SVO UA

Seymour Hersh: Viaceré štáty EÚ na čele s Poľskom naliehajú na Zelenského, aby našiel spôsob ukončiť konflikt na Ukrajine aj za cenu, že odstúpi z funkcie prezidenta

Americký investigatívny novinár a nositeľ Pulitzerovej ceny Seymour Hersh vo svojom najnovšom článku s odvolaním sa na svoje zdroje uvádza, že krajiny susediace s Ukrajinou naliehajú na ukrajinského vodcu, aby presadzoval mier, keďže do Európy prúdia milióny vysídlených obyvateľov.

Americký denník The Washington Post zverejnil uplynulú sobotu tajné dokumenty amerických tajných služieb, z ktorých vyplýva, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, pracujúci za chrbtom Bidenovho Bieleho domu, začiatkom tohto roka tvrdo presadzoval zintenzívniť raketové útoky na územie Ruska.

Dokumenty boli súčasťou vačšieho súboru utajovaných materiálov, ktoré na internete zverejnil vojak amerického letectva, ktorý je teraz vo väzbe. Vysokopostavený predstaviteľ Bidenovej administratívy, ktorého Washington Post požiadal o komentár k novo odhaleným spravodajským informáciám, uviedol, že Zelenskyj nikdy neporušil svoj sľub, že nikdy nepoužije americké zbrane na údery vo vnútri Ruska. Podľa názoru Bieleho domu Zelenskyj nemôže urobiť nič zlé. Napísal vo svojom článku 17. mája, americký novinár, držiteľ Pulitzerovej ceny Seymour Hersh, ktorého pri tejto príležitoti citovala ho agentúra TASS.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Zelenského túžba viesť vojnu v Rusku možno nie je jasná prezidentovi a vysokopostaveným zahraničnopolitickým poradcom v Bielom dome, ale je jasná tým, ktorí v americkej spravodajskej komunite mali problém dostať svoje spravodajské informácie a ich hodnotenia na vypočutie v Oválnej pracovni.

Medzitým pokračuje vraždenie v meste Bachmut. Je to podobná idiotizácia, ak nie počtom, ako bitka pri Verdune a bitka na Somme počas prvej svetovej vojny. Muži, ktorí vedú dnešnú vojnu – v Moskve, Kyjeve a Washingtone – neprejavili záujem ani o dočasné rokovania o prímerí, ktoré by mohli slúžiť ako predohra k niečomu trvalému. V súčasnosti sa hovorí len o možnostiach neskorej jarnej alebo letnej ofenzívy jednej zo strán, píše vo svojom článku Seymour Hersh.

Chystá sa však aj niečo iné, o čom niektorí členovia americkej spravodajskej komunity vedia a tajne o tom informovali na podnet vládnych predstaviteľov na rôznych úrovniach v Poľsku, Maďarsku, Litve, Estónsku, Československu (autor tým myslel Českú repubiku a Slovensko – pozn. IV) a Lotyšsku. Všetky tieto krajiny sú spojencami Ukrajiny a vyhlásenými nepriateľmi Vladimira Putina.

Skupina európskych štátov na čele s Poľskom potichu nalieha na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby našiel spôsob, ako ukončiť vojnu – v prípade potreby aj tým, že sám odstúpi – a aby umožnil začať proces obnovy svojho národa. Podľa odpočúvaní a ďalších údajov známych z americkej Ústrednej spravodajskej služby CIA Zelenskyj neustupuje, ale začína strácať podporu svojich susedov.

Ukrajinský prezident s tým podľa Hersha nesúhlasí a začína strácať podporu susedov.

Hersh už skôr tvrdil, že Ukrajina je podľa jeho zdrojov v ťažkej situácii a trvanie konfliktu závisí len od toho, koľko občanov je Zelenskij pripravený obetovať. Dodal tiež, že konflikt pokračuje, pretože americký prezident Joe Biden „sa rozhodol vyhrať na Ukrajine“.

Le Figaro: Zelenskij odkladá protiofenzívu kvôli únave armády

Prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskyj sa bojí spustiť protiofenzívu kvôli únave Ukrajincov a Ozbrojených síl Ukrajiny. Píše publicista francúzskeho denníka „Le Figaro“ Renaud Girard.

„Zelenskij povedal, že má prostriedky na spustenie masívnej protiofenzívy, ale počká si, pretože predčasný útok by Ukrajincov stál príliš veľa. Zelenskij má strach, že jeho armáda a občania sú po 15 mesiacoch konfliktu unavení,“ poznamenal analytik.

Ukrajinský konflikt tiež označil za „problém číslo jeden“ pre západné krajiny. Prostredníctvom služobných ciest Zelenskyj „posilňuje dlhodobú podporu Západu“ a dáva „serióznym sprostredkovateľom príležitosť využiť svoju šancu“.

Západní politici neustále hovoria o tom, ako Ukrajina musí poraziť Rusko na bojisku a kyjevskému režimu pumpujú čoraz viac zbraní. Kremeľ odpovedal, že vojenská pomoc zásadne nič nevyrieši, len predĺži utrpenie ukrajinského ľudu.

Frankfurter Allgemeine: Politika Západu na Ukrajine k úspechu nepovedie

Politika Západu na Ukrajine je zlyhaním a odsúdená na neúspech. Upozornil na to nemecký politológ Johannes Varwick v článku pre denník „Frankfurter Allgemeine“.

Zdôraznil, že kroky západných krajín neprispievajú k urovnaniu konfliktu a nepovedú k ničomu dobrému.

Argumentoval už existujúcimi dôsledkami bojových akcií, pripomenul zničenie miest, obrovské straty a výrazný nárast vojenskej eskalácie.

„Je naivné predstierať, že západná cesta bola alebo môže byť úspešná,“ tvrdí autor.

Poznamenal tiež, že Západ pred ukrajinským konfliktom prekročil červené čiary jasne vyznačené Ruskom a odmietol dosiahnuť „triezvu rovnováhu záujmov“.

Analytik dodáva, že hlavným kľúčom k riešeniu krízy bude uvedomenie si novej reality zo strany Západu. A tá spočíva v tom, že Ukrajina je v určitom zmysle skutočne v ruskej sfére vplyvu.

Zdroj: seymourhersh.substack.com / sk.news-front.info (1), (2), (3) / InfoVojna


.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

Vypukne jadrová vojna na Ukrajine?

Už dlhšiu dobu registrujem v mediálnom mainstreame, že sa Rusko chystá použiť taktické jadrové zbrane na…

39 minút ago

“Čo sme si, to sme si, pomerme sa?” –  Nie s aktérmi politického džihádu v Slovensku

V stredu 15. mája tohto roku sa stalo niečo, čo sa nám mnohým ani v…

42 minút ago

Hodili nás cez palubu? Prístup k bezpečnosti od našich partnerov je diskutabilný

Je zaujímavé, že prístup k otázke bezpečnosti od našich partnerov je veľmi diskutabilný. Mám na…

45 minút ago

Kedy sa situácia na Slovensku upokojí? Najprv prísnejšia politika voči silám, ktoré neprajú štátnosti

Bohužiaľ, nie hneď. Najprv musí dôjsť k prísnejšej politike voči silám, ktoré neprajú štátnosti. Až neskôr…

47 minút ago

Analytik varuje USA pred nebezpečným krokom Západu proti Rusku: „Vtiahne vás to do vojny“

RS: Vyslanie západných inštruktorov na Ukrajinu povedie k vojne medzi Ruskom a NATO Vystúpenie inštruktorov…

49 minút ago

Putinov strategický omyl

Chyba sa začala roky pred februárom 2022. Putin si neuvedomil, že USA pripravujú zvrhnutie ukrajinskej…

51 minút ago