zdrava

Včelí peľ: Prírodný zázrak pre vaše zdravie

Včelí peľ – Prírodný zázrak na posilnenie zdravia.

Príroda je nevyčerpateľným zdrojom liečivých účinkov pre ľudské zdravie a medzi tieto poklady bezpochyby patrí aj včelí peľ. Tento malý, no významný produkt včelárstva sa považuje za superpotravinu, ktorá má pozitívny vplyv na naše zdravie a celkovú pohodu. Zistite, prečo by včelí peľ nemal chýbať vo vašej dennej strave.

Čo je včelí peľ a ako sa získava

Ide o zmes peľových zŕn, nektáru a včelích sekrétov. Zbiera ho včela priamo z kvetov a prenáša na svojich zadných nohách do úľa. Včelári potom peľ zbierajú pomocou špeciálnych zberačov peľu umiestnených pri vchode do úľov.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Včelí peľ je nabitý bielkovinami, vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Ak pridáte tento produkt do svojej stravy, môžete tak prispieť k zlepšeniu imunity, redukcii zápalových procesov a môže tiež fungovať ako podpora pri detoxikácii organizmu.

  • Posilnenie imunitného systému: Obsahuje rôzne látky, ktoré môžu pomôcť posilniť imunitný systém a zvýšiť odolnosť tela proti vírusom a baktériám.
  • Priaznivý vplyv na trávenie: Vďaka obsahu enzýmov má pozitívny efekt na zažívací systém a môže napomáhať lepšej tráviacej funkcii.
  • Podpora srdcovo-cievneho systému: Antioxidanty a bioflavonoidy v peli môžu prispievať k zdraviu srdca a ciev.

Ako a kedy užívať včelí peľ

Pre začlenenie včelieho peľu do vašej stravy existuje niekoľko odporúčaných spôsobov. Môžete ho konzumovať surový, pridať do jogurtu, smoothie alebo posypať ním ovocie či ovsenú kašu. Čo sa týka dávkovania, bežne sa odporúča začať s malým množstvom (napríklad pol čajovej lyžičky) a postupne dávku zvyšovať. Včelí peľ je ideálne konzumovať počas rannej stravy pre podporu energie na celý deň.

Výber a skladovanie včelieho peľu

Kvalita včelieho peľu závisí od mnohých faktorov vrátane spôsobu jeho zbierania a skladovania. Pri výbere si vždy overte pôvod peľu a zamerajte sa na produkt z ekologického včelárstva. Aby ste si zachovali všetky jeho prospešné látky, skladujte ho v chlade a tme, ideálne v chladničke.

Včelí peľ stojí na vrchole zoznamu superpotravín, ktoré vám pri správnom užívaní môžu pomôcť udržať telo silné a zdravé.

Nech už hľadáte spôsoby, ako posilniť vašu imunitu, alebo jednoducho chcete pridať viac prirodzených produktov do vašej stravy, tento produkt je vynikajúcou voľbou, ktorá môže prispieť k zlepšeniu vašej fyzickej kondície a celkového zdravia.

zdroj

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO: Rusi opäť útočili! Sklady, elektrárne a ďalšie…

Útok na sklad na vojenskom letisku Martynovka. Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad na letisku v…

2 hodiny ago

FT: Kyjev potrebuje dosiahnuť vážne vojenské úspechy, aby mu USA mohli naďalej pomáhať

Zatiaľ čo Ukrajina sa naďalej raduje z nového amerického balíka pomoci, západné médiá sú čoraz…

2 hodiny ago

The Hill: Ďalšia pomoc nebude

Konzervatívci v americkom Senáte hovoria, že nedávno pridelený balík pomoci pre Ukrajinu bol posledný. Informuje…

2 hodiny ago

Progresívci z nezdaru Attilu Végha neskrývane skáču od radosti! Bielik ich však uzemnil

Skutočnosť, že tri firmy zrušili spoluprácu so zápasníkom Attilom Véghom, teší okrem všetkých progresívcov a…

3 hodiny ago

Rusko pritvrdilo! Provokácia Poľska bude mať následky

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Rjabkov: Ak sa objavia jadrové zariadenia NATO v Poľsku, stanú…

4 hodiny ago