zamyslenie

Strkanie sa do správneho zadku sa u nás vypláca ako ešte nikdy

Niekedy v roku 1990, keď ešte existovala „modrá“ Smena, som jeden z redakčných stĺpčekov – postrehov – nazval Na surfovej vlne. Venoval som ho tým, ktorí bez ohľadu na kohokoľvek a čokoľvek vždy nájdu tú svoju správnu politickú a mocenskú vlnu a vezú sa výhradne len a len na nej. Najvyššie, najrýchlejšie a najďalej.

Stĺpček som v mladíckej nerozvážnosti a takmer v ešte adolescentnej politickej naivite venoval všetkým, ktorí sa v správny čas vedeli strčiť do správneho zadku. Neprekážalo im, že smrdia po tom, kam sa strčili, naopak, prekážalo im, že to smrdelo tým, ktorí ich za to kritizovali. A poukazovali na bezcharakterný obraz nastupujúcich „demokratov“. Tých, ktorí nás ešte pred pár mesiacmi navrhovali vyhodiť z práce za nevhodný názor.

Umenie vyčkať

Po „politicko-spoločenských zmenách“ – ach, aký to eufemizmus na obyčajný prevrat, v ktorom súdruhovia prevzali moc s dovolením súdruhov od súdruhov – si začali večne vyvolení hľadať tie svoje správne zadky. Je úplne jedno, akú politickú farbu mali trenky na nich, napokon, aj tí vyvolení menili svoju politickú bielizeň tak často, ako bolo treba. Vždy sa vedeli v správny čas zbaviť nevhodného straníckeho preukazu. A ako sa im dnes len darí!

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Plechové ksichty

Ešte ich vidím, ako bežali po chodbách rozhlasovej pyramídy vracať na stranícky celozávodný výbor svoje stranícke knižky. Ešte ich počujem, ako sa pohoršovali nad inými, ako ich názormi zo straníckych školení. Ešte ich vidím, ako oni vtedy smeli a ich kolegovia nesmeli. A oni smeli aj neskôr, za Mečiara, aj ešte neskôr, za Dzurindu, a napokon smeli aj za Fica a smú aj za Matoviča. A doteraz okrem nich iní „nesmú“. Lebo základná „filozofia“ zostala.

Strčiť sa a chváliť

Nie je to veľké umenie, naozaj je to nenáročné na kombinačné myslenie, skôr si to vyžaduje tráviaci trakt, schopný zvládnuť aj oceľové ingoty. A môžete byť sprostí ako tágo, stačí iba dobre do toho zadku prirážať. Teda, do toho správneho. Zákon padajúceho exkrementu má totiž trvalú platnosť. Správny zadok má svojich v sebe, tí zas svojich, o poschodie nižšie sú im do zadku zas strčení tí ich, v podstate až po úroveň upratovačky. (Nech mi ctené panie tejto profesie prepáčia, vždy som si ich vážil viac, ako mnohých kolegov, praktizujúcich onen rektálny alpinizmus.)

Nesystémoví majú smolu

Teda, vinou ich samotných. Nie sú v „reťazi“, ktorá sa končí tým správnym pozadím. Tak si neškrtnú, nie sú jednoducho „naši“. Vodca má totiž okolo seba výlučne svojich verných, tí si obsadia svoje podriadené pozície svojimi a tí zas, ale to už sa opakujem, vidíme to denne a všade, počas akejkoľvek vlády. Snáď s výnimkou tej prvej, Moravčíkovej. To ešte rektálni alpinisti vyčkávali, kam sa to zvrtne. A nie každý má v sebe toľko sebaúcty, aby v istom okamihu dospel k presvedčeniu, že tento politik je idiot, ak nie niečo horšie a jednoducho ho prestane akokoľvek brať na vedomie.

Starí známi

Začal som spomienkou na stĺpček z „modrej“ Smeny o surfistoch doby. Dnes ich máte všade, pustite si televíziu, pustite si rádio, všade staré známe hlasy a staré známe mená. Akurát ksichty im nevidno. Majú ich totiž v niekoho aktuálne správnom tráviacom trakte. Oživili si svoje staré zlaté bane na našom slovenskom Klondiku. Paraziti, schopný vo verejnom priestore poklonkovať tým najsprostejším zo sprostých. Hlavne že majú tí sprostí momentálne moc. Niekedy si myslím, že prostitúky sa vlastne živia čestnejšie. Lebo makajú. A fakt poctivo.

Konkrétne mená?

Dosaďte si. Obstarožné moderátorky s dvojitými bradami, ktoré priam tečú z obrazovky. Rôzni pupkatí zabávači, poučujúci nás zo zaoceánskych luxusných parníkov o tom, ako tu máme žiť. Cestovatelia, ktorí v rozhlasových reláciách precestovali nielen celú našu Zem, ale minimálne aj osem priľahlých galaxií. A, samozrejme, desaťtisíce úradníčkov, ktorí vďačia za svoj každomesačný žold nejakej mzdovej účtarni, kam chodia veľkým šéfom podpísané ich „plaťáky“.

Hlavne, že odstraňujeme mafie a korupciu!

Ivan Brožík

zdroj: hlavný denník

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

První v celé EU: Belgie a Maďarsko zavádějí kontroverzní digitální průkazy totožnosti a digitální očkovací pasy

Digitální identita EU (eID) má být podle nařízení EU vydávána všemi členskými zeměmi nejpozději do…

7 hodín ago

Nulandová vyzývá USA k bombardování Ruska

Válečná štváčka a organizátorka majdanského puče Nulandová jistě nebyla nedávno ze svého postu v Bidenově…

7 hodín ago

USA tlačí EU do obchodní války s Čínou. Leyenová už hlásí cla na čínské elektromobily

Americká ministryně financí Janet Yellenová vyzvala Evropskou unii, aby urychleně omezila rostoucí vývoz levných čínských…

7 hodín ago

Klaus Schwab „odstoupil“ z funkce výkonného předsedy Světového ekonomického fóra

Klaus Schwab je ve vedení organizace, která silně ovlivňuje politiku ve většině zemí světa, od…

7 hodín ago

Weis: Slovensko spolupáchateľom

Rada EÚ sa dohodla na použití výnosov zo zmrazených ruských aktív. Použije ich najmä na…

7 hodín ago

Několik států USA podniká kroky k zablokování digitální měny centrální banky (CBDC)

Digitální měna centrální banky (CBDC) je jakousi vstupenkou do bezhotovostního světa. Aktuální zavádění digitálních identit…

7 hodín ago