domovina

Šipoš (OĽANO) :Rozprávame sa o prípadnom novom subjekte, aby opäť nevládol Smer

Šipoš si myslí, Heger by mal urobiť všetko pre to, aby sa o novú väčšinu 76 poslancov pokúsil a dovládol do riadnych volieb v roku 2024

V OĽANO sa vedie debata o prípadnom novom subjekte, ak by to mohlo pomôcť poraziť vo voľbách Smer-SD či neparlamentné subjekty Hlas-SD a Republika. V diskusnej relácii TV Joj Na hrane to povedal člen predsedníctva hnutia Michal Šipoš. Nemá informáciu o tom, že by dočasne poverený premiér Eduard Heger odchádzal z OĽANO.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

V hnutí sa podľa Šipoša otvorene rozprávajú o všetkých legitímnych možnostiach, ako zabrániť návratu mafie k moci.

„Ak by bola šanca poraziť v ďalších voľbách Smer-SD, Hlas-SD a Republiku a mohlo by to pomôcť tým, že by možno vznikol nejaký nový subjekt alebo že by tomu mohol napomôcť Eduard Heger, a niektorí ľudia si možno nevedia predstaviť, že by podporovali OĽANO na čele s Igorom Matovičom, tak sa rozprávame o scenároch, veľmi otvorene, že či by nebola na stole ponuka na nejaký nový subjekt,“ priblížil Šipoš.

Debaty sa podľa neho vedú aj o tom, či by mohol vzniknúť subjekt, ktorý by volilo viac ľudí, napríklad stredoví či mestskí voliči. Debaty nie sú uzavreté. Chcú si počkať na snem hnutia, ktorý bude do konca januára alebo začiatkom februára.

Nezaradený poslanec pôsobiaci v Hlase-SD Matúš Šutaj Eštok reagoval, že je neuveriteľné, ak má ľudí okolo Hegera mentorovať napríklad expremiér Mikuláš Dzurinda, ktorý je známy aj pre kauzu Gorila.

Šipoš si myslí, Heger by mal urobiť všetko pre to, aby sa o novú väčšinu 76 poslancov pokúsil a dovládol do riadnych volieb v roku 2024. Ak 76-ku nezíska, na stole je podľa neho úradnícka vláda alebo predčasné voľby, ktoré by mohli byť v septembri.

Šutaj Eštok drží palce Sme rodina, aby sa nevzdali svojej podmienky o predčasných voľbách, peičom skonštatoval, že pokúšať sa nájsť väčšinu v parlamente, ktorý vyslovil nedôveru vláde, je znakom prílišného sebavedomia alebo absolútneho výsmechu voči občanom

Šipoš v súvislosti s energetickou krízou skritizoval ministra hospodárstva Karla Hirmana za to, že je na dovolenke. Ihneď po schválení rozpočtu mal podľa neho zabezpečiť mechanizmy tak, aby zálohové faktúry podnikateľom nechodili. Očakáva, že minister v najbližších dňoch predstaví riešenia, aby ľudia neplatili zálohové faktúry. „Ak to nevyrieši, je to na uterák,“ dodal.

skspravy.sk

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Od 30. května se koná další sraz Bilderbergu, tentokrát v Madridu

Globalistický klub, který chce vybudovat totalitní světový řád, uspořádá letošní „tajné setkání“ od 30. května…

6 minút ago

Čoho sa globalisti najviac obávajú po spustení ruskej špeciálnej vojenskej operácie

To, že globalistické sily na Západe v predvečer volieb do Európskeho parlamentu naďalej hrajú na…

16 minút ago

Z ošiaľu elektromobility vytriezvieva aj Mercedes

Tlak na odstavenie spaľovacích motorov v prospech elektromobility rastie už niekoľko rokov. Lenže ako zákazníci…

19 minút ago

Čo sa deje s americkými ponorkami?

NI: Americké jadrové ponorkové sily sú v nezávideniahodnej pozícii. Analytik amerického magazínu  The National Interest Brandon J.…

21 minút ago

The Independent: Británia bráni ukrajinským utečencom stretnúť sa so svojimi deťmi

Ukrajinských utečencov v Spojenom kráľovstve nemožno spojiť so svojimi rodinami. Podľa nových pravidiel musia migranti…

25 minút ago

Čína sa rýchlo zbavuje amerických aktív

Prišli štatistiky za prvý štvrťrok 2024 – Nebeská ríša predala americké štátne dlhopisy v hodnote…

27 minút ago