Hlavným zdrojom chemických účinkov na náš organizmus sú potraviny, s ktorými prichádzame do najbližšieho kontaktu. Jedlo je dôležité pre každý živý organizmus, no ľudia ho vnímajú na úplne inej úrovni ako ktorýkoľvek iný organizmus.
Celý náš život sa točí okolo jedla. Jedením jedla oslavujeme a smútime. Mnoho ľudí oslavuje najvýznamnejšie udalosti svojho života pri stole, s rodinou a priateľmi. Sme doslova tým, čo jeme. Jedlo dodáva materiály na stavbu architektúry nášho tela. Stáva sa nami.
Sme to, čo jeme
Jedlo určuje mnoho aspektov nášho života a tie sa časom menia. V dávnych dobách sa ľudia usadili v blízkosti výdatných zdrojov potravy a vody. Tieto miesta sa zmenili na dediny a mestá. Mapy starovekých civilizácií sa kreslili vidličkou. Naši predkovia zbierali potravu zo stromov, na zemi, na brehoch morí a riek, získavali ju lovom a rybolovom. Jedli, keď mali príležitosť. Bez chladenia sa jedlo rýchlo kazilo. Len za pár desaťročí sa náš potravinový systém dramaticky zmenil.
90 % produktov v supermarketoch sa predáva v nejakom type balenia. Na predĺženie trvanlivosti sú nasýtené konzervačnými látkami, ktoré zabíjajú baktérie. Väčšina produktov navyše obsahuje prísady, ktoré im dodávajú atraktívnu farbu, chuť či vzhľad. Zvyšných 10 % produktov v supermarketoch – zelenina, ovocie, ryby, mäso a mliečne výrobky – tiež prechádza niekoľkými fázami neprirodzeného spracovania.
Každý deň počúvame príbehy o kontaminovaných potravinách predávaných v našich supermarketoch a predajniach rýchleho občerstvenia. Dozvedáme sa o smrtiacich baktériách, o zachytení obrovského množstva mäsových a zeleninových výrobkov, ktoré sú spôsobené praxou masovej výroby potravín u nás (v dôsledku toho sa stále viac výrobkov ožaruje na dezinfekciu a zbavuje ich významnej časti živín).
Výrobky z moderných supermarketov obsahujú chemikálie, ktoré samotné alebo vo vzájomnej kombinácii môžu spôsobiť ochorenie. Nie je to tak dávno, čo bola zatknutá dávka produktov z rybej farmy a jej majiteľ dostal pokutu, keď sa ukázalo, že ryby na tejto farme boli kŕmené závadným krmivom pre psov.
Dovážané potraviny prejdú dlhú cestu a sú vystavené množstvu chemikálií, kým sa dostanú na váš stôl z polí, fariem a rybníkov:
hnojivá, pesticídy, insekticídy;
hormóny (aby zvieratá rýchlejšie priberali alebo dávali viac mlieka);
antibiotiká (na prevenciu infekčných ochorení u zvierat s oslabeným imunitným systémom).
Sú vystavené röntgenovému žiareniu, ktoré ničí baktérie a zároveň ničí živiny, pasterizácii (dlhé zahrievanie na zničenie patogénnych mikroorganizmov, spolu s ktorým odumierajú užitočné látky), hydrogenácii (zmeny v zložení tukov a olejov za účelom predĺženia trvanlivosti Výsledkom je, že ich konzumácia spôsobuje poškodenie buniek tela) a dokonca aj kozmetické procedúry, ako je potieranie ovocia voskom (aby vyzeralo atraktívnejšie).
Sme to čo jeme
Dnes rýchlo narastá výskyt dvoch hormonálne podmienených foriem rakoviny prsníka a prostaty a poruchy štítnej žľazy nadobudli epidemické rozmery. Existuje ďalší aspekt toxicity potravín. Štandardná moderná ľudská strava s vysokým obsahom rafinovaných obilnín a cukrov a spracovaných potravín prispieva k rozvoju nezdravej chuti do jedla a kolísaniu energetickej hladiny – kľúčový faktor, ktorý pomáha rozvíjať a udržiavať náš súčasný stav toxicity.
Často sa lekári svojich pacientov pýtajú, či vedia, čo znamená fráza „Ste to, čo jete“. Mnohí odpovedajú kladne: kvalita jedla, ktoré jete, priamo závisí od kvality vášho tela. Presnejšie to znamená, že jedlo, ktoré jete, sa stáva „stavebnými kameňmi“ vášho tela, z ktorých sa budujú kosti, svaly, tkanivá a dokonca aj molekuly a enzýmy, ktoré produkujú potrebné chemické reakcie. Ste doslova to, čo jete.
Ale po krátkom návale energie nastáva úpadok a tento cyklus sa opakuje znova a znova. Po vykonaní očistného programu túžim len po skutočne zdravom jedle.“
Závislosť na toxickom jedle je klasickým znakom toxického stavu. Toxíny, ktoré sa nedajú okamžite odstrániť a zdržiavajú sa v krvi, sa čoskoro usadia v tkanivách a pokryjú sa hlienom. Takto sa bunky chránia. Hlien je hustá a lepkavá látka; rezonuje a priťahuje negatívne, toxické myšlienky a emócie. Platí to aj naopak: negatívne myšlienky a emócie prispievajú k tvorbe hlienu v tkanivách.
Tým, že sa počas očistného programu zbavíte hlienov, prestanete mať chuť na jedlo, ktoré podporuje tvorbu hlienu. Keď svojim bunkám dodáte živiny, po ktorých túžia, obnoví sa prirodzená schopnosť tela regenerovať sa a liečiť sa. Vzdaním sa „mŕtveho“, spracovaného jedla získate chuť na živé, zdravé jedlo, ktoré vás nasýti životnou energiou.
Slovanské Noviny
Slovenské Hnutie Obrody reaguje na podnety niektorých občanov, ktorí sa dožadujú rozpisu dátumov a miest, v…
Skupina vojakov, ktorá prenikla do ruskej Brjanskej oblasti, pozostávala z vojakov NATO. Ukrajinskú sabotážnu a prieskumnú skupinu, ktorá vtrhla do…
Poľsko varuje pred následkami ukoristenia tankov Abrams. Interia: Rusko vyvinie nové metódy boja proti tankom,…
Ani novinárovi, pedagógovi a katolíckemu kňazovi Karolovi Lovašovi neušlo štvrtkové (31. 10.) odsúdenie Andreja Kisku. Krajský…
Na základe Príkazu č. 01, Hrdinu Sovietskeho Zväzu a Predsedu Predstavenstva Štátneho Fondu, Alexandra Vladimiroviča…
Ľudia už podľa nej majú dosť hádok a konfliktov medzi politikmi. Komentovala aj progresivistické prejavy…