zaujímavosti

Staroveké zničené mestá

„Mysľou som sa preniesol do tej vzdialenej doby, keď sme po návrate po takmer mesačných potulkách jesennou tundrou, so starým antropológom skončili v jeho útulnom byte. Napokon nebolo treba ťahať napoly zhnité suché drevo k ohňu, postaviť si nepríjemný vlhký stan a narýchlo si uvariť večeru.

Na stole bola pôsobivá panvica s rybou polievkou pripravenou z pstruha, ktorého sme si priniesli, a vedľa neho elektrický samovar s čerstvo uvareným čajom. Sedeli sme oproti sebe, s chuťou jedli uchu a opäť sme spomínali na to, čo sme nedávno videli.

Nešlo mi do hlavy, že tu, v Arktíde, pred desiatkami tisíc rokov prekvitala civilizácia, ktorá z kameňa ľahko stavala obrie pyramídy – kužele, z tesanej žuly a postavila múry kedysi majestátnych miest… Aj tie žalostné pozostatky starodávnych budov, ktoré mi ukázal strýko Joša, boli pôsobivé. Kamenné observatórium, ktoré ukázal antropológ v oblasti Sedjavrosera, som mal stále pred očami. Nachádza sa v blízkosti úžiny medzi Sedjavr alebo Sejdozerom a Vodoozerom. Vedie k nej starodávna kamenná priehrada oddeľujúca tieto jazerá. Observatórium stojí na hore Ningurt. V jazyku Sami – ženské prsia. Je úžasné, ako to prežilo. A namiesto starodávneho predpotopného mesta, ktoré bolo dole, je kopa ruín zarastených lišajníkom!

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Bloky mesta podľa vedca rozdrvila séria výbuchov obludnej sily. Stopy tohto strašného dopadu sú dodnes zreteľne viditeľné. V podstate v podobe oválnych, malých, ale hlbokých jazier. V týchto jazerách možno aj v našej dobe namerať veľmi vysoké pozadie žiarenia. Tu sa zaoberáme vedeckými faktami. V roku 1922 Alexander Barčenko, prvý objaviteľ sejdozerských záhad, upozornil na rádioaktívne pozadie v hlbinách okrúhlych „kráterovitých jazier“. Ale observatórium prežilo akoby zázrakom!!! Je zrejmé, že vedľa neho boli mohutné múry nejakej budovy. Práve oni ju zachránili pred úplným zničením. V každom prípade, takto mi vysvetlil fenomén hvezdárne antropológ.

Podľa jeho názoru sa všetky ruiny na polostrove Kola objavili v dôsledku silnej teploty a vystavenia žiareniu. Neskôr, o niekoľko tisíc rokov neskôr, sa spálenými ruinami stratenej civilizácie prehnal kilometer hrubý ľadovec. Tento ľadovec zomlel na prach a rozptýlil všetko, čo ešte ako-tak prežilo zachované z tej dávnej doby stratené v tisícročiach. Zabudnutá je aj starodávna vojna, kde prebiehal smrtiaci boj medzi dvoma bojujúcimi veľkými ríšami. V každom prípade, takto sa mi strýko Joša snažil vysvetliť zničenie polostrova Kola.

Antropológ bol presvedčený, že rovnaké „superzrúcaniny“ miest zničených výbuchmi a ľadovcami možno nájsť na celom euroázijskom, dokonca aj na americkom severe. Všade ten istý obraz: najskôr silný efekt teplotných vĺn, potom tisíc tonový tlak ľadovcových útvarov pohybujúcich sa z hôr do údolí.

– Pamätáš sa,- strýko Joša sa na mňa pozrel, zatiaľ čo si nalieval čaj zo samovaru, – ako sme spolu videli pyramídy z mora, z paluby člna, keď sme išli z ústia Ponoja do Iokangu? Sú jasne viditeľné. Pomori od nepamäti vedeli o pyramídach na Murmáne nielen z pobrežia Tersku, ale aj zo zátoky Kandalakša, z Karélie a zo samotného Archangeľska. Michail Lomonosov musel o nich vedieť. S otcom neraz išli po mori do Varzlugy a na polostrov Kola. Ale v jeho denníkoch nenájdete ani slovo o pyramídach, ani o starodávnej zničenej civilizácii, ani o tajomných kamenných stĺpoch-seidoch. A myslíš prečo? – strýko Joša sa na mňa pozrel cez okuliare.

– Pravdepodobne preto, aby neupozorňoval na náš sever,- povedal som po premyslení.

– Pozornosť koho? – spýtal sa vedec znova.

– Slobodomurárskych kruhov v Európe …

– Vedy aj mocenských štruktúr,- dokončil za mňa antropológ. – Teraz chápeš, prečo sa to, čo som ti predstavil, nikde v tlačených médiách neobjavuje? Nie je známe nič o zničených mestách na severe, ani o pyramídach za polárnym kruhom, ani o tajomných kamenných stĺpoch, nieto ešte observatóriách … A čo som ti ukázal? Len niečo málo: ruiny troch predpotopných miest, odtlačok starca „Kujvu“ na skale neďaleko Sejdozera a pozostatky najstaršieho observatória na Zemi … To je všetko. Čo ja sám poznám. Ale na našom severe sú desiatky sídiel zničených od nepamäti! Možno stovky. Počul som, že predpotopné ruiny sú aj v susednej Karélii, na pobreží zálivu Dvina, na ostrove Vajgač, na ostrove Nová Zemla, na ostrove Kolguev, na Jugorskom polostrove a na podpolárskom Urale… Na Sibíri je takýchto zničených miest ešte viac, najmä vo východnej oblasti za Jenisejom. ..

– Povedz mi, strýko Joša, od koho si to všetko počul? – opýtal som sa. – Od tvojich vedeckých kolegov, s ktorými si kedysi spolupracoval?

– Od kolegov? – zasmial sa vedec. – Od nich sa môžeš dozvedieť iba to, čo je napísané vo vedeckých traktátoch. To znamená nič významné. Prázdne slová a hlúpe špekulácie … O zničených mestách a chrámoch „Veľkej Matky Zeme“ – kolísky bielej rasy, som sa dozvedel z príbehov tých, ktorí ich videli. Od ľudí, ktorí prosili, o tom čo som počul, do určitej doby mlčať …

– Takže, od Pomorov? – uzavrel som.

– Od Pomorov a starcov Komi, Nencov a Samov… – kývol hlavou antropológ. – Ak sú pre týchto tieto starodávne ruiny iba sväté miesta, potom pre ruských severanov – ich vzdialená minulosť. To starodávne, ktoré treba zachovať pre potomkov … Preto Michail Lomonosov mlčal. Mlčal, aj keď sa mu Schlözer a Müller otvorene vysmievali … Prečo mnoho zasvätených stále mlčí o mŕtvej severnej civilizácii. Nakoniec, prečo historik a antropológ Solganik nikde nič nepíše, nielen o zničených mestách, ale aj o neporušených severných pyramídach! Ale pyramídy sa nachádzajú nielen v našom Murmane, ale aj v Karélii, na území autonómnych Nencov, na pripolárnom Urale. Na Sibíri ich je kopa – nie menej ako v Číne …“

Georgij Sidorov „Chronologicko–ezoterická analýza rozvoja súčasnej civilizácie 3.“

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Minister Tomáš upokojuje: Vláda žiadne zmeny v 2. dôchodkovom pilieri nepripravuje

Vláda nepripravuje žiadne zmeny, ktoré by pripravili ľudí o úspory v 2. dôchodkovom pilieri a…

8 hodín ago

Gröhling kritizuje vládu, lebo údajne chce použiť peniaze z druhého piliera na výstavbu diaľníc

Predseda liberálnej strany SaS Branislav Gröhling kritizuje vládu Roberta Fica, pretože pripadne peniaze z druhého…

9 hodín ago

Kéry sa pýta: Kde bol Hašek v roku 2003, keď USA napadli Irak?

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Marián Kéry (Smer-SD) si v príspevku na sociálnej sieti kladie…

9 hodín ago

Exeuroposlanec Kozlík: Pre malé krajiny, ako je Slovensko je právo veta mimoriadne dôležité!

Slovenské ministerstvá a inštitúcie zväčša nemajú kapacitu ovplyvňovať priebeh tvorby nových rozhodnutí Európskej únie (EÚ)…

9 hodín ago

J. Viktorín: Hanebný krok prezidentky

„Je Vám bližšie na Slovensko v zahraničí kydať, ako sa za neho postaviť“ To že…

9 hodín ago

Keď pravda záleží od toho, o lokalitu ide

Propagandu s rozdielnym informovaním o takmer totožných udalostiach počas súčasných vojnových konfliktov stručne a trefne…

9 hodín ago