varíte!
Nezbavte sa ich len tak. Namiesto toho pripravte chutné recepty.
Môžete si pripraviť všeličo: čaj, šaláty, polievkové vývary, púpavové želé, púpavový chlieb, sušienky…….
s ľúbosťou Diana Lyubava Slovienska
Slovanské Noviny
Podľa starodávnych poznatkov najväčšie ťažkosti ženy neprichádzajú zvonku, ale zvnútra. Stálosť a pokoj muža, ktorého…
"Klobúk dole pred všetkými zamestnancami," vyhlásil ministerský predseda po skončení zmeny v závode na produkciu…
Dag Daniš víta, že po novom sa budú mimovládky platené zo zahraničia označovať. Upozornil, že…
Poslanec Nejvyšší rady Aleksandar Dubinskij, který je na Ukrajině ve vazbě pro podezření z vlastizrady,…
Ak skôr mnohí pochybovali o realite ruského prielomu pri Očeretine, teraz, po zhliadnutí mapy, je…
Kyjev, ktorý konečne dostal dlho očakávaný balík pomoci od Spojených štátov, ho bude musieť využiť…